Minus en vägg!

Nu ska jag och barnen sova våran tredje natt i Ekenässjön. Vanja åkte hem igår och fortsatte hemma med allt vad renovering heter. 
Idag har han tagit bort golvet i köket och kvällen gick till att ta ner väggen mellan köket och matrummet. 
Lite tapet på det så blir det toppen! Jag vill ju ha lite industriellt så det kan ju inte bli bättre;) 
Imorgon tänkte jag hinna med att beställa golv till köket och hallen. Vi hittade ett igår som vi tycker om men det tar två veckor innan det kommer hem.. Men det känns som att det inte gör så mycket för tak ska upp, väggar ska fixas och tre barn ska underhållas så det kan ta sin tid:) 


Fönster dag 1

Idag åkte jag och de två små barnen och hämtade Jerimia och mormor sedan fortsatte vi in till Nässjö för lite shopping. Vi behövde få hem lite engångs tallrikar och bestick innan torsdag då rörmokaren kommer och kopplar bort vattnet i köket. Vi köpte även lite mat som är smidig att ha hemma när man inte har någon riktig ugn och endast två plattor att laga mat på men det är lugnt! 26 juni ska köket vara klart för matlagning igen;)

Idag kom de och började att byta fönster. De har bytt alla fönster i källaren och nere förutom ett i köket. (Lister inne och plåt ute är kvar) Tidigare hade vi ett stort fönster i hallen men nu är det delat till två mindre. Köket i vardagsrummet var också ett stort men det valde vi att dela av till tre. Tycker själv att det blir toppen!:)
(Hallen)

(Vardagsrummet)

Inatt ska jag och barnen sova i Ekenässjön. Det var inte jättesmidigt att hålla alla tre barnen på övervåningen och få dem att hålla sams:) Julian slogs och förstörde för de stora när de byggde lego.. Det löstes bäst med att packa bilen och fly:)

Jag lyckades kliva på stackars Elvis tass innan med.. Har hänt förut eftersom att han springer runt benen hela tiden och han reagerade som tidigare gånger... Gnällde till och sen var det bra men efter en stund såg vi blod på golvet och stackarn hade en lös klo som han senare tappade. Han hade inte ont och han reagerade inte när jag tvättade honom men däremot när vi satte på ett förband så blev han lite putt men det gick snart över:)
Nu är han pigg och glad igen och bandaget är borta!

Köket

I helgen har vi slängt ut största delen av köket. 
Igår åkte vi till jkpg och beställde ett nytt. Nu i veckan kommer rörmokare och elektriker som ska dra om vatten och el. Vi ska även bestämma oss för vad vi ska lägga för golv.. Just nu är vi inne på klinker men funderar lite på hur högt golvet skulle bli med golvvärme och klinker.. Det är mycket som snurrar i huvudet nu! Vi fick även med oss en katalog med Smegs alla produkter:) 

På tisdag kommer våra nya fönster. De borde vara uppsatta tills nästa vecka:) 
Nu händer det saker lite överallt här hemma!

Igår var det morsdag. Själv blev jag firad med blommor, lyxig frukost, middag i jkpg och ett nytt kök;)

Jerimia åkte hem till mormor och morfar sent igår och ska vara där och jobba under dagen. Han ska plantera blommor och tvätta altanen.. 

Idag när Julius är på dagis och Julian sover tänkte jag måla första lagret i Julians rum! När han fått nya fönster så är det dags för honom att flytta till eget rum. Vi tänkte även att han ska flytta över till en juniorsäng istället för spjälsängen. Mammas stora pojke!



Kalas?

Igår skulle det vara en hemmadag men det sprack även denna gång;) 
Tusse och barnen ville leka lite så vi tog en varm men skön promenad hem till dem! För att göra det lite smidigt så tog vi med Luddes present så hade vi lite kalas när vi ändå skulle ses:) Det är inte lätt att få ihop.. De bygger hus som de snart ska flytta till och vi har fullt upp med att bara få ihop vardagen och renovering här hemma! 
Barnen lekte för fullt med vatten ute i solen och humören var på topp!





Onsdag

Idag höll vi oss hemma så vi kunde äta lite pannkakor till lunch men när sista tuggan hade svalts så bar det av till lekparken igen:) 
Vi stannade till på Konsum innan för att köpa oss varsin glass och till min stora förvåning så ville barnen ha en varsin glass för 7kr! 
Trodde inte det fanns glass längre som låg under 15kr? Är fruktansvärt trött på att de höjer glassen varje år! Jaja nu ska jag inte klaga mer:) De va glada och nöjda i alla fall!

Eftermiddagen tillbringades med kompisar på lekplatsen innan det var dags att bege sig hem och klippa gräset. 

Vi har bestämt oss för att vi ska hålla oss hemma i morgon och leka med vatten:) Sen ska barnen få sin paj som vi inte hann med idag. Vi får se om vi kan hålla oss till planerna:) 

PickNick

Denna veckan blir dagisfritt för pojkarna. Hela familjen är förkylda så vi hostar och snorar ikapp.. 
Idag tog vi oss i alla fall till lekparken tillsammans med några kompisar. 




Vi köpte med oss sallad och lunchade ute. Barnen fick även välja kakor till fika:) 

När vi skulle gå hem ville Alva följa med hem och leka med gossarna så Julian glömde sova middag:) Trodde aldrig att han skulle klara av att inte sova på hela dagen men det gick! Tänkte att vi ska ta och kämpa på ett par dagar och se om han kan tänka sig att sova på nätterna istället:) 

Imorgon ska det bli sol igen och jag har lovat barnen rabarberpaj i solen:) 
Underbara sol! Underbara gossar!




This is Aneby!

This is Aneby är vad Vanja hade döpt festen till som han hade igår. Han och ett par kompisar hade planerat en fest i vår trädgård. (Nu i efterhand kallar vi den för gemensam 30årsfest och även bröllops fest. vi ville inte säga något innan, vi hade inte fest för att få paket och nu i efterhand så om folk frågar om vi inte ska ha någon 30årsfest så kan vi bara säga att vi haft den:))
Vi hade gäster som kom i fredags och åkte hem idag. Vi hade även ett par som låg över i en husbil på tomten.. Vi plockade fram ett PA som de spelade musik igenom, dukade långbord och grillade massor av god mat. 
Själv hamnade jag isäng ganska tidigt men jag satte även igång vid frukost så det känns som det var helt ok ändå;) när jag lagt mig roade de sig med att elda upp våra köksstolar och något bord.. Även lite blommor hade visst åkt med..


Själv tyckte jag att det hade varit bättre om de tagit eldat upp köket som ändå ska ner men planeringen var nog inte den bästa;) 
De kom även på den smarta idén att köra runt på gräsklipparen och fyrhjulingen mitt i natten.. Men grannarna verkade inte vakna av det och jag sov som en stock;) 
Barnen har varit hos farmor och farfar så nu när de sovit borta i två nätter så flyttar pappan in till Julius och Jerimia in till mig och Julian:) vi har ju massor och mysa igen nu!



Vatten, vatten, bara vanligt vatten!;)

Idag när vi gick hem från dagis tog vi på oss kläder för vattenlek!



Vi träffade också en ny kompis..
Snigeln Richard som barnen döpte den till:) Barnen hjälpte honom över vägen så han skulle bli påkörd:)

Här hemma rullar det på. Igår beställde vi mattor till trappen så vi hoppas att de kommer till helgen så hallen kan bli helt klar. 
Vi hoppas även på att få in kostnadsförslag på både ett kök och av rörmokaren. Sen är det "bara" att beställa, vänta och sätta upp;)


RSS 2.0