MonkeyTown

Idag fick barnen sin julklapp från kusinerna i Flisby.
MonkeyTown!


Efter fullt ös i ett par timmar va vi vuxna nöjda:) Barnen hade nog kunnat stanna kvar tills nästa jul:)
Innan vi åkte hem blev det middag med efterrätt på Max! Barnen fick varsitt pussel så de var supernöjda. 

Snart vet jag inte vad jag ska hota barnen med när de inte lyssnar.. Först var det tomten, sen MonkeyTown nu Nyår. Men sen då!?! Jag får se vad jag kan komma på:) Det kanske är så att jag inte behöver hota mer utan att de faktiskt börjar lyssna;) 


Julafton

Idag är det ju självaste julafton! 
Dagen löd följande...
Paket öppning hemma, testa julklappar

Vid lunch åkte vi till Flisby till min bror och familj. Där var även mor och far, farmor och min andra bror med familj. 
Vi åt massor med god mat och tittade på Kalle. Vi insåg dock efter ett tag att det var mest vuxna som satt och tittade:) Och efter Kalle så kom ju tomten! Barnen var lite tuffare i år och kramade tomten i massor!


Julian kanske inte va lika pigg på tomten men ett kort lyckades vi få i alla fall:)



Kvällen har vi tillbringat i Ekenäs med ännu flera paket och ännu mera god mat! Kan inte säga att jag lägger mig hungrig ikväll!:)

Nu gäller det att vila några timmar för imorgon är det dags för mer kalasande!

Hoppas ni haft en bra dag!!

God Jul!

Nu har vi äntligen vaknat upp till Julafton!
❤❤


Jerimia blev superglad för alla paket:) 
Åååå en tröja, åååå ett pussel, åååå strumpor! 
Julian blev också glad men det bästa verkar vara två hästar han fick av Julian:)



Klapparna på plats

Idag var Jerimia ute i Flisby en sväng. Han och morfar passade på att gå ut i skogen och hugga en gran. 
När jag var och hämtade honom så ville han inte ha någon hjälp att ta den till bilen utan han gick så stolt med sin gran efter sig:) 
Vi åkte och köpte lite pynt men vi tog även en del av det som barnen gjort på dagis.
Jerimia blev helnöjd och tyckte att nu borde tomten i alla fall hitta vårt hus!
Självklar så lämnade ju tomten lilla klappen under den lilla granen hos den lilla pojken❤
Han var även snäll och lämnade av några under den stora granen med:) Tack tomten!!


HoHo

Nu har vi haft besök av de två tomtarna som alltid kommer kvällen före!
Vi satt i köket och åt kvällsmat när de kom och knackade på fönstret. Julian kissade nog lite i blöjan men Jerimia och Julius blev jätteglada!




Muuu..

Idag när Vanja kom hem (han har varit iväg och spelat) så packade vi in barnen i bilen och åkte ut i Flisby. Vi hade bestämt date med en bonde som var snäll och lät oss träffa hans kor. 
Barnen var supernöjda! De klappade och matade kossorna. 




Jerimia var mog den som tyckte att det var roligast! han brukar vara rädd och försiktig men han bar runt och delade ut mat och klappade och mös riktigt. Julius var lite mer försiktig men han tyckte det var kul han med. 
Vi gick även in i en av hagarna men de var inte så intresserade av en flock med ungar som stimmade runt:) 
Redan på vägen hem så bestämdes det i baksätet att vi skulle åka fler gånger och hälsa på korna:) 

Önskelista nr 2

Om tomten (Vanja) fortfarande har lite problem så.. Byxor i Xs och jackan i S:)



HoHo..

Hey Ho Let's Go!

Titta vem som går:)


Nu går han runt för fullt här hemma! 
Han har gått ett tam men bara mellan saker eller personer men nu reser han sig upp och går! Han kan vara i tvrummet och sen kommer han gående ut till köket helnöjd och superstolt! Mammas lilla❤


Hallen

Nu är snart trappen klar! 
Trappen ska målas en gång till, lister ska upp och golv i hallen ska läggas sen är det färdigt!!
Om jag hinner ska jag måla imorgon innan vi lägger oss. 


Julstress?

Är det nu man ska känna julstressen? Jag tror att den hoppade över detta huset:) 
Idag har jag och Jerimia varit och handlat mat och de sista julklapparna. Folk stimmade runt som om jorden skulle gå under. Jag tyckte mest att det var kul att kunna umgås lite med Jerimia bara han och jag❤ Han gick runt och letade efter det som fanns på listan (självklart kom det med lite extra:)) Han valde ut de sista julklapparna och blev supernöjd med sina val!
När vi kom hem slogs paketen in, vi bakade lite julgodis så nu är allt klart! 
Vi ska hem till min bror i Flispy på julafton och på kvällen fortsätter vi till Ekenäs där vi sover över och tillbringar juldagen så någon julmat här hemma blir det inte. 
Nu hade jag tänkt mig lite egentid och den slutade såhär 




Inte så bra med andra ord:)



NattiNatt

Stackars Julian har fått feber på sin självaste födelsedag:( Gissar på att det är efter sprutan han fick igår! 
Barnen bestämde pommes och korv till middag och till efterrätt fick de varsin kinderchoklad:) Julian har övat på att gå för fullt här hemma:) Han blir kartigare för var dag som går. Han går mellan möbler och från möbler till oss. Han blir så stolt när han klarar sig utan att drutta på rumpan❤
Barnen har sjungit här hemma och gett honom paket. Han fick även ett paket på posten från Sofie, Thomas och Pelle:) Tack!
Nu sitter vi i soffan och myser, känns som att vi kan bli sittande här i natt. Julian hostar för fullt så det är lättare för honom om jag har honom i mitt knä❤
       ❤Grattis min underbara pojk❤



❤1år❤

Liten blir stor❤ De säger att de små kallas bäbis tills de fyller ett så nu känns det väldigt konstigt att säga att jag har ingen liten bäbis längre! Men vet ni vad? Jag struntar i vad de säger! För mamma kommer du alltid vara den lilla❤
Grattis älskade, underbara pojken min på din dag!❤

Kära tomten:)

Allt bli ju roligare när man inte behöver se ut som en trasdocka och det gäller också när det gäller träning! Jag brukar inte ha smink på mig när ja tränar för att det helt enkelt  inte är bra för hyn!
Men lite fina och sköna kläder hade varit kul! Jag var och panik köpte ett linne då ja gått igenom garderoben o slängt det som varit urtvättat, sönder ekler fläckigt.  Problemet är bara att jag bara har ett linne att träna i vilket betyder att jag bara kan träna varannan dag (så det hinner torka efter tvätt) 
Så nu kära tomten kommer en önskelista från mig!
Stl.xs

Stl.xs och sen skulle jag även kunna tänka mig byxorna som kostar 399 (även de i xs;)
Stl.xs
Och sist men nog så viktiga:) och de skulle passa fint i stl.37!!:)

Så nu har jag i alla fall skrivit en önskelista:) HoHo!!


Ny vecka-Nya tag!

Idag fick Julian åka pulka när vi skulle lämna de stora barnen och tur var det för det var inte plogat. Att det inte var plogat på trottoarerna det köpet jag men att de inte plogat i korset så man kom in på trottoarerna när man gick över på övergångsställerna det är ju rent av farligt! När snön kom så körde bilarna som sniglar här utanför men nu har de vant sig och gasar på som vanligt igen. 
Julian och pulkan fick jag bära i korset, Julius fick hålla i min jacka på på ena sidan och Jerimia fick gå själv (hade han  hållt på andra sidan hade han fått pulkan i huvudet) Problemet var bara att Jerimia inte vågade gå över! Bilarna stannade inte för oss och Jerimia viste inte vilka bilar som skulle svänga vart:( Underbara unge! Jävla bilister! 
Det syns inte så väl men vallen är ca 50cm och visst det kanske inte är så högt men för en fyraåring och en knappt treåring så är det det! 
Tro det eller ej men ja ringde kommunen för att kolla va de hade för planer!;)
De sa att de varit ute sen tre på natten.. Jag förstår att de har mycket att göra men frågade ändå om de inte borde prioritera korsningen i och med att det sker en del olyckor här. (I alla fall så man kommer upp på trottoaren och får bort alla människor som går från vägen) 
De verkade inte tycka det för på schemat så skulle de ploga här utanför efter frukost. Jag tror att jag ska börja jobba på kommunen för den frukosten var slut vid 11.30! 
O visst jag gnäller men det var en mamma från dagis som gick en sväng efter lämning o hon hade fått gå ute på vägen i korsningen för hon hade vagnen som i te kom över vallarna! Så nu har jag fått gnälla lite i alla fall;)

Vi har även hittat på lite roliga saker idag:) 
Vi har varit på samtal på dagis. De hade spelat in när barnen stått framför alla dagiskompisar och berättat om sitt hem och sin familj. När vi fick se det blev jag riktigt stolt över att se va duktiga våra pojkar är! Allt var bra och de har skött sig fint;) 

Vi har även skickat efter dagiskorten, julkorten och en del julklappar. Hoppas vi hinner få julkorten så vi kan få iväg dem så att de kommer fram innan julafton. Om inte så står det ju även gott nytt år;)

Tro det eller ej men jag har faktiskt fått ett kort idag! Ni kan nog inte gissa vart det går? Jo till gymmet!;) Som sagt, Ny vecka-Nya tag;) Imorgon ska jag ta och boka mig några pass!

Nu är hela familjen nerbäddad endast mamman är vaken men det ska det bli ändring på så nu stänger jag de blå;) 



Efterfest!


Nu har Julian en egen liten efterfest på tårtan som blev över från kalaset! Man fyller ju bara en gång om året så det gäller att slå på stort:)

Vanja och jag har bestämt att vi ska försöka att inte äta sött eller skräp fram till julafton! Får se hur det går men denna helgen har varit hemsk!!



Kalas #2

Idag har det varit kalas här hemma igen:) Barnens kusiner och deras föräldrar har varit här och även mormor, morfar och gammelfarmor. 
Zac stannade kvar för att leka lite till:) 
De två födelsebarnen har gått o lagt sig en stund. Det är jobbigt att vara på kalas 
Är det kalas så är det:) Och ja! Den är tom!! 
Julian har varit på toppenhumör hela dagen! Han har nog inte haft tid att gnälla:)


Det är ju alltid kul att fylla år och man får all uppmärksamhet. Alltid någon som busar eller myser med en:) 


Frukost

Vi brukar ha födelsedagsfrukost här hemma men igår vaknade Julian vid halv fem så jag underhöll tills sju när Vanja tog över. Så någon speciell frukost blev det inte.. 
Idag vaknade barnen vid halv sex istället och då "smög" vi ner för att baka lite bröd. Så födelsedagsfrukosten blev av men en dag försent:) 
Vi passade även på att baka kakan som ska vara till kalaset idag:) 
Inatt har barnen haft sin första övernattning! Det var lilla Ester som ville stanna kvar över natten och självklart fick hon det! 
Nu ska det fixas lite inför dagens kalas:)

Grattis!

Grattis älskling på 30årsdagen!



Dukning

Det har varit lite svårt att placera ut vart alla ska sitta på kalasen. Det rummet som vi ska ha som matrum är ännu inte målat och möbler saknas. Idag fick vi komma på en tillfällig lösning som får vara tills vi ska ta tag i det rummet eller tills mor och far behöver sitt tapetserarbord igen:) det är ju alltid kul att duka lite fint till kalas och även till jul! Jag gjorde fint på det stora bordet och Jerimia på det lilla som imorgon ska vara ett barnbord! 

Den vita duken kommer ifrån min mormor den är lite sliten här och var men det känns bra att den är med så att hon är med på något sätt❤
Jerimia var så söt när han byggde och fixade sin båt:) Han sprang upp och ner. Testade vad som skulle byggas på och vad som skulle tas bort:) Kan tänka mig att han kommer att ha fullt upp imorgon med ändringarna som han vill göra. 
Det är skönt att det är någon mer i familjen som tycker om att pyssla! 
Julian är för liten, Julius ska bara ha rast och fika och Vanja tycker att det helt enkelt är onödigt! Jaja jag har ju Jerimia på min sida i alla fall och det räcker långt❤❤


Kalas

Idag har vi haft kalas nummer ett. 
Vanjas familj var här och även Ester har varit här och busat. Tack Franka och Maja för smörgåstårtan! 
Julian mumsade i sig tårta så det stod härda till:)
Efter kalaset gick vi ut en sväng. Kändes som att det behövdes efter all mat! Julian åkte pulka för första gången. Han visade inga tecken på vad han tyckte om det under turen men när vi kom hem och jag tog upp honom blev han helt förstörd! Antar att han tyckte att det var lite roligt i alla fall:)
Nu ska det städas och fixas för imorgon är det dags för kalas igen!


Snö

Idag har det kommit massor snö! Set har även varit storm.. Så snöstorm var det här:) 


Barnen har varit ute och lekt en liten stund i snön. Jerimia hade jättekul men Julius tröttnade ganska fort och ville komma in och mysa i soffan istället❤
Julian fick stanna inne och mysa med sin kompis:)
Dagen har mest gått åt till att fixa här hemma inför kalasen som vi ska ha här hemma. Imorgon fyller Vanja 30år och på onsdag nästa vecka fyller våran underbara lilla Julian 1år❤ Mammas underbara❤



Pardörrarna

Vi har pardörrar mellan blivande matrummet och tvrummet. Nu är ena dörren klar och handtaget har blivit svart istället för guld. Det som tog mest tid var att försöka få bort all gammal färg ifrån gångjärnen och låset men skam den som ger sig!:)
 Ikväll när barnen lagt sig ska jag måla den andra med och även karmen o sen är hela tvrummet målat! 




Julbord

Igår var jag i väg på julbord med jobbet. Det är alltid lika gott med årets första julmat! Som vanligt så fanns det för mycket mat att välja bland:)

Själv kunde jag ta mig lite gott att dricka då jag hade med mig mamma som körde:)
Nu dröjer det nog till självaste julafton innan det blir julmat igen.. HoHo!

Julius

Nu är hyllorna uppe på Julius rum så nu kan man nog säga att det är klart inne hos han:)
Julius rum är även Julians favorit!
 
Trummorna va kanske sådär smart att köpa men barnen tycker om dem!:)


Utslagna hjältar

❤❤



Advent

Igår var det 1 Advent. Så nu pyntad det för fullt här hemma:) 
Granen är uppe o klädd i 1 Advent. Den ska få mer i sig men det sparar vi så vi kan klä den lite varje advent:) barnen har tryckt ut lite olika lerfigurer ur lera som torkats o målats. 


Barnen har gjort varsitt pepparkakshus som står lite varstans i fönstren här hemma:)
I helgen hoppas ja på att få lite tid över så vi kan gå ut i skogen o plocka lite ris. 
Skulle vilja göra en krans eller två:)

Ikväll tänkte ja måla lite till i hallen o sen hoppas ja kunna måla klart väggarna på ons! Trappen kanske på to? Ska bli skönt att få det klart!


RSS 2.0