Sommar

Idag har det varit sommar! Efter att vi varit i jkpg körde Vanja ut oss till stugan.
Julian o ja höll oss på en filt i skuggan o barnen badade o jagades med vattenpistoler. Eller de jagade morfar med vattenpistoler:) Kan det bli bättre? 


Mini semester

Velade igår o beslutade att ja o barnen skulle va hemma idag. I morse höll ja fast vid mitt beslut tills det va knappt en timma kvar tills Vanja va tvungen att åka:) Man kan säga att det gick undan där hemma.. Frukost fixa mig o barnen o packa.. Men till slut satt vi i bilen på väg till jkpg. Vanja ska spela där i efm. o de skulle in o fixa allt innan.
När vi kom ner till stan så fanns det hoppborg, karuseller o marknadsstånd.
Nästan alla butiker hade stånd utanför sina ingångar där de hade rea o erbjudanden.
Det kändes som en liten semesterdag:) Barnen lekte o hade fullt upp o alla va på toppen humör!


Blinkeliblink:)

Idag när Vanja kom hem från jobbet hade han med sig en varsin present till barnen. Faster Maja hade köpt skor till dem som hon skickat med honom. Det bästa med dem va att de blinkade:) först höll de på att slå ihjäl sig när de skulle gå/springa samtidigt som de tittade bak på sina skor men sen kom de på att de kunde kolla på varandras o då gick det bra mycke bättre:)
De blev superglada o har planerat att vi ska ut o gå imorgon i sina nya skor:) Tack Maja!
(Va som sagt lite svårt att få dem till att va stilla då de ville att skorna skulle blinka så där av bilderna:))


Fullt ös

Fyllt ös medvetslös!
Ibland känns det som tiden bara springer iväg.. Ja hade planerat att ja skulle ta o lugna ner mig efter mitt fall i helgen men det sket sig som vanligt! Ja känner mig så fruktansvärt stressad av att sitta still.. Men ja har ändå lyckats klämma in mys med tösa min i går kväll o en fika idag o det tycker ja är ett framsteg:)
Ja har börjat fixa i Mias rum. Det ska målas o möbler o inredning ska bytas. Det ända som blir kvar är sängen. Han har kommit på att han vill ha svart på sitt rum men det tyckte inte ja:) Han ville ha svart tak, golv, svarta möbler o väggar men ja fick honom att gå med på vita väggar o svart på vissa möbler o viss inredning:) imorgon ska ja måla första lagret så får vi de hur många fler gånger som behövs!
Idag har vi klippt gräs o bara haft det skönt i solen:)


Morsdag

Idag har Vanja varit iväg o repat hela dagen så ja o barnen har firat morsdag själva. Igår fick ja en jättefin blomma o en kruka ja har tittat på. Jerimia hade valt krukan helt själv vilket är extra roligt! Sen är han så söt för han vet va mamma gillar:) Ja har tittat på den krukan innan (han va inte med) men så har ja blivit för snål. Även lyktan som står med krukan har Mia köpt själv. Han kan han!
Alla som har barn vet att man inte sätter sig själv först utan barnen. Så även att det va morsdag så fick barnen bestämma festmåltiden. Grönt potatismos o falukorv som ja gjorde figurer av (såg något giftigt ut:))De va jättenöjda o åt jättebra.
Sen blev det kakor o bulle till efterrätt:) (som vi inte orkade baka själva)
Vädret har varit dåligt så vi har varit inne o myst o lekt hela dagen efter fotbollsträningen idag. Hoppas på bättre väder k morgon så man kan gå ut en sväng!
Nu säger mamman till världens bästa barn natti!


Zlatan

Bloggen lever sitt egna liv ibland! Bilderna hamnar i fel ordning eller kommer inte med alls så vi gör ett nytt försök på Zlatan:)
(Använder bloggen lite som dagbok till barnen)


Fotboll

Idag har Jerimia varit på sin första fotbollsträning! Julius va också med på ett hörn men han är lite liten än:)
Ja har lovat att vi ska åka så att Jerimia ska få köpa benskydd, strumpor, skor o vattenflaska. Både han o mamman är peppade! Tänkte även kolla när fotbollsskolan är i Solberga om han vill gå på det i sommar..
Tror allt att han är ett blivande proffs:) jätteduktig!!


Anebydagen

Idag har det varit Anebydagen o vi var nere på byn en sväng. Barnen hade köpt varsin boll som de släpper i ån o sen drar de vinnare längre fram vid mållinjen. Tyvärr så blev det ingen vinst för dem:(
Vi var även på troget o tittade på djuren som fanns där. Grisar, höns, häst, kossor, får o grisar. Barnen tyckte det va jättekul att få kolla o klappa alla djuren. De hoppade även hoppborg o tog fiskedamm. Barnen nöjda alla nöjda!:)
Igår va planen att ja skulle kolla på en gammal kompis som spelade i Vetlanda. Hann prata med henne men inte höra henne sjunga.. Ja tog o svimmade lite på toan istället! Som tur va så va en kompis med mig för ja lyckades slå i läppen så det blödde sen blev ja blå om hakan o kinden.. Va lite jobbigt för folk trodde säkert att ja bara va jätte full. (O nej det va ja inte) min kropp reagerar så på dåligt med sömn (i 4år) för lite mat, stress o för många måsten! O va lärde ja mig denna gången? (Detta har hänt innan) Inget! I dag har vi gjort byn, ja har dammsugit städat o bytt inredning i garderoben, varit i Flisby, bakat, tvättat o klippt gräset.. Men annars har ja dragit ner, vilat o dragit ner på alla måsten! Not;) Det tar tid att ändra på sitt beteende men det ger sig nog. Nu har i alla fall ja o Julian intagit soffan o här blir vi kvar tills det är dags för sängen!


På landet

Inte för att vi bor i någon storstad precis men idag åkte vi till Flisby efter dagis. Ännu mer på landet:)
Julius skulle självklart åka fyrhjuling o han hann även ta en sväng på gräsklipparen.
Jerimia tog en lång cyckeltur med Richard o kusinerna.
Vi hade även sådan tur att en av bönderna stannade med sin traktor för att prata lite med morfar. Det tog inte lång tid innan barnen va o klättrade, pillade o kollade på "lilla röda traktorn":)
Mormor tvättade bilen o Jerimia hjälpte henne glatt! Sen tyckte hon även att det va en smart idé att ge Jerimia vattenslangen.. Hon ångrade sig rätt snart:) Men tillslut blev både bilen, mormor o Mia rena:)
De stora barnen somnade i bilen hem o ja o Julius myser som bäst i soffan❤


"Gardin"?

Blev så trött på våra gardiner här hemma så idag har vi startat ett nytt projekt:) fårnät till gardiner! Det ska klippas bort lite över fönstret annars får det va.. Ska ta o köpa lamporna snart med.. Har inte varit inne där på länge men snart får ja nog ta mig en tur:)


Vilodag

Idag tog ja en lång, skön o behövlig sovmorgon innan det bar iväg till Ekenäs för att hämta de stora barnen.
På passade på att storhandla innan vi åkte dit för i morgon kommer barnbidraget o då är det smockat inne i affärerna.
När vi kom fram till barnen så va det bara att sätta sig vid dukat bord med fullt av grillat:) Otroligt gott o skönt!
Sen blev det lite vila igen. Julian somnade, de stora barnen satt i soffan o åt godis o Vanja o ja passade på att lägga oss en stund. När ja kom ner såg ja att även farfar somnat på soffan:)
När vi kom hem igen var det bara att packa in all mat o sen åkte ja o Mia till affären igen.. Kom på att vi skulle köpa vattenfärg (Julius tappade den förra i golvet) för i morgon tänkte vi göra några konstverk här hemma. Det ska bli dåligt väder så det gäller att ladda upp med saker man kan hitta på inne! Även Julian fick en liten leksak:)
Nu blir det att krama kudde en stund innan det är dags för matning.
Har inte tagit några bilder idag så ja bjuder på några från bröllopet i går
(Folk kollade lite konstigt på vår familj när vi plockade fram bordet o satte oss. Men när vi skulle åka hem så va det riktigt poppis:) då hade folk fått "lite" innanför västen o det blev en egen liten vägkrog:))

 


Middag

När vigseln va klar åkte vi hem till deras hård. Där var det mingel o tipspromenad.
När brudparet kom va de så söta för de kom med häst o vagn med så små hästar så:)
Under middagen var det olika aktiviteter som lekar, tal o sång.
Maten var supergod!
Det bästa talet måste Rasmus (brudgummens bror haft:)) Han tyckte att alla i vår släkt bara hade haft tal om Pontus så han tänkte ha ett om bruden o det löd följande:
- Josefin, Josefin,Josefin.
Du är så fin att ja vill stoppa dig i en kopieringsmaskin:)
När dansen skulle dra igång åkte vi hem. Kändes bäst så inte Julian skulle vakna. Även Vanja höll på att somna.
Känns som man kommer sova gott i natt efter all god mat man stoppat i sig o till råga på allt så är det sovmorgon i morgon! Eller ja ska iaf. ligga kvar i sängen när Julian vaknat:)


Vigsel

Idag är det vigsel mellan min kusin Pontus o hans numera fru Josefin.
Var verkligen jättefina o såg hur lyckliga ut som helst! Det riktigt lös om dem❤


Sommar?

Idag har vi varit på Thimons med mormor. När vi skulle hem gick vi över till vattnet så barnen fick titta o plaska lite. För att få med dem hem igen lovade ja att fylla på en hink med vatten hemma som de kunde leka med:) tror de kommer hålla på med det tills det är dags att gå in ikväll!
Julian o ja har parkerat på gräset så vi mår inte heller så dåligt! Tror vi fick en snabb vår för nu känns det som sommar!!

 


Dagis

När ja hämtade barnen från dagis idag så skulle ja lämna av Julius nya stövlar men han vägrade så det va bara att ta med dem hem igen! Han berättade för de vi mötte på vägen hem att de va nya:)
När vi kom hem stannade vi kvar ute o kusinerna från Flisby kom förbi på lite lek. De byttes senare ut av mormor o morfar som va barnvakt medans ja o Vanja va på Dagis. Det va dags för samtal om barnen. De hade skött sig jättebra o det va inget att klaga på:) det kunde ja ju sagt innan att det inte fanns:)!!
De stora barnen har lagt sig o håller på att somna. Ja o Julian har satt oss i soffan o här lär vi bli resten av kvällen...


Rena rama julafton!

Idag kom det hem lite kläder vi beställt (tröjan med dödskalle är till mig, stövlarna till Julius o resten till Vanja)
Alltid lika roligt att öppna paket som man inte riktigt kommer ihåg va som ska va i:)
Min tröja passade, stövlarna ser ut att passa. Vanjas tröjor verkar va lite olika storlekar på men vi får se hur de sitter när han kommer hem. Vi beställde mest lite nu just för att kolla hur stolekarna är. Kan vara lite svårt när man beställer.
Man fick även en kopp när man handlade vilket va en överraskning för det stod det inget om det när man beställde. Visst det va en reklamkopp men den va stor vilket gör att den blir min! Då slipper ja ju hämta tee lika ofta:)


Onsdag

Idag när ja o Julian lämnat de stora barnen på dagis fortsatte vi ner på byn. Skulle hämta byxor ja köpt, lämna bok på bibblan o låna ljudböcker till barnen o sen skulle Julian få sprutor på Bvc. Vi va lite tidiga till Bvc så vi lekte lite på ö-f innan det va dags. Själv hade ja missat att det va dags för sprutor o lika bra va nog det för ja blir så nervös:) Han blev ledsen i kanske fem sekunder sen va det lugnt igen. Ikväll har han dock varit lite ledsen o febrig men efter en Alvedon så är han på igen!
När vi kom hem från byn tog det inte lång tid innan dagis ringde. Jerimia va jätteledsen o hade ont i ena örat. När ja kom dit såg han inte alls pigg ut mammas lilla mys.. Vi gick hem o han somnade ledsen, sittande i mitt knä framför tv.n. En timma senare va det bara att promenera iväg till dagis igen. Jerimia sov så han satte ja i vagnen men som tur va så vaknade han så att han kunde ha Julian i knäet så ja slapp bära honom hela vägen. Visst det är inte långt men det blir tungt! När vi kom fram till dagis va Jerimia pigg igen o både han o Julius visade stolt upp sin lillebror:) Julius va mest glad över att se honom när vi kom:)
Nu blir det sängen för mig o minstingen. Hoppas han kan sova inatt o inte vaknar o har ont! Eller sova o sova han vaknar ju minst varannan timma o äter o det tycker ja räcker!:)


Ludde

Idag när vi skulle till dagis så insåg ja att ja inte tagit ur vagnen ur bilen så den hade följt med Vanja till jobbet.. Julian fick helt enkelt åka i våran sittvagn istället. Han är ju lite liten för den o ja va rädd att han skulle bli trött i ryggen men det gick bra. Han tyckte nog det va lite mysigt att sitta o titta lite mer för så vaken har han aldrig varit när vi gått till dagis:)
När vi va på väg hem så ringde Tusse o undrade om vi ville komma förbi o träffa Ludde o det är klart vi ville. Han är en stor bäbis men med Julian bredvid så såg han så liten ut så:) men Julian som varit min lilla bäbis blev nu jättestor!
Ludde va i alla fall en nöjd o söt liten kille!
När Mia o Julius slutat snora ska vi gå o hälsa på dem hela familjen. Jerimia o Julius måste ju få köpa något till honom med men det får de välja ut själva va det ska va:)


Micki

Idag har Micki flyttat eller iaf. på prov.
Det gick inte ha kvar honom längre o vi tror att han får det bättre hos sin nya lilla familj:) De ska testa o se hur det fungerar sen ska de se om de vill ha Elvis med. Både barnen o Elvis har tagit det bra. Han har inte flyttat så långt.. Han bor nu ett par gator längre ner:) Granne med barnens kompisar så vi kommer nog träffa honom med jämna mellanrum:) Vi har pratat med dem som har honom o han verkar trivas!


Plötsligt händer det!

Julian ligger på rygg på altanen o leker. Själv sitter ja bredvid o dricker tee o tittar på de andra barnen som leker på trädgården. Nästa gång ja tittar på han så ligger han på mage! Tänk va han kan!!:)


Egentid!

Idag har Tias varit här o hjälpt oss ta bort några buskar på framsidan.
resten av dagen har gått till att promenera, klippa gräs, städa o tvätta.. det som brukar hända med andra ord:) Alla tre barnen ligger i sina sängar eller Julius ligger i våran säng med Vanja men de sover iaf:) även mannen har somnat så ja sitter i soffan o svullar! Det kallar ja egentid:)


Stugan

Idag på förmiddagen packade vi in hela familjen i bilen o åkte ner till stallet. Barnens kusin hade tävling idag o Julius är lite smått galen i hästar så vi passade på att åka dit. När vi väl kom dit så vågade han inte sitta på den men Mia han hoppade upp en snabbis:)
Efter stallet släppte vi av pappan hemma, packade bilen o åkte till stugan. Meningen va att vi skulle sova där men ja o Julian åkte hem vid sextiden. Tänkte att det kunde va skönt att sova längre än halv fem imorgon:)
Tias o Zac hade med sig fyrhjulingen ut så barnen kunde följa med på en sväng. Julius är tokig i att åka runt på den leksaken..
Julius lyckades även bada lite.. De va nere vid vattnet o lekte o han satte sig i sjön:) tror inte att det va meningen men han va glad ändå:)
Nu ligger ja i sängen redo för lite sömn. Julian ligger i sin säng! Allt för att få en så bra sömn som möjligt:) man få passa på o vila när man kan!


May. 08, 2013


Chocolate shake

Idag testas Lokas nya Chocolate Shake Helt ok men hamnar på en andra plats.
1.a Strawberry Ice Cream
2.a Chocolate Shake
3.e Lemon Pie
Känns som att Strawberry Ice Cream är den enda som kommer hamna i min kundvagnen igen:)


Som ett paket på posten:)

Idag kom det ett litet paket på posten.. Ett par skor ja köpt på blocket av alla ställen! Jättefina o inte alls slitna.
Kan va trevligt att ha något annat än Converse på sig jämt o alltid:)
Känns ännu bättre när de kostar 250 med frakt o nypriset är 995! Det gillas:)


Nu har man det bra:)

De stora är på dagis. Julian o ja har gått runt Anebyhus. Nu sitter han i vagnen o leker o ja sitter i bikini i en solstol! Ingen vacker syn för omvärlden men gud så skönt:) nu är det gött att va mammaledig!


Sol!

Idag har det varit sol o varmt!
Vi gick ut vid nio o kom in vid sex:) Måltiderna fick även de flytta ut. Så underbart skönt!
Vi har fixat med landet på framsidan så nu är det borta! När vi flyttade hit tyckte ja att det kunde vara trevligt med ett land men nu när vi har barnen så lägger ja hellre tiden på på dem:)
När de hade arbetat skulle de ju få betalt så vi gick ner till Pias där de valde ut lite gottigt. Sen blev det en tur till lekparken. Känns som det va evigheter sedan vi var där. Ändå är det den som är närmast oss. Förra året stod det en skylt på stängslet om tider man inte fick vara där för att dagis va där då men nu är den borta så ja antar att man kan gå dit när man vill nu?
Nu blir det snart att krama kudde. I morgon ska barnen till dagis o ja planerar en dag i solen, sittande, still:) nice!!


Helgen

I helgen har det varit fullt ös!
Cruising i Vetlanda stod på schemat i lördags. De hade även lite extra för barnen som fiskedamm, hoppborg, ansiktsmålning o "figur ballonger" som en grabb stod o gjorde.
Innan i veckan stod det att det skulle bli regn igår men det klarade sig. Sol men blåsigt så idag passade ja på att måla klart insidan av staketet vi byggde förra året. Vi byggde det ganska sent så ja hann bara grunda det då så i sommar blir det att måla allt i täckfärg.
Vi tog en liten rast från arbetet här hemma o åkte ut till stugan. Morfar o Elias va där o hade med sig "raggarbilen" så barnen ville ut o åka en liten sväng. Julius tyckte även att de skulle bada men det fick räcka att vara o leka lite vid vattnet:)
Vi var även ute på en promenad o letade paddor. Jerimia o Julius tyckte att de va lite läskiga men Elias va på o pussade o höll dem för fullt:)

 

 


Loka penicillin?

Det har ju kommit några nya Loka inför sommaren har testat två. Tror att den ena heter strawberry ice cream o smakade helt ok. Men i dag testade ja lemon pie o den smakade penicillin! Inte något ja kommer köpa igen..


Shopping

Idag åkte ja, mor o Julian till jkpg. Ja skulle in o hämta en fåtölj vi köpt så då passade vi även på att ta A6. Tycker inte riktigt om att gå i affärer när det är fint väder ute men ja behövde verkligen ta tag i att hitta kläder till bröllopet som är den 18:e. Klänningen va bara att ge upp.. Hittade inget som satt någorlunda så ja ringde Vanjas syster istället så ja ska prova hennes klänningar i helgen o se om det är någon som passar.
Ja hittade iaf. skor! Kanske lite tråkiga men det va inte smidigt att hitta några under 10cm klack:) sen ville ja även att klacken skulle vara bred så de blir lite lättare att gå i. Har gått runt i dem inne o det går ganska bra men ja behöver över lite till innan ja kan gå med dem bland folk:) Hittade dem på skopunkten så då passade ja på att köpa ett par till Julius att ha här hemma o ett par till Mia som han ska ha på dagis. Gött när det är tag tre betala för två! Det passar en småbarnsfamilj bra!:)


RSS 2.0