FörFest:)

Kväll har vi haft lite kalas för Mia som fyller år imorgon! En FörFest som man skulle kunna kalla det:)
Farmor o farfar va här o firade lilla ponken.
Vi passade på att duka o baka idag så allt är klart tills imorgon för då blir det fullt ös! Först kalasfrulle, fotboll o kalas med alla kusiner.


Julian❤

Idag när de stora barnen va på dagis så kom Dino hit för att fota Julius. Vi har kort på Jerimia när han va 3 månader, på Julius när han va 6 månader o nu på Julian när han är 8 månader. Om vi får fler barn så lär det nog dröja till studenten innan det blir kort:)
Vi pratade om att gå till fotograf men kom fram till att det va smidigare o kolla med Dino. Vi tog korten ute i två omgångar med en matpaus. Det är inte lätt att hålla en så liten pojk nöjd, still en längre tid:) Många fina kort blev det iaf.
Nu ska de bara framkallas med! Måste ta tag i det i helgen.. Vi har inte framkallat från vårt bröllop, från när Julian är nyfödd o julen efter det! Fy! Tänk om datan skulle gå sönder! Nä i helgen får det bli!!


FarbroDoktorn:(

Idag har vi varit med Julius o kollat öronen. Han va väldigt irriterad med hade inte utvecklat en full infektion..
Julian däremot hade fått en väldigt svullen hals, ögon- o öroninflammation:( Nu ska han gå på penicillin i fem dagar för öronen. De ville helst inte ge något för ögonen utan hoppades på att penicillinet skulle slå ut det med o sen ska vi självklart fortsätta att tvätta ögonen. Hostmedicin o näsdroppar ska vi hålla på med som innan. Om inte ögonen blir bättre innan fre så ska vi ringa in så ska han få något mer emot det.. Mammas lilla bäbis❤ Nu hoppas ja bara att detta ska hjälpa o att han blir frisk snart!


Gissa vad vi gör idag?:)


Hoppelihopp!

I helgen har grannarna till svärmor o svärfar lånat en hoppborg som de har hemma på trädgården. Självklart så var barnen tvungna att springa över o testa den:) (även pappan roade sig en stund) Ja gissar på att vi kommer att hamna där en stund i morgon med...
1000:- kostar det att hyra den en dag. Själv tycker jag att det är ganska mycket? 1000:- för en helg hade ja kunnat gå med på.


Lyckliga pojkar💕

Idag va tanken att vi skulle åkt till AstridLVärld men Julian hade så pass hög feber att vi valde att hoppa det.
För att de stora barnen inte skulle bli allt för ledsna så åkte vi till Nässjö där de fick köpa sig en leksak:) När vi kom in i affären o de såg fyrhjulingar så blev de som två solar som strålade ikapp:) Det fanns två stycken, en svart o en vit. De kom överens om att de ville köpa den vita.
När vi hade lastat på den åkte vi en sväng till stugan så att de fick köra o visa upp den. Efter att ha åkt antal gånger så fortsatte vi till Ekenäs för en uppvisning där med:) Nu har de kört en kvällsrunda o nattat den så nu får den vila tills imorgon:)


Lite nytt

Det har kommit lite nytt o självklart va vi tvungna att testa:) idag bjuds det på Mexikanskt! Verkar som att det blev godkänt här hemma:) Julian äter o står i för fulla muggar:)


Ögoninflammation?

Idag när Julian vaknade kunde han inte öppna sina små blå:( Efter ett evigt baddande fick vi bort gegget o ett par röda irriterande ögon kom fram.. O dessutom va lilla näsan helt igen korkad:( Nu får det räcka för den lilla stackarn!❤


❤❤❤

Ikväll ville de två stora barnen somna tillsammans i våran säng. Det gick faktiskt bra o efter en stund hade båda somnat. När ja kom upp o skulle flytta över dem till sina sängar hittade ja Julius får mellan barnen:) De är för underbart söta mina små❤❤❤


Från mormor

Min mamma o hennes systrar har börjat städa ur mormors hus. Vi har sagt till om det är något speciellt vi skulle vilja ha som minne.
Ja sa att ja gärna skulle vilja ta hand om mormors svarta ramar (bild kommer senare) o vissa av hennes mattor. Ja har tagit bort ryamattan i matrummet o bytt ut den mot flera olika trasmattor. Mamma tog även hem en "förvaringslåda" för mjöl o liknande till köket. Tre av behållarna va trasiga men ja fyllde facken med lite annat mysigt från mormor så det gör inget❤


Sovrummet

Igår slängde ja o barnen ut den gamla sänggaveln o i dag tog vi in o satte upp den nya! Blev faktiskt riktigt nöjd:) nu ska det bara dit lampor sen börjar det likna något!


Present!

Nu är det dags att hitta en födelsedagspresent till Mia:) O tro det eller ej men han vill ha en fyrhjuling!
Han har testat Elias o han klarade av den jättebra så självklart så ska han få va han önskar:)❤


Sådan far, sådan son!

Sådan far, sådan son skulle man kunna säga!
Men Mia verkar vara mest nöjd över regnet:) Vanjas val av camping känns mest skabbigt! Julius blev lite arg för att de slängt skräp på gräset.. han undrade även om de hade bajsat där!:) Goa unge❤


Tre av fem

Idag o halva dagen igår har vi bara varit tre här hemma. Jerimia kommer hem i morgon men Vanja kommer hem först på söndagskväll. Han är iväg på en festival i Gävle med ett gäng kompisar.
Ikväll har vi haft mys här hemma med godis, film, lego o tro det eller ej men ja tog inte en enda godisbit!! Ganska nöjd om ja får säga det själv:)
Den stora utmaningen blir i helgen för då ska vi åka en sväng till Ekenäs o svärmor o svärfar brukar ha gott om både godis o kakor.. Nu är det dags igen att försöka natta båda barnen i våran säng:)


Frukost

Nu när Jerimia är på semester så passar ja på att skämma bort Julius lite extra. Idag blir det pannkakstårta till frukost, en fika på byn o sen valfri aktivitet:)


Camping

Idag åkte mormor, morfar o Mia till Movänta Camping. Ja o resterande visste inte riktigt vad vi skulle hitta på så vi åkte dit o hälsade på:) Han åkte till mormor o morfar redan igår o ja klarade mig inte längre:)
När vi kom dit hade de fått en jättefin plats precis vid vattnet så barnen kunde springa o bada lite som de ville.
Barnen testade på MiniGolf för fösta gången o Mia va faktiskt jätteduktig!! Julius med men han använde händerna när han tröttnade på att bollen inte åkte i:)
En kompis som bor i Hult har PonnyRidning vid campingen o idag ville pojkarna ta sig en tur. De va jättesugna innan vi kom till hästarna men sen när det väl gällde så blev de lite rädda:) Barnen stannade o klappade hästarna o efter en stund hade Jerimia ångrat sig o ville rida! Tyvärr vågade Julius inte upp o han älskar hästar.. Nästa gång kanske:)
Nu ska ja snart försöka söva två alldeles för pigga barn! Få se hur det slutar..


Oväder!!

I eftermiddag har det varit ett jäkla oväder! Ja o Julius satt på altanen o tittade på blixtar o lyssnade på muller o regn i stora mängder! Men efter ett tag fick vi gå in istället för det regnade så pass att det rann vatten på altanen (den är under tak)
Vissa klagar men själv tycker ja att det va mysigt!


Förberedelser

Nu har vi dragit igång med förberedelserna inför Mias kalas. Han fyller först 1september men det är lika bra att börja i tid. Idag blev det bullar, svarta va det beställt:) Han har bestämt ett tema på kalaset med:)
Nu är han hos mormor o morfar o packar husvagnen för i morgon ska de ut o kampa! Jerimia packade sina saker redan i går:) Nu när ja pratade med honom så hade han o morfar mys o tittade på Barnkanalen.
Längtar tills han kommer hem igen❤
Men ha kommer ha roliga dagar!


Semester

Igår åkte hela familjen ut till stugan. Jerimia somnade i bilen så när vi kom till den lilla grusvägen som är sista biten fick Julius hoppa fram till Vanja o "köra":) Barnen o ja sov kvar i stugan medans Vanja åkte hem o klippte gräset.
Idag passade vi på att plocka lite blåbär, lingon o smultron. Barnen tröttnade efter en stund men lite fick vi med oss (ja tror att de åt upp hälften på färden:))
Imorgon börjar Vanja att jobba igen:( Denna semestern har gått sjukt fort!
Vi har inte hunnit med alla utflykter som va planerade o här hemma har det inte hänt mycke! Vi bestämde oss för att vi skulle göra det till barnens semester... Vädret har varit toppen o det har bara regnat två dagar. Vi åkte till Borås o Söderköping o det räckte när det gällde långa resor då vi inte har någon ac. Sen har vi åkt runt till olika bad, lekt med kompisar, sovit i stugan o hos farmor o farfar, åkt vattenskoter o fyrhjuling:)
Lagom långa bilturer o sådant barnen velat! Känns ibland som man åker iväg för att en annan vill? Barnen blir mest glada om de slipper sitta massor i bil!
Skön men alldeles för kort semester!
Men ja har fått göra det ja gillar mest.. Umgås med mina underbara barn o min man❤


Besök

Inatt har vi haft besök av ett par kompisar o deras barn. Vi har inte setts på fyra år så det va på tiden! Under dessa fyra år har vi lyckats få tre små gossar var i nästan samma åldrar:) Kan säga att barnen uppskattade att ha våra gäster här:) Man kan ju tro att det skulle vara kaos med så många barn i samma åldrar men ja kan stolt säga att det gick jättebra!
Igår va vi hemma, gick en liten sväng till en lekpark, grillade, barnen lekte o vi vuxna försökte umgås så mycke vi hann:)
Idag har vi varit i Gränna o lekt, badat o åkt båt! När vi kom till Visingsö åkte barnen lite elbil o hoppade hoppborg.
Barnen somnade i bilen hem så vi satte igång vattenspridaren till dem så att de kunde svalka sig Här hemma. Det blir sjukt varmt i bilen, våran ac är trasig o deras stolar är ju varma i sig! Nu är Vanja ute o tastar de stora barnen så att de ska somna innan tolv inatt.. Själv städade ja fixade lite med tvätten o nu ligger ja o Julian redan i sängen:) Blev lite dåligt med sömn i natt! Ja Julius o Julian sov i våran säng. Ja låg i mitten med pojkarna på varsin sida. Problemet var/är bara att Julius eller Mia har spytt ner våran bäddmadrass o vi har inte tagit tag i att köpa någon ny. Ja låg i springan mellan madrassen o det skiljer visst någon cm på madrasserna när det gäller deras höjd! Kan säga att det är nog dags att köpa en ny bäddmadrass för det är inte något vidare att sova utan!:)
Julian tyckte att det va dags att vakna vid fem med? Det ska han allt få igen för när han kommer i tonåren!:)
Ja ja nu har ja klagat färdigt så nu stänger vi våra blå!:)


Jerimia

Nu är Jerimias rum klart! Kanske behövs städas men det är ju ett barnen o de måste ju få leka! Körde en sväng med dammsugaren innan runt allt lego:)
Nu väntar vi på ett par kompisar som ska komma o hälsa på en natt. Även de har tre barn, pojkar i samma åldrar som våra:) det lär bli livat!:) Men kul ska vi ha!

 

 

 


RSS 2.0