Pippi

Idag har vi varit på besök i Ekenäs. Vanjas moster har flugit in på besök från Kroatien. Barnen fick påskpresenter o va jätte nöjda:) Efter allt godis tog ja med barnen på en promenad för att mata Pippi. Tror att de tyckte det va skönt när vi gick för Julius hade både ett o annat att säga till lilla Pippi:)


Besök

Idag blev det en promenad ner till Pias för lite glass! Solen värmde o det kunde inte vara mycke skönare!
Ikväll har vi haft besök av bästaste Sofie o Thomas. Barnen va helt till sig o tyckte det va jättekul! De hade gjort sig lite påsk fina:)När de gick o la sig så kunde även ja o Vanja få prata lite med dem:)
Nu blir det lite film men känns som att sängen ropar på mig:)


Vårsol

Vårsolen en av de bästa!


Vårsol

Vårsolen en av de bästa!


Glad påsk!

Idag har mormor o morfar varit på påskmiddag! Den bestod av blåa, gröna, röda o svarta våfflor och även pizza.. Äkta påskmat!:)
Barnen o även mormor o morfar fick påskägg. I Julians påskägg va det en skinnjacka så nu har hela familjen varsin:) Ja o Vanja fick ett nytt toalock i stället för påskblomma. Det va toppen då vårt va sönder o vi inte pallat köpa ett nytt..
Nu ligger Vanja o vilar o vi andra sitter o tittar på film men sen får det bli en behövlig promenad!


Piff

Nu har ja o Julian piffat lite inför påsk.
Innan när vi va ute på promenad så köpte ja tulpaner som nu fått sällskap av lite björk, videung o jättefina ägg som barnen gjort!
Nu i veckan har vi byggt ett nytt matbord. Detta har bredare plank. Ja målade sista gången i morse så nu hade det torkat så ja kunde pynta lite:)
De nya ljuslyktorna som ja fick av påskkärringen:) idag passade jättebra! Även bordet fick några av barnens fina ägg❤


Promenad

Idag gick ja o Julian ner till byn o mötte upp mormor. Lite sol o en fika på Thimons så känns allt på topp! Passade på att köpa ägg till barnen o godis till de andra som skulle fyllas på. Fick även en påskpresent av en hemlig påskkärring:) Tack! Syns på blåkulla lite senare:)
Har även handlat lite påskmys till Julian.. Majsbågar!


Vår?

Nu känns det som att det är vår på väg! När vi gick till dagis idag så sken solen, fåglarna sjöng, snön va nästan borta på de torra vägarna, barnen o mamman va glada o Mia satt på sin cykel!:)


Dagens test!

Idag när barnen kom från dagis ville de baka. Deras ord min lag:)
Just nu sitter de o mumsar o ja har inte smakat! Än! Stort för att vara mig!!:)


Måla o måla!

Nu har projekt matbord påbörjats igen.. Ikväll har en bock målats o imorgon tar ja den andra.. Vanja ska även fixa planket så ja kan ta o måla det på ons.. Senast fre. hoppas ja att det har torkat o står på plats!:)


Tack dagis!

Idag när vi skulle pyssla lite till påsk så insåg ja att vi inte hade något kul papper hemma. Men tack dagis! Förra veckan fick vi hem ett papper med lite info på o lagom till påsk så va det gult:) av någon anledning så hade ja sparat det o tur va ju det för barnen gjorde jättefina ägg till riset:)


Sjön

Idag har vi varit på sjön o åkt tro det eller ej.. fyrhjuling:) Bröder o deras barn va självklart med!


Grattis mormor❤

Idag har vi varit ute o ätit med min mormor o hela tjocka släkten:) Hon fyller 87år o ville bjuda alla på middag. Det blev ett riktigt kalas med god mat o trevligt sällskap o barnen va superduktiga! Mormor hade även köpt varsin påskpresent till alla barnbarnsbarn. En söt liten nalle. Jerimia blev jätteglad o ställde upp den på sin hylla inne på sitt rum så att inte Julius ska ta sönder den:) Julius somnade i bilen så han får öppna sitt imorgon. Nu blir det till att krama kudde..


Frissan

Igår va det Mias tur att åka till Sara o snygga till sig lite:) den lilla gossen ville dock ej va med mer på bild:k) men grön o fin blev han!
Idag blir det en lugn städ inför helgen dag här hemma.. Skönt att slippa tänka på det under helgen!
Imorgon blir det en tur till Nässjö där släkten ska bli bjudna på middag av min mormor. Får se hur det går med alla barnen:) Tror det kommer gå toppen!


Shopping

Idag tog barnen ledigt från dagis o istället tog vi med oss mormor till jkpg.
Förra året va skinnjackorna slut när ja skulle handla till barnen så i år tänkte ja va ute i tid! Men tro det eller ej men i vissa affärer vase redan slut men vi lyckades hitta tillslut:) Jerimia fick jackan, mössa, sjal, tre par jeans. Julius fick brillor o mössa. Vi testade även jacka men det blir ett senare projekt:) han fick även tre boddys. Lilla Julius fick nöja sig med fick o det gjorde han!:)


Påskpiraterna❤❤


Lassi

När ja va sex låg jag på golvet o skrek efter en Lassi. Tur för mig va det innan jul o mina föräldrar köpte den till mig o la den under granen. Dagen efter var paketet öppnat framme vid nosen då ja va rädd att hon skulle kvävas:) Lassi är nog den julklappen ja använt mest o längst. Lagad, tvättad o tovig men fortfarande så fin❤
Hon har varit med överallt! Hos kompisar, på läger o utomlands.. Turkiet, Italien, Cypern, Norge o Tyskland bl.a.
När Jerimia föddes fick han min älskade Lassi (som självklart varit med i alla flyttar:)) Men nu har Julian fått låna den o han är superglad i henne. Han ligger o pillar, tittar o pratar med henne:)


Flisby

Idag har vi varit på i Flisby o lekt med alla kusiner o lilla Karl:)
Pulkor o korvgrillning i underbart väder! Barnen nöjda o glada efter en heldag av bus. När vi kom hem va det fortfarande sol ute så vi tog en promenad ner till byn så att barnen skulle rasta sig lite extra! allt för att de ska sova hela natten:)
Nu blir det film o mys med hela familjen i soffan❤


Morgonmys

På morgonen är det fight om vem som ska ligga vid lillebror! Det är det bästa på hela morgonen.. Förr kom det o ville ligga hos mor sen men nu är det bara Julian som gäller❤❤❤


Tur o retur

Idag när ja o Julian hämtade de stora barnen på dagis bestämde vi att vi skulle ta bussen till Eksjö. Vi har pratat ett tag om att vi ska åka buss igen o idag passade bra! När vi väl kom på bussen somnade alla barnen o där satt ja:)
När vi kom fram lyckades ja väcka Mia o vi gick till princess o fikade. Efter mycket om o men så lyckades ja även skaka liv i Julius. När Vanja hade slutat jobbet kom han o gjorde oss sällskap.
När det va dags att åka hem tog Vanja med sig Julius i bilen o vi andra tog bussen. Meningen va att vi alla skulle åkt bil hem men vi hade stolen till Julian hemma så det gick inte. Kanske va det lika bra så att Mia fick åka buss i vaket tillstånd med:)
När vi kom hem va han så trött så dt blev bums i sängen! Men mysigt hade vi!


Skor

Idag va mor här o lämnade tre par skor! Svarta, bruna o blåa!
Är lite smått besatt av Converse (som många andra) Nu är det ju så pass modernt men när en annan började med dem så sågs de som aningen "fula":) Det va inte direkt några "snobb"skor o de kostade inte 700:-!! Jaja nu har ja så ja klarar mig hela sommaren (tror ja:))
Tack mor o far!


❤3 månader❤

Att det är tre månader sedan våran underbara Julian kom!! Med risk för att låta tjatig men va fort tiden går:)
Tre månader är ju hälften av ett halvår!
Får panik när ja tänker så. Vanja säger att detta är vårt sist men det vet ja inte om ja vill hålla med om:) Känns inte som Julian är den minsta i en syskonskara.. En liten lillebror eller två vill han nog ha!!:)
Nu ska ja allt ta o snufsa min trötta lilla bäbis❤


Flisby

Igår åkte vi ut till min bror i Flisby o rastade barnen. Julius är lite kär i sin kusin Ester o vill kramas o hålla handen. Problemet är bara att hon inte är lika intresserad av det:)
Vi åkte pulka, fyrhjuling, fikade, åt middag o lekte i mängder!
Både vi o barnen va nöjda o trötta efteråt!:)


Frissan

Idag har Julius varit o klippt sig o han va superduktig! Han fick även välja färg till håret vilket självklart blev rosa:)
När vi skulle gå hem igen gick vi in på thimons så att barnen skulle få varsin kaka o tro det eller ej men Julius valde en rosa igen!:)


Gott-blä!

Hade sett fram emot att äta godis ikväll så när Vanja o de stora barnen åkte idag for ja o Julian till Ica. Köpte alldeles för mycket godis o det var gott till en början men det dröjde inte länge innan ja ätit så ja mådde illa! Nu finns det kvar till Vanja när han kommer hem inatt o det som blir över får slängas! Nu blir det förbud igen:)
Nu tänkte ja ta med lillfisen upp o gå sängs:) ska bli sjukt skönt att inte vakna vid fem imorgon! Eller vaknar gör ja kanske när Julian ska äta men ja kan ju somna om igen o behöver inte gå upp!


Ö-F

Fredagar känns som en bra dag att gå till ö-f. Barnen är lediga från dagis o behövs rastas lite:)
Idag var det fullt med barn. Ungarna tyckte det va roligt o föräldrarna fick huvudvärk:)
Ikväll ska barnen till sin farmor o farfar o ja ska köpa massa godis!! Har inte ätit godis på två veckor vilket är länge för mig som brukar äta godis minst varje kväll!
Snart kommer Vanja o då ska ja hämta vår nya hatthylla o efter det kommer det ett par som ska hämta vårt matbord. Handla, sälja o handla igen:)


Bus hela dagen lång

Idag när ja hämtade barnen på dagis fortsatte vi iväg på mer lek o bus:)
Vi gick hem till Theodor o Tusse. Kan nog säga att de drog fram varenda leksak som fanns i huset men kul hade de:)
Vanja kom o hämtade de stora barnen efter jobbet o ja o Julian tog en promenad hem.
När vi kom hem va det bara till att ge barnen lite mat o sen slänga dem i säng. De va nöjda o väldigt trötta! Hoppas att de sover gott HELA natten! Hade varit lite extra skönt:)


Underbara sol!

Idag när ja hämtade barnen så sken solen som bäst! Snön smälter för fullt men ändå så är det inte så blött. Underbart va ordet!
Ungarna hittade lite mossa o pinnar att leka med på vägen hem så de va nöjda de med:)


Trötthet

Idag när Vanja kom hem gick ja upp för att vila en stund. Sov mellan 17.30-19.45 då Vanja kom o skakade liv i mig:) Nu är han o tränar o ja ska ta mig en kopp tee o sen blir det sängen igen! Så sjukt trött men imorgon måste ja ju va pigg efter allt sovande!


Fika o lek

Idag har vi varit iväg o fikat o busat med Åsa o barn. Va ett tag sedan man va med alla barnen på Thimons men det gick bra men det är nog bättre att vara hemma hos någon o fika om det är meningen att man ska få i sig något innan det är dags att gå:) Mitt tee fick ja dricka på lekplatsen istället:)
Men gott va det o fint väder hade vi också!
Barnen har varit trötta o lussnar inte för fem öre o det blir inte bättre när mamman är supertrött! Julius har kommit på att han ska börja gå upp vid fem o han väsnas så pass så han lyckas väcka Jerimia med när han ändå är på gång! Detta är tredje morgonen! Sen vaknar de även minst varsin gång på natten o Julian ska äta X-antal ggr.. Kanske inte konstigt att man är trött!


Panik!

I sommar ska vi på två stycken bröllop. Trevligt men paniken börjar komma! Efter att varit gravid i fyra år så har garderoben blivit tom! Man kan hitta två klänningar... Den ja själv gifte mig i o den ja hade på Sofie o Thomas bröllop. Men även de gångerna va ja gravid så de passar inte:)
Nu har ja iaf. börjat leta lite o hittat två som va ok!
Skulle även behöva skor.. även där har det blivit inköp av mer bekväma än snygga men det har ja dock inte börjat leta efter än..


Kalas nr.4

Idag va det dags för kalas nr. 4. Alla kusiner med föräldrar har varit här. Fullt ös med korv, fika o MASSA bus!:)
Barnen är supernöjda o väldigt trötta så ikväll blir det en tidig kväll vilket kan vara skönt då de varit vakna sen fem!


Fix

Pappan tog med sig Julius till jkpg medan ja, Julian o Jerimia fixar inför kalas nr. 4!
Vi har bakat egen påhittad äppelkakepaj:) sen gjort en mumsig fruktsallad! Ska försöka komma i form nu så ja får nog ta o hålla mig till det sistnämnda:)
Kan säga att ja blev ganska stolt över mig själv igår när vi va i Vetlanda. Där fanns det både godis, fika o läsk men ja höll mig till en kopp tee! Hoppas på att det går idag med:)
Nu är iaf. allt klart inför kalaset nu saknas bara huvudpersonen o alla hans gäster..


Bad

Här hemma går den nya tvättmaskinen på högvarv.. Det hinner bli en ganska stor hög med tvätt under en hel vecka!
Men nu är vi snart klara så under dagen gjorde vi en liten tripp till Vetlanda.
Barnen har pratat länge om att de vill åka hem till Dino o Jossan o bada i deras badkar!:) När vi kom dit hade de köpt massa fika o varsin påse godis till barnen. Jerimia fick även en ninja så de är så nöjda så!:) att avsluta med det efterlängtade badet gjorde inte det hela sämre:)


Klart!

Äntligen är det klart!


Tuffast i Aneby!


Kalas nr 3

Idag har Theodor o Tusse varit här på kalas o Julius bjöd på pannkakor:)
(Julian blev gladare efter en stund::)


RSS 2.0