Jul jul strålande jul:)

Idag har ja satt upp julstjärnorna i matrummet. Är helt såld på dem o hade kunnat tänka mig en sådan i hallen med! Varför köpte ja inte en dit med? Ja behöver ju en dit!! Ja ja får se om ja pallar mig in en annan dag:)
Ikväll va Dino o Jossan på besök o till barnens förtjusning (o min) så hade de köpt med sig pizza.
Nu ligger Julius o sover, Vanja o Mia ligger o myser i soffan o ja ska ta mig en go kopp tee:)


Eksjö

Idag ska vi in till Eksjö på riskbedömning om det skulle bli så att ja måste sövas när ja ska snittas...
Efter det funderar ja på om vi ska ut på jakt efter adventsbelysning.. Har hittat på Granit men orkar inte ta mig dit så tänkte kolla i Eksjö när ja ändå är där! Skulle vilja ha några liknande de här!


Fix

Känns som det mesta på bloggen kommer att handla om pynt fram till att Julian föds:)
Idag va Vanja o Julius på ö-f o lekte men Mia ville stanna hemma o musa med mor:)
Vi passade på att göra klart lamporna i matrummet o sen sattes granen upp o lite blommor kom ner i jorden. Har blivit lite smått besatt av taggtråden ja hämtade hem för ett tag sedan så det åkte även upp lite mer av den!
Imorgon blir det till att fortsätta. Skönt att ta lite när man orkar!


Julskyltning

Idag har ja, mor o barnen varit på julskyltningen i Nässjö. Barnen träffade tomten o vi passade även på att köpa tomtekläder till Mia som han ska ha på dagis. Jerimia lyckades vinna två hinkar med massor gott i o en låda med tomtar så de va så nöjda så! Nu får det bli kvällsmat o sen gotteligott:)


Husvisning:)

Idag har vi haft en liten husvisning här hemma så nu är det bara att vänta o se:) På måndag ska vi åka o titta på ett annat, ja har sett det innan men inte Vanja... Är en del att göra på det men vi har ju inget annat för oss... Bara lite jul o barnafödande:) Jaja det löser sig ju alltid!
Imorgon blir det julskyltning i Nässjö.. Lite synd att det inte är någon snö me det blir nog mysigt ändå. Jerimia har bestämt att han ska köpa lotter, äta dammsugare, dricka mer o lämna önskelista till tomten så han ser fram emot det vare sig det är snö eller ej!:)


In med skogen!

Som tidigare så tar ja in halva skogen när det blir jul:)
Idag va vi o plockade lite mossa, lingonris, smågranar o enris så nu har ja börjat lite lätt men imorgon blir det till att hämta mer ris till bl.a. matbordet för det räckte inte:)


Sovrummet

Är lite kluven när det gäller sovrummet! Just nu sitter det mörka lådor som nattbord men funderar på att flytta upp två zinklådor som ja har nere istället? Jobbigt det kan va:) Då skulle även lamporna passa bättre som ja skulle vilja köpa någon gång.. Inte nu men någon gång!:)


A6

Idag va det dags för Mia att åka till dagis igen. Blev inte mycke med det förra veckan men nu är vi tillbaka i vardagen igen:)
Vi andra i familjen åkte till jkpg. Vanja åkte med Elvis till dr. för att skrapa ögonen o ja o Julius åkte till A6. Julius tyckte dock inte att det va så spännande att kolla på inredning men ja lyckades iaf. få med mig en mascara o två tröjor hem så det viktiga fick ja med mig hem:) Hade hoppats på att slippa köpa mer kläder men tröjorna ja har täcker inte magen längre:)
Julius fick bestämma va som skulle göras när ja fått handla mitt o det slutade med lek, McDonald's o godis:)


Ordning på torpet:)

Nu är det ordning på torpet igen:) städat bort all "sjuka" här hemma o barnen har varit pigga! Underbart!
Har lovat barnen att vi ska baka lussebullar o idag fick det bli av. Julius fick faktiskt ihop några stycken idag annars brukar han äta upp all deg innan bullarna (eller kakorna) varit klara. (O ja så ser det ut i vårat kök när vi bakar:))
Tänkte även att ja skulle ta o bjuda på en "magbild" idag med. Nu är det bara en månad kvar! O Gud va ja längtar efter den lilla fisen❤


Kom igen!

Nu har Julius varit magsjuk sen va det min tur... o igår kväll åkte Vanja i väg för att lyssna på några band så ja o barnen åkte till mor o far o sov där. Barnen åt lite dåligt på kvällen men annars va det lugnt. Kl tre vaknade Mia o hade ont i magen så efter båda försök till mat o toabesök ett antal gånger utan resultat så slog kl sex o Julius vaknade o hade bajsat:) Då va det bara till att palla sig ner i hämta en blöja o när ja kom upp igen så hade Mia spytt i sängen! Trött efter vaken natt ropade ja in mor till hjälp som tog med sig Mia medan ja tog Julius sedan trodde hon att barnen skulle somna om!:) Mina barn går upp vid den tiden! O sen va det igång igen... Båda barnen sjuka:( kom igen nu får det vara nog!!
När vi kom hem gick ja o Mia upp o la oss, elva till tre! Gud så skönt! Även Julius o Vanja lyckades sova i två timmar!
Efter det har det varit lugnt! Håller tummarna att de får va pigga nu! Mammas små❤
Ikväll har ja o broder Richard varit i Nässjö. Ja har varit på väg dit hela helgen för att göra ett besök på Willys. De ska flytta o har sålt ut allt för halva priset så ja hade tänkt att kolla blöjor o hundmat mm. När vi väl kom dit så hade de visst redan slagit igen:) så kan det gå när man inte är så snabb av sig:) men det blev en tur till Ica istället!



Kräks:(

Idag har vi varit i Tranås på Mvc där vi skulle fått ett datum för snitt. Blev dock inte så.. mitt i allt så kräks Julius men de flesta pappren va ifyllda o de skulle bara ringa till bb i Eksjö för att kolla datum så vi åkte hem så får vi allt måsta vecka när vi ska dit igen...
Jerimia åkte hem till mormor o morfar då han hade blivit lovad det pga. att ja o Vanja skulle på samtal på hans dagis idag. Blev inget dagis för oss men Mia sover hos mormor o morfar inatt o nu hoppas vi bara på att han inte blir sjuk han med!
Stackars Julius frågar efter vatten o flaskan hela tiden men får inte behålla något.. Planen är nu att ja tar natt skiftet i o med att ja inte sover något vidare ända:)
Nu blir det fotboll medan lillfisen sover en stund❤


De bästa❤

Idag har ja i Mia varit i Flisby o hämtat gammal taggtråd. Viss del av den sitter nu uppe i tvrummet o på den ska det hängas kort.
Alla kort på barnen som va på väggen fick flytta upp till sovrummet. Vill inte ta ut dem ur ramarna känns bättre om de "skyddas" lite. Men nu ser ja dem från sängen där ja ligger:)


Sovrummet

För ett par dagar sedan beställde ja lite prylar från ellos till sovrummet o i dag va det dags att hämta ut dem!
Känns som att ja iaf. lägger mest tid o energi nedervåningen här hemma men nu tyckte ja att det va tid för sovrummet! Det fick bli lampa till fönstret, "lådor" till sängen, överkast och filt. Nästa projekt är sänglampor. Hittade ett par från House Doctor för ca ett år sedan men sen har det inte blivit av att ja köpt dem o nu hittar ja dem inte! Kan va så att de inte gör dem längre:( men om det är någon som har eller ser två så säg gärna till!! De heter Tving!
Innan idag va vi iväg o sålde på loppis i Eksjö. Det märks att det är fler som tröttnat på super lantligt.. Många som sålde sådant men lyckades inte bli av med det o det va inte pga. överpriser... Ganska ok med folk men det kunde varit lite mer skyltat om att det va loppis idag! Men men... Blev av med lite grejer vilket är väldigt skönt o resten kör vi ner till Mejeriet här i Aneby.
Nu blir det till att bädda ner sig i den sköna sängen:)


Knas!

Nu är det något knas med sidan igen.. Endast Mias hus kom med så ja gör försök till:)


Tomtens hus:)

Idag har vi byggt ihop tomtens hus här hemma:) hamnade mer godis i munnen än på taken men som tur va så fick Julius lite hjälp av Vanja annars skulle det nog blivit tomt på hans:) hans skorsten försvann någon stans på vägen med.. Kan vara så att den åkte ner i magen den med:)


Semester:)

I helgen har ja o barnen varit på semester:) Första natten blev i Flisby.
På lördagen åkte vi på rally o barnens kusiner va med så de hade fullt upp.
Denna gången hände det lite, full fart på bilarna. Några som åkte ut, voltade o en som lyckades sladda in i några traktordäck så att de fastnade bakom bilen men han körde på med dem fast där bak:)
Andra natten blev i Ekenäs o på kvällen kom även Vanja dit. Han va i väg på kryssning med några vänner. På söndagen låg vi i sängen till halv tolv!! Känn på den!!:)
På vägen hem stannade vi på dollar store men barnen hade somnat så ja sprang in själv en sväng. Köpte bl.a påslakan till vagnen så nu saknas det bara bilstol o bröstpump innan Julian kommer. Har bestämt mig för att köpa en riktig pump denna gången för det gör ju så fruktansvärt ont när man har överflöd i mängder av mjölk!!
Nu ska ja försöka vila lite till.. min kropp tycker inte att det är så kul men det hade varit skönt!


RSS 2.0