Storebror

Ibland blir man lite extra glad när man ser barnen leka! Idag när vi varit på Bvc med Julian stannade vi en stund på lekparken innan vi skulle hem. 
Jerimia tog på sig rollen som storebror och hjälpte Julian på en gång:)

Julius kan ha lite svårt och veta vad han är.. Storebror eller lillebror? Men idag passade han på att vara lillebror så Jerimia underhöll honom också:)
Mina underbara, finaste små!

Midsommar

Igår var vi ute i stugan och firade midsommar. Hederligt gammalt firande:)
Färskpotatis och sill till lunch. Dans, lekar, fyrhjulingar och kross. 
På kvällen blev det bastu och bad för de som ville! Kan ärligt säga att jag hoppade det:) Men de stora barnen va på:)











Och en massor av bilder! Brukar oftast glömma att ta kort men igår var jag allt på hugget!;)

Julius rum

Lovade för ett tag sen att jag skulle lägga ut bilder på Julius rum när det blivit klart men som vanligt är jag ju lite glömsk men nu då:)


Hade lite problem först hur jag skulle placera allt för det är ganska litet men jag hittade en lösning som både jag och Julius är nöjd med !:)

Stugan

Idag packade jag och barnen bilen och åkte till stugan. Min bror med familj kom ut för att hjälpa till med att resa tältet som vi ska ha imorgon. Knotten var i sitt esse och alla blev nog mer eller mindre uppätna 

Mor och fars katt har fått tre kattungar. Den gula försvann och vi trodde att det var Shamse (mamman) som burit iväg den för att den dött. Den var mycket mindre än de andra och var dålig på att få i sig mat så vi tänkte inte mer på det. Men en dag när pappa kom ut på altanen och Shamse inte var där såg han en jävla kråka som hackade på en av kattungarna så att den dog! Efter det startade pappa krig mot kråkorna i Flisby och satte ut råttfällor vid kattmaten (han tog självklart bort Shamse först) och nu har de blivit av med tre kråkor! Bra där!! Nu finns det i alla fall bara en kattunge kvar och den och Shsmse bor numer i garaget framför raggarbilen:) Nu när de ska vara iväg hela helgen fick katterna följa med till stugan för den lilla har börjat gå. Ingen är gladare än Julian som är och pillar och myser med dem hela tiden:)
Julians nya bästis Sally:)

Avslutning

Idag när vi vaknade slängde vi i oas lite frukost och begav oss sedan till ö-f. Det var sista gången innan sommaruppehållet så vi passade på och rasta oss lite. De byggde bilar och båtar i snickarhörnan. Båtarna ska med till stugan i Midsommar så att de kan testas:)

Annars har dagen gått åt till städ och röj. Går ju alltid lite fortare när man är flera? Här hemma är det numera slagsmål om vem som ska få diska:)
Imorgon åker jag och barnen till stugan och kommer hem först på lördag. Vanja ska vara hemma och hålla på med köket. Bäst och passa på när han får vara själv utan sex små hjälpande händer;) Han kommer ut en sväng på fredag till Stugan så att han får fira lite Midsommar han också:)

Ikväll har vi varit på barnens dagisavslutning. Ja jag vet att det inte heter dagis längre men här hemma gör det det!
De sjöng sånger eller alla andra barn sjöng sånger förutom Jerimia..
Han var väldigt noggrann med att påpeka att han inte tycker det är roligt att sjunga! Han passade på att sola sig istället:) Julius låg och vilade en stund han också men i slutet kom även han igång och sjöng och dansade.

De hade fixat en överraskning till barnen!
Häst och vagn! 
Alla barnen fick åka och den enda som inte åkte var nog Julian.. Han blev ledsen och ville inte sitta i vagnen han inte! Duktig pojk! Det ska vara hästkrafter inte bara häst!;)


Tack älskling!;)

Igår var vi i Linköping igen för att titta på bil:) Tro det eller ej men nu fick vi med oss en hem! Min lilla pärla:) 
Tack älskling för födelsedagspresenten!;) Svårt att slå det nästa år när jag fyller 25 igen:)

Vi passade även på att ta en sväng inne på busfabriken. Barnen hade varit superdukiga hela dagen och var väl värda att få släppa loss ordentligt:)
Det var jätte fint och fräscht! Vi har bara varit på MonkeyTown i Jönköping innan och där är allt lite småtrasigt och skitigt.. Min busfabriken dit åker vi gärna igen!

Jerimias favorit var skeppet där man kunde skjuta bollar på varandra. Han slet sig några gånger för att testa annat men kom hela tiden tillbaka dit:)
Julius sprang runt som ett skott som vanligt och var överallt och ingenstans!


Julian sprang mest runt och lekte med bollar:) 
En toppendag för hela familjen!

Förgrymmade bil!!

Idag har Vanja och jag varit i Jönköping, Värnamo och Växjö och tittat efter bil. Tro det eller ej men vi hittade ingen! Eller jo vi hittade en för 300 000.. Men vi enades om att det va lite dyrt;)

Vi stannade till i Ekenäs för att plocka upp barnen men det slutade med att Vanja skulle vila en stund vid strax innan fem men han har fortfarande inte vaknat  så nu har jag lagt barnen med:)

Innan när vuxna satt och fikade och barnen lekte snubblade Julian och självklart slog i huvudet mot en sten. Man riktigt hörde smällen! Så fruktansvärt rädd man blir och vad fort det går! En sten, en liten sten och självklart så landade han på den! 
Mammas underbara!
Det är tur att det går över fort! 
Nä nu måste jag nog gå upp och mysa med min lilla:)

Sommarlov!

Idag var sista dagen för barnen på dagis! Nu väntar ett långt härligt sommarlov! 
Jag och Julian gick ner på byn och köpte lite fika tills det skulle hämtas på dagis. När vi ändå va nere på byn så passade vi på att leka lite på torget
Det är inte bara att de stora har gått på sommarlov utan också att det va sista dagen som de stora är på dagis utan Julian! I höst ska även han börja.. Ångesten är hemsk!:(!
Dagen har bestått av städ, besök av rörmokare, klippa gräs och det bästa! Dagisavslutning!
Kakor, frukt och självklart ballonger:) 

Imorgon ska vi åka till Linköping och kolla på bil.. Vi hade hittat en vi hoppades på förra lördagen men när vi tittade på va det rost på den:(  Hoppas att det går bättre imorgon!
Bilen ska jag få i födelsedagspresent och även köket så jag är ganska nöjd;)

Renoveringen här hemma har stått ganska still. Vi har väntat på både rörmokare och elektriker men idag blev allt klart så långt så att vi kan sätta väggar, tak och golv! Det är även förberett så att vi kan sätta upp skåpen men det känns långt borta just nu.. 
Nästa gång vi är på Ikea så tänkte jag köpa med mig benen och handtagen till skåpen så att jag kan börja spruta dem. Känns som att det är lika bra att ta hem dem så man kan passa på och fixa med dem när det är fint väder.. 
Även fläkten ska sprutas men det blir ett senare projekt;) 



Stadsloppet

I fredags var vi i Eksjö där de de stora pojkarna sprang stadsloppet. 


Innan det var dags för start passade vi på att gå sträckan som de skulle spring så att de skulle bli lite extra peppade:) 

När vi kom tillbaka strax innan starten så hade vi givetvis lite uppvärmning men jag märkte ganska snart att barnen tröttnade och jag stig ensam kvar och hoppade;)


När det var dags att springa så sprang jag tillsammans med Julius och Jerimia sprang själv! Trodde faktiskt inte han skulle vilja det men han for iväg som ett skott och stod sedan och tog emot oss vid målet med en glass i handen:)

Båda barnen var nöjda och stolta! Loppet var bara 600meter men med de små benen och att de sprang, inte joggade utan sprang hela tiden så är jag inte annat än imponerad av de små liven! 
De har redan planerat stred ska springa i Nässjö, Vetlanda och Gränna:) Mammas små!:)

RSS 2.0