Förberedelser!

Imorgon fyller Jerimia 3år! O vart tog de tre åren vägen?
Vanja är ute i Vetlanda o barnen sover så ja ska ta o blåsa lite ballonger o fixa med paketen.
Tror att kvällen får avslutas med en film med lite gottigt:)



Mvc

Igår va det besök på Mvc där kom vi fram till att ja skulle ta o testa ett gravidbälte.. Hoppas att det fungerar!!
När vi kom hämtade ja babyboxen från Apoteket fanns lite smått o gott i den:) Gratis är ju alltid kul!:)
Idag passade ja o Julius på att ta oss till öppna förskolan medan bilen va hemma! Jerimia va på dagis i busade istället.. När ja kom hem. Så va det bara att lämna av Julius som skulle sova o sedan åka vidare för att träffa Johanna o Ewis o deras söta små barn:) tack för en trevlig stund!!
Ikväll blir det att fixa lite framför datorn.. Lägga ut lite som ska säljas bl.a. Har inte blivit av men nu är det dags!
Hoppas på att mattan till tv-rummet ja beställde idag ska komma i början av nästa vecka! Alltid lika roligt:)


Me and i-party:)

Ikväll ringde Åsa.. Hade missat att det va party ikväll:) som vanligt blandar ja ihop allt o trodde att det va först imorgon.. Men som tur va så vet hon att ja är lite virrig o ringde:) Fanns inget som föll mig i smaken men fika blev det i massa trevligt snack med goa brudar!
Känns som att sängen lockar just nu.. Ska vila lite innan läkarbesök imorgon. Ska till mvc som flyttat till Tranås en tid.. Ska köpa lite till Mias kalas i helgen med!


Ända fram till dörren:)

Far hade varit ute o plockat lite svamp o tur för mig så hamnade lite här:)
Nu blir det till att rensa o steka!


Höstdag?

Idag ville Mia åka en sväng till mormor o hon kom gladeligen o hämtade honom:)
Julius o ja passar så att mysa ute i det fina vädret! Men nu känns det inte som sommar längre utan som en skön höstdag:) tycker att det är ganska mysigt när det blir mörkare på kvällen så man kan mysa med lite tända ljus. Det är så mycke skönare att sova med när det är det är svalare:)


Monkey Town

Idag blev det en sväng till M.Town. Skönt att rasta av barnen lite:)
Blev även en sväng till A6 där vi hittade nya hjälmar till barnen.. 50:- st på Stadium! Sjukt bra!!
Blev även lite kläder som ska slås in till Jerimia som han får när han fyller år på lör.. Han va med o valde själv o en tröja va han riktigt nöjd med.. nog inget varken mamman eller pappan hade köpt annars:) men han va nöjd!
Vanja hittade även en klänning till Julius men den fick vänta:)
Har även varit o hämtat en cykel från en loppis till Julius. Nu väntar vi på att det ska komma en tjej o kolla på matbordet.. Få se om hon köpet det..


Eksjö statsfest lördag

Idag blev det stopp på vägen hem från Ekenäs.
Käkade lite gott, köpte ballonger o lyssnade på musik. Efter två timmar tyckte Jerimia att det va dags att gå till bilen till hans nya grävmaskin som han o Dino va o köpte idag på morgonen:)
Nu blir det lek o cykling hemma innan Vanja ska tillbaka o lyssna på fler band..


Eksjö statsfest

Ikväll lämnade vi barnen i Ekenäs. Vi åkte tillbaka till Eksjö lyssnade på Kapten Röd. Helt ok med tanke på att ljudet kronglade hela tiden!
Nu bär det av till Ekenäs igen för lite sömn för imorgon ska vi åka in med barnen igen då det är lite extra för dem under dagen!


Eksjö statsfestival

Ikväll lämnade vi barnen i Ekenäs. Vi åkte tillbaka till


Skönt att va hemma

Idag åkte ja o Mia till Flisby o plockade svamp. Får fortfarande ont när ja går för mycke så vi tog fyrhjulingen:) smidigt o lite svamp blev det!
Ikväll har det varit konsert här hemma:)
Nu mys med tända ljus o min käraste❤


Hem!

Ja får åka hem!!!
Proverna de tog på morgonen har blivit bättre så ja får åka hem! Underbart!
Nu blir det en sista dusch o sen packa lite.. Sen kommer ja tillbaka i dec. då det är dags för förlossning:) inte en dag tidigare!:)


Väntar

Ligger i väntar på att de ska ta fler prover nu på morgonen.. De brukar komma in ganska tidigt så man ska ha svaren till ronden vid nio.
Sen ska de kolla Julian så att allt är bra med han o att han tänker stanna kvar o det hoppas ja verkligen att jan gör för det är alldeles för tidigt för han att komma ut!!
Hopas på att allt ser bra ut så ja får åka hem.
Blindtarmen ( om det nu va den) känns bättre! Känns fortfarande men mycke bättre! Sammandragningarna kommer fortfarande o gör ont men de släpper emellan o kommer inte alls lika ofta.. Har tom. kunnat sova ganska bra utan tabletter:)
I stora hela känns allt mycke bättre o ja tror o hoppas att han planerar att stanna i magen ett tag till❤
fick en mysig bild på våran lilla pajas igår av mannen:) han verkar ha ätit något med ketchup till kvällsmat:) underbara❤ skönt att få lite bilder på dem! Saknar dem så❤


❤❤❤

Nu idag känns allt bättre o de misstänker fortfarande blindtarmen. Om man har tur kan kroppen fixa det själv så ja hoppas på att det är det som varit o att det är på väg att fixas!
Har haft besök av Mina underbara! Grät när de kom o igen när de gick..Men medan de va här så va ja glad iaf:)
Som tur va hade de med lite gott till mamma även om de åt upp hälften själva:) Jerimia passade på att känna o pussa på magen❤han är så glad för lilla Julian! Julius går runt o säger bebi under tiden istället:) så fina❤
Man märker stor skillnad på Jerimia nu när han börjat dagis. Innan kunde han va lite blyg med nya människor men idag pratade han för fullt med personalen här o berättade både om det ena o andra o frågade om olika saker:)


Nya regler..

Numera så får man inte spara maten på sjukhusen längre o ja kan säga att ja är lika glad för det!:)
Nu fick ja äta igen o till middag va det fisk men istället fick ja detta! O självklart varmchoklad:)
Imorgon ska de ta fler prover o ja hoppas på att få åka hem imorgon!


Mat?

Skulle sitta fint med lite mat men får visst nöja mig med dropp.. Hade varit mer ok om ja vetat om det blir operation men att fasta i onödan känns sådär!
Läkarna har fortfarande inte dykt upp o ja längtar bara hem!!
Hör själv att det börjar bli gnälligt men det får ni tåla annars får ni skita i att läsa bloggen på ett tag för det lär fortsätta:)


Jaha..

Jaha.. Då va de igång igen med sina prover.... Får se va de säger.. Va inte jätteglada över mitt tryck som va lågt men det är ju deras problem känns inte som att ja kan göra så mycke åt det...
Får se va de säger idag..
Julian sparkar iaf. o det känns som det viktigaste!
Skulle va gott med något att dricka! Man blir extra sugen bär man inte får:)


Choklad

Det mesta brukar smaka mindre gott på sjukhus men mums för deras varma choklad!☕
Den påminner mig om tiden på bb med pojkarna! Då gick det åt mycke choklad:) underbara minnen!


Fasta

Då ska ja fasta igen o nu från midnatt.. De misstänker blindtarmen så de ska ta prover imorgon o om det blir operation så måste ja ju fastat så vi får se hur det blir....
Kan säga att ja är aningen uttråkad!! Ska la va glad över eget rum med tv o toa... men va ja vill hem till familjen!!! Ja ja imorgon kanske... tur att man har mobilen med bilder o filmer på mina fina❤❤❤


Sjukhus

Igår vid 23 fick vi åka in till sjukhuset.. Hade haft onda sammandragningar sen 17 o de släppte aldrig så de ville ha in oss.. Fick ligga kvar o inatt fick ja satans ont i högersida så det va till att få extra sprutor o tabletter.. De har kollat barnet o det mår bra!
Idag fick ja fasta till 17.30 o sen fick ja ris o fisk... Mums not...
Nu har de kollat njurar o lever bl.a. Får hoppas att det ser bra ut o att allt löser sig så ja får åka hem imorgon! Vill hem till min familj! Men Julius o vanja har varit här två gånger idag o Mia en ( han va på dagis första besöket) så ja är glad över det iaf. Mammas underbara!❤


Sista doppet?


Tidig morgon

Tänkte att barnen skulle sova lika länge i dag som innan i veckan men inte.. Har fått vecka dem vid åtta för att vi ska hinna till dagis men idag när vi är lediga passar det bättre att gå upp halv sex:)
Förstår inte varför de ska upp för de är jättetrötta o mamman med:)


Urk..

Chokladen va ingen vidare o mest skit på tv... Så sängen fick det bli med en bok.. Förr innan barnen kom så läste ja mycke men då ganska hemska böcker (verklighetsb.) men nu kände ja för något lättare..
Köpte den i våras när ja va uppe i Stockholm o skulle ta tåget hem från Sofie men sen blev det aldrig att ja hann börja med den. Men nu va det dags! Helt ok bok än så länge..


Jordgubb?

Ikväll är Vanja i Vetlanda o ska lyssna på lite band. Vi andra tittar på "lilla röda traktorn" o ja ska även prova Marabous nyhet Jordgubb.. Vet inte om det är något att ha men det går ju att testa:)
Ska se om det är något roligt på tv annars ja eller i vilket fall så blir det en tidig kväll:)!


Go morgon


Lilla Elvis

Ikväll är Vanja o Jerimia i jkpg med Elvis som är på återbesök med sitt öga.
Tobbe o barnen kom förbi en sväng o lekte lite. Julius blev så glad så!
Nu ligger Julius o ja har städat undan. Satte mig i soffan o kom på att ja skulle äta något men kom snart på att vi inte hade något roligt hemma så det fick bli fil o flingor... O då fick ja ett meddelande av pappan o Mia.. Kan säga att ja med vill ha!!!


Mys

När Mia kom hem från dagis så va det inte mamma eller Julius han hade saknat! Nä han satte sig på golvet o berättade för Elvis att han varit på själv på dagis o va han hittat på:)


Ett litet barn

Känns väldigt konstigt att lämnat Mia på dagis! Nu har man bara ett barn att ha koll på men det är ju snart dags att hämta igen:)
Känns som att Julius tycker att det är lite kul att få va själv. Han pratar, går runt o pysslar o leker massor:)
Att lämna Jerimia i dag va inga problem.. Men lite gnäll kunde man la få!:) nä det kändes skönt..


Dagis

Idag fick ja väcka Julius vi 8.10 för att vi skulle hinna till dagis! Vanligtvis vaknar han runt sex men han va lite trött efter gårdagen:)
Jerimia va uppe som vanligt o tyckte att vi skulle gå till dagis på en gång.. Julius kunde va hemma själv tyckte han:)
Det gick jätte bra o Jerimia va ute med sitt dagis i skogen själv! (han tog täten i de röda byxorna på bilden) Ja o Julius tog en promenad o lekte lite på eget håll vi passade även på att låna storebrors cykel. Jerimia hade inte ens frågat efter mig:) mammas lilla❤ Imorgon ska vi till dagis vid halv tio ( ja o Julius stannar bara en stund) sen ska han stanna själv o även äta på dagis! Hoppas att det går bra!


Först dagen

Första dagen för inskolning idag! 9-11 o Jerimia är så nöjd så:) han vaknade vid fem o tyckte att vi skulle gå till dagis. Med nya kläder o sin väska cyklade han glatt iväg:)
Men när det va dags att sitta still o sjunga en sång vid fruktstunden ville han inte gå på dagis längre:) men det gick över lika fort igen:)
Julius va också nöjd får se va han säger när Mia får stanna men inte han..
Imorgon blir det 9-11.30 o på ons ska han stanna o äta. Hoppas att han kommer att trivas lika bra som han gjorde idag!


Dagis

Imorgon är det dags för Mia att börja på dagis! Han har packat väska, handlat kläder o bestämt att man cyklar till dagis:) Ja o Julius ska vara med på inskolningen så det känns bra... Tror att ja behöver vänja mig lite i taget ja med:) Åh va ja är nervös! Inte över hur det ska gå för Mia utan för mig...
Men det är nog på tiden att han börjar.. Han pratar mycket om det o han leker nu mer tillsammans med andra barn när de ses. Innan gick han oftast iväg o lekte själv.. Tror även att det kan behövas nu när ja börjar "känna mig gravid" Hela sommaren har varit skön för ja har varit pigg o har kunnat hålla igång. Men nu börjar det bli som med Jerimia o Julius.. Så välkommen kära foglossning!!
Ska bli lite mysigt med egentid med Julius med.. Det blir ju inte att det varit så mycket med det då han är andra barnet.. Jerimia va ju ändå själv innan Julius kom... Som ni märker så försöker ja hitta endast positivt med att han ska börja dagis men helst skulle ja ha kvar honom hemma jämt men det går kanske inte:)
Jaja han är jätteglad över att få gå till dagis imorgon o träffa några gamla o massa nya kompisar! O är han glad så är ja det också!
Mammas lilla pojk har blivit stor!


Lilla Elvis

Idag fick vi åka in akut med Elvis:( stackarn hade skadat sitt öga så nu gäller tre olika sorters ögondroppar o även smärtstillande.. Stackars liten!
Undertiden Vanja o Jerimia va med Elvis så gjorde ja o Julius A6. Hittade lite till Mia som börjar dagis imorgon! Två par jeans, några strumpor o en tröja:) sen va vi o hämtade ut en gratis boddy till bebisen som man fick hämta på KappAhl! Man fick välja vilken man ville upp till stl. 80. Alltid kul med gratis:)
Efter 30 min va ja o Julius klara vi hade handlat i Julius hade ätit lite pommes. Ringde Vanja o trodde att vi skulle åka hem men nej då! De hade inte ens fått komma in även att de fått en tid... Men som tur är så har de lekhörna påA6!:)


Gardiner

Nu är de uppe! Vill som sagt byta ut den "super" lantligare känslan.. Har tröttnat på den så det är dags att byta:) Nu ska bara nya fönsterbrädan upp med. Får se om det hinns imorgon:)
(tv-rummet)


Bilar:)

Idag åkte ja o barnen till Tranås o tittade på bilar. Super väder, mycke fina bilar, go mat o trevligt sällskap. Under tiden va Vanja hemma i byggde det sista på staketet så nu är det klart. Imorgon blir det att köpa färg så att det ska målas med:)
Nu har Julius precis lagt sig o Mia o ja tittar på blixten o myser:)


Julian❤

Idag kom det ett efterlängtat brev på posten! Provsvaren från Eksjö! Vi va inne i måndags o gjorde fostervattensprov då de hittade två "avvikelser" på ultraljudet i därför rekommenderade det.. Provet visade att allt va bra!:)!! Så skönt!! Nu är det bara att ta det lugnt en vecka till o hoppas på att allt går som vi vill!


Stutsmattan

Alla som har barn som inte kan vara stilla borde (om ni inte redan har) investera i en stutsmatta! Man slipper att jaga i några minuter o de barn som ja träffat älskar dem!
Tack svärmor o svärfar!


Lekdag

Idag kom barnens kusiner hit. Det hade cyklat ända från flisby! Lite imponerad av Elias måste ja säga som orkar cykla så långt!
Lite middag, fika o massa bus!:) när de hade åkt hem så hann vi inte mer än in o äta lite innan Jerimia somnade helt utslagen i soffan:) Julius blev super nöjd när han kunde sitta med mamma o pappa i soffan o mysa själv:) Men nu ligger även han så nu blir det att plocka lite sen blir det att bädda ner sig i soffan!
Imorgon hoppas ja på att vi ska få svar på proven vi tagit... Känns väldigt skönt men väldigt nervöst!


Trötter:)

Idag va mormor o lekte lite med barnen medan mamman vilade:) skönt! Har så svårt att sova på nätterna men svaren ska komma imorgon eller på måndag så då hoppas ja att det blir bättre!
Julius ligger o sover o Jerimia ligger o myser i soffan.. Hoppas på att han inte somnar så att han kan somna inatt:)
Nu ska det lagas mat för snart kommer det gäster:)


Tuffing:)

Yeah!:)


Pill:)

Idag har ja städat huset i beställt nya gardiner till tv-rummet.. Hoppas de kommer snart! Har även hittat en matta men får se hur det blir med det:) lutar åt att det blir den iaf:) Blir så trött på att alla blommor blir förstörda ute så nu är vissa av blomsterlådorna tömda o fick flytta in istället! Pelargonen hade klarat sig o fick följa med men sen fick barnen en tull sina leksaker med! Är så skönt att ha något att pilla med o få tankarna på annat en stund!


Mina små!:)

Samar mina små! De stannade kvar en natt till hos mormor o morfar så ja ska ta det lugnt efter gårdagen.. Vilar, plockar lite i vilar lite till:) men va tyst det är!!


Bebis

Nu har vi varit hos läkaren o tagit va vi hoppas är de sista proverna på vår lilla Julian! Hoppas på att nästa besök blir först vid förlossningen!!


Slappa

Idag har ja bara slappat! Vanja va ute med några vänner från Ekenäs igår så vi sov där inatt.. Missade docka att sova:) men somnade i morse o sen sov ja till ett! Skönt! Nu har vi lämnat barnen hos mormor o morfar där de ska sova inatt för imorgon åker vi tidigt till Eksjö i tar lite prover.. Får se om det blir någon sömn inatt.. Nu blir det film o gott!!


Övningskör

Det ska börjas i tid!:)


Badpojkar

Badstund i Gränna blir snart glasstund i Gränna för mamman:)


Bebis:)

Nu va det dags för en liten bebis igen:) Jerimia blir tre 1 september i Julius blir då ett o ett halvt så det blir lite lagom. Det va inte planerat men det va inte Julius heller i det blev ju toppen! Jerimia kan man ju lugnt säga att han va planerad... Efter fyra år fick vi hjälp med provrör! O efter det har vi klarat det själva!:) underbart! Nu har vi gått halva tiden o vi har fått reda på att det blir en pojk! En Julian:) kommer att bli underbart! Nu hoppas vi bara att allt går vägen! Om allt går som planerat kommer han till oss i mitten av december:) bästa julklappen! Är inte mycke för kort på mig själv men ja tänkte att ja kunde bjuda på en magbild...


Shopping

Idag när vi vaknade så va vädret lite tråkigt så vi åkte till jkpg för att leka lite på m.town men när vi kom fram så va det varmt o skönt! Det slutade med att vi hamnade i statsparken för lite lek o klappa djur:) Vi hann även med att gå lite på stan:) skönt att bara va lite! Det blev... Tro det eller ej...? kläder till oss vuxna! Byxor, linne o två tröjor till mig:) Självklart blev det en sväng inne på BR med så att barnen fick välja varsin sak o som vanligt valde Jerimia bilar o Julius ballonger:) Det kan va så att ja råkade snubbla in på Granit en sväng med.. Älskar den affären man kan nog säga att det är den bästa! Fick hem lite nytt till hyllorna i tv-rummet o lite fix till köket:) Nu blir det till att försöka få sig lite sömn... Missade det inatt så ja har lite att ta ikapp!


Skit dag!!

Idag har barnen varit hos mormor en sväng medan Vanja o ja åkte till Eksjö... Vi skulle på extra koll hos läkaren o fick jobbigt besked o vi ska dit på mån igen o sen är det bara att vänta o se hur det kommer att sluta... Försöker tänka positivt men det är inte så lätt i alla lägen! Tack o lov för våra två underbara pojkar! Vet inte va ja skulle göra utan dem!


Fika i solen

Fika i solen! Jerimia är så nöjd så över sin kaka han bakat o fixat:)


RSS 2.0