🎉Gott Nytt År🎉

I dag är det självaste nyårsafton 2012!
Det har ändå hänt en del under året.. Bytt ut nästan hela vårat hem:) varit tärna på Sofie o Thomas bröllop, haft möhippa o gift mig, ja o Vanja har firat tio år, blivit gravid o fått våran underbara Julian! O mycke annat..
Ser även fram emot nästa år med två bröllop, möhippa! en student, ännu ett år hemma med barnen! Party för någon som fyller 30:) o lite annat smått o gott..
Dagen har varit lugn o vi hade tänkt att klä upp oss lite men det slutade med av vi sket i det:) Vanja hjälpte visserligen de stora barnen att bli lite extra fina:)
Slutade med att ja kom på att ja skulle städa uppe o även köra lite mer tvätt.. Dock gick det inte så bra att tvätta då maskinen gick sönder så nu är det bara att vänta tills affärerna öppnar så vi kan åka o köpa en ny!
Menyn så här på nyår brukar ju va lite extra men här hemma va den mer lite speciell.. Till förrätt blev det pannkakor, huvudrätt köttfärssås o efterrätt dammsugare, kakor från Thimons o godis:) allt efter Jerimias önskemål:) Inte världens roligaste men barnen tyckte om det o åt jättebra iaf!
Nu har ja o barnen lagt oss. Julius sover redan men ja, Mia o Julian ligger o myser medan Vanja sitter o tittar på film. Våra kära hundar tycker inte om när det smäller ute så han får ta hand om dem inatt så tar ja barnen:)
Gott Nytt År!!


Ändring

Tror att det får bli lite ändring här hemma för mamman! Just nu går det ganska ok här hemma när Vanja är hemma o han tar Mia o Julius på morgnarna så att ja o Julian får ligga.. Julian tycker att det är gott o äta runt fyra gånger varje natt o det tycker inte ja är så farligt om man tänker på hur ofta de andra åt. Problemet är att han vaknar till några gånger efter att han ätit o spyr o att han brukar ligga vaken iaf. minst en timma varje natt o bara är:) O sen vaknar fortfarande de andra två på nätterna... Får se hur detta kommer sluta när Vanja börjar jobba:) Då har ja tidigare iaf. tagit barnen på natten så att han fått sova o det hade ja tänkt att göra nu med men då får ja nog ändra lite på mina rutiner! Så nu är planen att ja ska lägga mig tidigare! Ja har alltid behövt många timmars sömn o det blir det ju inte nu:) Men tänkte att ja får göra allt för att barnen inte ska sova middag o att Jerimia inte somnar på soffan så att de lägger sig strax efter sju o att ja själv går o lägger mig vid nio... Inte mycke till "egentid" men ska man fungera någorlunda så får det nog bli så. Idag sket det sig dock:) ligger i sängen men Julian vill inte sova.. verkar som stackarn har lite magknip.. Får ta tag i sömnen nästa år:) lika så kosten kanske:) men något nyårslöfte om det blir det inte för det klarar sig nog inte så länge:)


M-Town

Idag har vi varit med mina syskon o deras barn o lekt på M-Town. Fullt ös o barnen tyckte att det va superkul! Själv kom ja på att ja också skulle in o klättra men insåg snart att det va lite tidigt för mig.. Får nog vänta några veckor till innan ja kan gå loss där:)
Efteråt åkte vi iväg till A6 för att äta lite o sen handlade vi lite mat tills imorgon. Blev inte så mycket handlat då Jerimia skulle bestämma mat.. Pannkakor till förrätt, köttfärssås till huvudrätt o kladdkaka till efterrätt:) Väldigt gott:) Han är nöjd iaf!
Nu ligger barnen o ja ska lägga ner lite energi på att leta rätt på en ståbräda till vagnen.. Skulle behöva det innan Julius börjar dagis så det blir till att lägga på ett kol nu!:)


Snälla barn

Igår va ja o Julius o träffade två goa tjejer! Va ett tag sedan man sågs så det va på tiden:) En behövlig helkväll kanske för alla tre.
Idag har det varit fullt upp. Började med sovmorgon efter en sen kväll igår o lite vaket inatt:) Sen bar det av till Flisby för att hämta lite saker vi glömde där senast.. Sen va det till att handla lite mat innan Tusse o Theodor kom firade jul. Sen kom barnens farmor o farfar o hälsade på en sväng men nu ligger barnen o Vanja är o tränar . Ja o Julian ligger o myser lite i soffan❤
Barnen måste varit snälla i år för de har fått paket varje dag nu:) O farmor o farfar hade varit på rean o hittat lite kläder tull dem:)
Själv va ja i Nässjö igår o bytte lite kläder som ja köpt men som inte passade.. Kom hem med två par jeans, ett linne o lite underkläder! Inget till barnen o kläder till mig! Det va något nytt men väldigt behövligt:)


Tomten i Flisby

Idag/kväll har vi varit o firat jul i Flisby så att barnen fick träffa sina kusiner. Självklart kom tomten på besök med! Det är fullt ös med alla barn:) Moa är äldst på 6år o Julian yngst med sina 2veckor o däremellan är det 1 liten tös o 4 gossar!
Julius höll på att ge mig en hjärtinfarkt!
När Ella skulle gå på toa så hittade hon honom i duschen med kläderna på. Han stod i slog på dörrarna o ropade på mamma.. Tänk om han hade ramlat, han kunde ju drunknat! Stackarn va både rädd o kall för som tur va så hade han inte fått på varmvattnet! Han kunde ju bränt sönder sig! Mammas underbara.. Ja satt o ammade Julian o kände mig som världens sämsta mamma.. Tack o lov att inget hände!!


500g!

Idag har Julian varit på Bvc. Han växer så set knakar! Sen han föddes för två veckor sedan har han växt 4cm o på en vecka har han gått upp 500g. Ja va lite orolig för att det känns som att han spyr upp mer än va han får i sig men ja kan nog ta o lugna mig när det gäller den biten:)
Nu blir det snart till att packa in alla i bilen o styra mot Flisby för lite julfirande!


Motsatsen till Ullared?

Tror att ja hittat motsatsen till Ullared! Tro det eller ej.. Biltema! Här sitter kärringarna o fikar medan gubbarna handlar:)


Jul i Ekenäs

Idag har vi firat jul i Ekenäs. Vi brukar åka dit till Vanjas morbror med familj på juldagen för lite trevligt julmys:)
Även där hade tomten varit o lämnat av lite klappar.
När vi kom hem satte Vanja ihop bilbanan som barnen fick av farmor o farfar igår. Jerimia tyckte att den va super kul!
Ikväll blir det en väldigt tidig kväll! Ungefär sängen nu:) Natti!


God Jul

Till er alla från oss alla en riktigt God Jul!
Nu har det ätits mat, kakor o godis i mängder:) även tomten har varit på besök med massa klappar!
Nu är det snart dags o lägga barnen o parkera i soffan med en kopp tee o en bra film.. Ha en fortsatt bra kväll alla där ute!


Besök av tomtarna:)

Idag har vi bakat lite julgodis o pepparkakor som barnen ska få bjuda på imorgon:)
Efter baket fick vi besök av två tomtar som kom o knackade på fönstret. Julius blev lite rädd o kallade sig själv fegis men Mia öppnade fönstret o gav tomtarna en varsin pepparkaka. Tomtarna som kommer dagen innan julafton brukar vara snälla o lämna en julblomma o även lite godis till barnen men de är väldigt tysta o stannar helst utanför dörren:)
Nu blir det till att lägga en pepparkaka i öppnaspisen o hoppas på att tomten kommer på besök i natt!


❤❤❤


Till Julian

Idag på posten kom det ett litet paket till våran Julius från underbara Sofie o Thomas!
Tack! Alla barnen blev glada o de stora turas om vem som ska få hålla i kossan:)


❤mys❤

❤Underbara❤


Mumma:)

Har varit duktig sedan Julian föddes o inte ätit en massa sött men idag tog suger över:) Meningen är inte att ja ska sluta äta godis o kakor men ja tänkte att ja inte ska äta varje dag som ja gjorde när ja va gravid! Så att ja klarat mig en vecka är länge för mig!:)
Men ikväll blir det choklad o sen blir det lugnt fram till julafton:)


Behövligt bus

Ikväll kom Tias, Lina o barnen hit o hälsade på. Jerimia o Julius behövde verkligen få leka av sig lite! De har varit spända inför att Julian skulle komma o när vi kom hem från BB o spänningen släppte så övergick den till trötthet. Även mor o far har varit extra trötta så vi behövde nog alla livas upp lite:)
Julian fick ett paket med jättefina kläder i. Tack!


Blöjor

Idag va det återbesök på BB för att se så att blåsljudet på Julians hjärta hade försvunnit i det hade det som tur va!
Vi passade även på att storhandla då mor va hemma o passade Jerimia o Julius:)
Ikväll kom mor o far förbi för att träffa Julian, eller mamma har ju träffat han innan men inte pappa. De hade med sig en "första tiden bok" till Julian. Både Julius o Jerimia har lika dana så det känns lite kul! Sen hade de med sig massa tvättlappar, blöjor o tuttar. Vi fick det när Julius kom o vi behövde inte köpa blöjor till honom de först fyra månaderna! Hoppas på samma sak med Julian:)
Har även kommit på att ja ska ta tag i mitt liv så ikväll har ja beställt lite från Mary Kay.. Har haft jätte problem med min hy sedan ja va fjorton tror ja. Torr o flagnar runt näsan.. Har provat allt! tom. varit hos läkare men inte ens deras salvor hjälpte.. Har testat Mary Kay tidigare o det fungerade men när det tog slut så blev ja snål:) det kostar ju 2000:-! Så då va ja tillbaka på ruta ett igen!! Men som sagt idag har ja tagit tag idet!!!


Hemma igen:)

Nu har vi varit hemma första dygnet o det känns toppen!
Igår var farmor o farfar o hälsade på en sväng. Barnen visade stolt upp sin lillebror:)
Sen ringde det på dörren o utanför stod blomsterbudet! Tack mor o far!
Natten va lugn, Julian skulle sova i sin säng vilket slutade i att han va vaken i tre timmar.. Ja tyckte att han kunde spara på den energin tills idag i stället så att bröderna kunde vara med:) men annars sov han gott!
Under dagen har det varit mys för hela slanten! Barnen har klappat o fixat med Julian❤


Sista natten!

Nu har vi sovit sista natten på BB!
Ska ätas lite, duschas o prata med läkare o sen ska vi hem!!


❤Underbaraste❤

Idag fick vi besök av de bästa bröderna❤
Jerimia sprang o höll koll på Julius som skulle smita o körde Julian i sängen när vi flyttade på oss:) Kommer nog få massor av hjälp av honom. Julius sov ganska länge men när han va vaken så va han väldigt intresserad av bebis:)
Båda klappade o ställde en massa frågor om honom❤
Nu har de tagit lite blodprover på honom o han sa inte ett knyst! Ikväll ska de kolla hans hörsel o imorgon ska vi åka hem!!
Nu blir det lite kvällsmat.. Säkert något extra gott!:)


Längtar!!

Inatt har Julian sovit så pass (i min säng) så ja fått väcka han när det varit dags för mat! Själv tyckte ja att han kunde få sova men personalen ville att han skulle äta. Han äter jättebra på dagarna o ja kommer ihåg att ja slutade väcka Julius efter någon dag pga. att han åt mycket o hela tiden men vi får se hur det blir efter återbesöket..
Vanja har åkt till jobbet där han skulle på något möte o efter det ska han till Flisby o hämta barnen! Som ja längtar nu!!
Inatt får de sova hemma med pappa så stannar ja o Julian en sista natt på BB. Blir yr när ja går upp så det va visst bäst.. Ska även börja med järntabletter med...


Besiktning

Sista delen av natten tröttnade ja på att lägga tillbaka Julian i sin säng då han alltid vaknade på nytt o ville ha mer mat så han fick ligga kvar i sängen med mig:) tror att kl. va runt tre när vi somnade så o ja vaknade vid strax efter sex o Julian vid halv åtta!
I morse fick han träffa läkaren o gick igenom "besiktningen" galant:)
Har precis kommit ut från duschen o fått förbandet omlagt så nu väntas det mat! Men Vanja får ta maten så tar ja en köttbullemacka istället:) mums:)


Vakna:)

Inatt blev det till att använda sig av personalen.. Julian är väldigt lik sina bröder när det gäller amningen o äter gärna en gång i timmen:) nu i natt har ja fått extra spruta mot värken o har därför känt mig lite piggare så ja har klarat mig lite mer själv! Men ja har inte velat flytta över Julius själv när han ska äta så då har ja passat på att använda mig av personalen så att vanja har kunnat sova lite (ja kollade självklart med dem så att de inte hade mycke att göra innan)
Nu är det snart dags för en ny spruta så att ja kan vila en stund till! Men det är inte så jobbigt att va vaken när man får ligga o titta på underverket bredvid❤


Frukost:)

Nu tyckte ja att det va dags för lite frukost:) bättre sent än aldrig!
Hoppas på att va lite mer rörlig imorgon så ja klarar av en dusch. Just nu kan ja inte ens gå på toa själv då ja blir så yr pga. smärta men ja ska inte klaga med tanke på att smärtan beror på att vi fått vår underbara Julian❤


Bröderna tre

Jerimia o Julius har precis varit o hälsat på sin efterlängtade lillebror (som heter Julian, skrev fel innan:)
De hade med sig varsin nalle o ville klappa o hålla:)
Ja klarade inte av att följa med till mor o far men ja hörde Julius säga bebis hela tiden:)


Idag på morgonen fick vi världens finaste Julius❤ 4090g o 51cm lång.
Allt gick bra fick ett blodtrycksanfall o Vanja fick gå ut en sväng o lägga sig på golvet:) Personalen har varit bra o nu har vi fått ett rum. Varit fullt här inne så vi har fått ligga på förlossningen ända tills nu.


Sista magbilden

Sitter nu i bilen på väg in!
Bjuder på en sista magbilden:)


Dagen med stort J❤

Äntligen ska vi få träffa våran lilla fisis:)
Hade lite svårt att somna men det har ja alltid när ja ställer klockan sen längtar man ju i mängder med! Men när ja väl somnat så sov ja rätt skönt o känner mig pigg o redo!
Bloggen kommer handla om en person väldigt mycke nu några dagar framåt! Våran lilla Julian som vi ska få träffa idag❤
Nu dags att hoppa in i duschen o göra sig redo för att åka!!
Hörs under dagen:)
O Tusse! Ha på mobilen:)


Redo!

Idag har ja städat det sista så nu är det skinande rent här hemma:)
Barnen lämnade vi i Flisby tidigare idag då det är svårt att städa skafferi o kyl med Julius i närheten:)
Resten av kvällen får det bli soffan o äta något gott för ifrån i natt så är det fasta som gäller.. Inte riktigt min grej:)
Borde nog ta o packa klart väskan tills i morgon med för vi ska va inne i Eksjö redan halv sju!


Finaste tomten!:)

Idag åkte mor, Julius o ja till jkpg. Vi började nere på stan på Granit men sen fick det räcka! Gud va blåsigt! Bilen styrde vidare till A6 o Ikea där det fick bli en värmande fika:)
När vi ändå va iväg passade vi på att handla hem lite mat så att det finns hemma när vi kommer hem från BB.
Ikväll va mor o far med o kollade på Mia när han gick lucia på dagis. Han valde att va tomte, först skulle han va lucia men ångrade sig i sista stund så tomte fick det bli! Han hade "lite" problem med att stå still:) tror inte att han tog en ton utan lekte o ramlade runt i snön:) Han blev en väldigt vit tomte men han va så nöjd så:) (blev väldigt dåliga bilder då han mest sprang runt men vi kör på en ändå:)
Efteråt följde mormor o morfar med hem på fika. Barnen hade bakat lussekatter o godis som de stolt bjöd på:)
Nu ligger vi i soffan o myser o tittar på legofilm.


Nedräkning:)

Nu har vi börjat räkna ner till Bebis kommer! Men det är mycke som ska fixas innan:)
Igår va det julbord med jobbet.. Gott o trevligt!
Idag blir det en tripp till jkpg för att köpa lite nya lampor o ikväll är det Lucia på dagis!
Imorgon bär det av till Tranås till Mvc o sen ska vi fira Vanja lite som fyller år.
Lördag ska vi till Vetlanda o Ekenässjön.. Har sålt lite som ska till Vetlanda o då passar vi på att hälsa på hos svärmor o svärfar med!
Söndag är det julmarknad i Eksjö.
Måndag ska vi till banken, lämna barnen i Flisby o köra lite städ!
Tisdag blir det upp tidigt o åka till Eksjö o träffa Julian❤
Så just nu är det fullt upp:) skönt att ha något att göra men man känner sig lite stressad!


Bebis

Hade ja inte vetat så hade ja trott att det skulle bli en flicka!
Magen står rakt ut vilket den inte gjort med pojkarna.
Har inte lagt på mig lika mycket på övriga kroppen som tidigare (dock 18kg! tidigare 25 båda ggr. men då är det inte klart än:)
Mådde bättre längre fram i graviditeten denna gången...
"Pojkranden" på magen som va väldigt tydlig förra gångerna finns inte..
Men vi vet ju att det är en pojk men va man kan luras om man går efter alla gamla knep för att veta kön:)


Julskyltning

Idag va vi nere en sväng på byns julskyltning. Kom på att vi skulle ta barnen i varsin pulka ner så de vart så nöjda så:) Några lotter o en fika räckte gott o väl för oss. Barnen va lite trötta o ville inte gå in någon affär så det fick va. I pulkan hem lyckades Julius somna men väl hemma gick det väcka honom med lite varmchoklad:)
Nu blir det film o mys för hela slanten i väntan på pappans chiligryta som vi ska smaska på ikväll.. Det gör gott för halsbrännan:)
Satt o tittade lite på sängkläder o hittade fina från Åhléns till våran säng.. Kanske är så att ja får ta o hjälpa tomten lite på traven:)


RSS 2.0