Shopping

Idag blev det en shoppingdag i jkpg. Barnen fick vinterskor, tofflor, Mia några pyjamas, Julius mössa o Vanja jacka! Skönt nu är alla fixade inför vintern eller alla utom mamman som inte kan knäppa sin jacka! Men när Julian kommit så ska det nog gå igen:)
Passade även på att hamstra lite mer ljus på Ikea, det går ju åt en del nu i mörkret. De hade även lite glögg o små söta pepparkakshus som ja köpte varsitt till barnen som de ska få pynta strax innan jul.
Innan vi åkte hem tog vi tag i den tråkiga delen.. handla mat! Men ja festade till det med att köpa lite ostkaka o julmust till kvällen så då va det ok:)
Imorgon blir det till att hämta hem den nya tvättmaskinen! Skönt att ha det löst..


Höst!

Visst det kan va lite tråkigt med regn men va mysigt det är med höst o lite mörker:) Är det något ja saknar på sommaren så är det att tända massa ljus! Idag kom även mor min käre mor förbi med en jättefin lykta som hon o far köpt till oss:) Ja eller Vanja trodde att det va en bur:) men men...
I helgen va det kalas för barnens kursin Ester som fyllde två. Vi hann även med en tur till Ekenäs där vi lämnade in bilen för lite fix så nu är den ute på försäljning! Tog ett tag men vi har bestämt oss för att vi behöver en större bil:)
Idag sa även våran tvättmaskin tack o hej så imorgon blir det nog till att inskaffa en ny. Finns ju roligare saker att köpa!!
Nu blir det till att försöka lägga Mia en stund..


Snö

Äntligen snö! Tror att ja längtat lika mycke om inte mer än barnen:)
Jerimia hade tur som va vaken så han har stått i fönstret o tittat o ja satt bredvid o drack tee o bara mös:)
Sen vart ja lite sugen på jul så då blev det lite fix som ska ligga i blommorna när de torkat..


❤10år❤

Idag är det tio år sedan Vanja o ja träffades!! Va fort det går men va man hunnit med tillsammans när man tänker tillbaka.
Fyra resor (utomlands) tre lägenheter, studier, student, bal, hus, förlovning, bröllop, två underbara barn o ett tredje på väg, några bilar o två hundar i det är bara en liten del av allt!
Vi firade våran dag med en fika i Tranås innan vi skulle till Mvc. Vanja fick sig ett par jeans. Vanja gjorde klart bordet o han o tias bar upp det ikväll!! Det va vad ja önskade mig idag:) Nu ikväll blir det film o mys även Mia är med:) Så romantiskt blir det när man har två små barn o tredje imagen:) Men de är ju de bästa så klart att de ska va med❤


Delat..

Idag har familjen varit delad här hemma. Vanja skulle åka hemifrån med barnen en sväng men Jerimia ville inte följa med. När Vanja o Julius hade åkt så ville Mia titta på film o det tog inte fem minuter innan han somnade:)
Självklart tog ja chansen o tog med mig Mia upp så vi kunde sova båda två..
Tre timmar senare vaknade vi!! Vanja o Julius hade hunnit med både Max o m.town:)
När vi hade vaknat o de hade kommit hem så kom Inna, Elias, o Ester hit o lekte massor. Det blev även lite fika o dans, nästintill nakendans:)
Nu ligger Julius o Mia o ja myser i soffan❤


Skitdag!

Idag va det planerad bakdag här hemma o barnen va super peppade.
Det slutade med att ja o barnen tog en tur till vetlanda istället för att hälsa på Dino o jossan.
Baket blev trots allt av men senare än tänkt:)
Barnen är redan redo för att lägga sig men försöker hålla dem vakna en stund till! Julius har blivit förkyld o Jerimia är på väg att bli... Inatt vaknade Julius vid två tiden sen va det bara till att försöka få honom att somna om igen o ja lyckades vid fem!! Så trött är bara förnamnet:)
Snart blir det att inta soffan eller kanske sängen direkt!


Gottegris:)

Idag har vi varit o handlar mat o lite färg till matbordet.
Vi handlade även lite så vi ska ha några bakdagar framöver:) lite pepparkakor o katter! Får börja förbereda inför julen i o med att julen kommer tidigare igår:)
Satte mig nu i soffan o skulle äta lite gottigt medan Jerimia satt i köket o tittade på pingu.. När han skulle komma o säga go natt så lyckades han hitta chokladen som ja gömt i bordet! Han kan lukta sig till godis den:) o nöjd blev han!


På tork!

Nu är de målade i svart (matt) o hänger på tork. Nu ska bara elen fixas med:)


Ho ho:)

Sjukt skönt!!!


Julklappar:)

Haft lite smått panik över det där med julklappar! Har känts som det hade behövt vara klart för ett tag sedan.. Julius är planerad tills i mitten av dec. runt den 13:e men något exakt datum har vi inte än...
Det är ju knappt så att man blir piggare så idag åkte vi till jkpg.. Efter två timmar (med lunch i det) så är vi klara!!! Köpte även lite till Julian!:) kunde inte hålla mig:)


Disco

Ikväll sprack det:) va tvungen att göra något så ja började göra rent lamporna till matrummet medan barnen hade disco o vanja skötte kiosken:)

 


Liggsår..

Om man ska behöva ligga här o glo länge till så lär man ju få liggsår:)
Tänkte att ja skulle testa att ha ett projekt per dag o se hur det går... Vill ju vara klar med lite grejer innan Julian kommer! Man lär ju inte få mer tid över till pill:)
Skulle vilja fixa grislamporna, kökslamporna o sen handla det som behövs till Julius. Lite julklappar hade varit bra med:) tycker att det är mysigt att gå runt i affärer o kolla istället för att beställa på nätet! Få se hur det blir med det... Sen har ja ju en hårfärg som ligger här hemma o väntar.
Idag blir det till att ligga i sängen iaf. O just nu har ja mysigt besök❤


Eksjö... Igen..

Börjar bli trött på allt farande till Eksjö!!
Men har haft onda sammandragningar som inte släppt sen innan ett idag så det va bara till att åka iväg igen..
Som tur va kunde mor o far komma o lägga barnen så Vanja kunde köra in mig.. Allt såg bra ut med Julian, tack o lov! O ja fick med mig tabletter hem som ska hjälpa mot verken.. Har fått dem innan o man blir lite skakig, yr o får hjärtklappning.. Men det hjälper lite iaf. så man kanske kan sova en stund..
de tyckte även att ja skulle vila mer! Ligga mest hela tiden.. O hur kul är det i nio veckor då!!! Är redan trött på det efter idag! Jaja ja får la försöka så gott det går men lite måste man la få röra på sig!


Ajajaj

Här ska det klagas!!
Ajajaj.. Har legat sen ett o glott i taket.. Hade velat sova en sväng men har så fruktansvärt ont i magen! Sammandragningar som vägrar släppa.. Trött ja blir.. Vanja har tagit med sig barnen till jkpg en sväng. Sköt att de inte är hemma när en annan bara ligger man vill ju vara med dem där nere o leka o ja känner mig dålig när ja inte orkar.. Hoppas att det släppt något tills imorgon! Gnäll gnäll:)


Kalas

Idag kom ja o barnen på att vi skulle åka till min bror i Flisby som fyller år. Vi firar inte varandra längre men ett litet kalas blev det med god fika:) Sen blev ju barnen rastade med! Så de la sig redan vid sju ikväll!! O ja hoppas att de somnat...
Vi lämnade Vanja hemma så att han kunde pilla lite på det blivande matbordet:)
Har även sålt kökslampan i helgen så får ta tag i det nästa vecka med.. Sen ska ja ju fixa fönsterlamporna i köket o grislamporna... Känns som ja snöat in på lampor:)


Lek o bus

Idag har ja o Julius hälsat på fam. Karlsson en sväng:) barnen lekte i mammorna fikade:) skönt att komma iväg lite ibland o Vanja kan passa på att vila lite med...
Ikväll har ja o Julius varit i Flisby o plockat lite lingonris till köksblommorna eller ja plockade ris medan Julius stannade hos morfar.. Kan inte förstå att han tyckte det va roligare:) ja brukar bli lite smått besatt av lingon- o granris till vintern... Men tycker att det kanske är lite tidigt att sätta in små granar i köksfönstret så det får vänta en stund till:)
Fick även veta att grislamporna äntligen har kommit fram så imorgon ska ja ta o hämta med! Hade gett upp dem.. Trodde inte att de blivit skickade men som vanligt hade bussgods missat att skicka iväg meddelande om att de kommit fram... Tänkte även ta tag i kökslamporna till helgen o beställa gardiner till köket.. Bara svårt att bestämma vilka..


Dagiskort:)

När vi kom hem från Tranås så kunde ja inte hålla mig utan va tvungen att gå in i kolla på korten Mia tagit på dagis:) så underbart söt! Älskade unge!!


Ett steg

Ett steg på väg! Idag har vi tagit hem o satt ihop Julians säng... Kom på att det va på tiden o börja lite.. Nu är det bara två månader kvar o man blir ju inte smidigare:) Kändes som sängen va en bra grej att börja med så att barnen vänjer sig vid den o mycke riktigt! Julius gör inte annat än att klättra på den men ja hoppas att han hinner tröttna innan Julian kommer:) känns lite konstigt men självklart mysigt att se en liten bebissäng vid sängkanten..
I morgon ska vi till Tranås o träffa dr. så mormor kommer hit för att ta Mia till dagis. Imorgon ska han ta kort!:)
Efter Tranås ska vi till Eksjö där Julius ska träffa dr. För sina ögon.. Hoppas att det går bra!! Tänkte försöka hinna med dollar store innan o se om ja hittar något kul:)


Bääää

Idag blev det en tur till jkpg för inhandling av lampfötter till köket o lite värmeljus! Det går åt lite nu när det blivit mörkt! Tänt ska det va:)
Vi tog även en titt på en ståbräda till Jerimia som han ska få när bebis kommer. Tror vi hittat en som vi ska ha..
När vi kom hem igen lämnade vi bara av pappan o fortsatte ut till Flisby där det lektes med Ester o Elias hemma hos mormor o morfar.. Promenad, tur på fyrhjuling o klappning av får:) De (morfar) hittade även ett rör som fick under vägen som det ska rinna vatten igenom men med brist på vatten så gick det bra att använda till att skrika i.. Barnen va på o där låg de i varsitt dike o gapade:) Med andra ord en skön kväll ute!


Party:)

Idag har Vanja varit i väg med sin bror o hans vänner för att fira Dino som fyller imorgon. Ja o barnen stannade kvar hos svärmor o svärfar. Men ikväll följde ja med in till Vetlanda o va med på förfesten! Känns som att det va evigheter sedan man träffade endast vuxna människor men det räckte med förfest:) lyssna på lite musik, prata strunt, äta snacks o titta på när Dino gaddar folk:)
Vanja skulle stannat kvar o gått ut men som sliten småbarnsfar så följde han med hem istället:)


Sälja sälja sälja!!

Va skönt det är att sälja av sådant som man inte använder längre! Tänkte palla mig ner till källarn o plocka lite i alla kartonger där nere o se om ja hittar något mer!


Storebror:)

Jerimia har fullt upp att ta hand om lillebror som inte vill somna:) så underbart att lyssna på dem!
Berättar saga o förklarar att han måste ligga ner om han ska sova men om han vill så kan Mia ligga bredvid honom❤


Lampor

Idag startade projekt kökslampor:) ska göra om skärmarna o köpa nya fötter tänkte ha! Så idag blev det till att spruta lite o imorgon blir det till att sätta dit nät... Sen måste ja palla mig in till jkpg o handla in fötterna på Ikea men det känns inte lockande.. Men men nu har ja ju börjat så det är ju bara till att göra färdigt!


Egentid:)

Idag blev det lite egentid, vuxentid:)
Åsa o ja tog en lång god fika alldeles själv! Konstigt men kul att ses själva..
Vanja är på ö-f med Julius o Jerimia är på dagis så det kändes lite tomt när man kom hem men snart är det fullt ös igen:)


Fix o trix..

Idag har det varit lite aktiviteter här hemma iaf:)
Först kom Johanna på snabbesök! Alltid trevligt att prata lite strunt. Efter det bar det av till frissan där ja även hittade en gardin som ja skulle vilja ha till köket! Problemet är att den är från Ullared... Men om det är någon som ska dit o kan ta med sig en beställning så säg gärna till!!!!
Vi kom nyss hem från Tranås där ja besökte Mvc o resten av familjen Willys.
Blir så trött på sjukvården! Ja va inne för längesedan på Mvc o pratade med läkare o blev lovad snitt.. Skönt! Problemet är bara att när ja va inne i Eksjö i veckan så sa den läkaren att ja inte alls va det utan att ja va tvungen att göra en ansökan genom barnmorskorna i Eksjö o sedan läkare... Så han skickade en remiss om detta.. Men nu när ja va i Tranås idag så säger de åter att ja är lovad snitt o att det står i mina papper! Så när de ringer pga. Remissen om detta så ska ja säga att det står i mina papper o sen är det bara att hoppas på att det räcker att läkaren i Tranås har godkänt o noterat detta!
Rörigt.. Det är knappt så att man hänger med:) härliga sjukvård!
Beställde varsin lampskärm till barnen härom dagen (likadana) som kom idag! Blev så fint så. Men ja väntar fortfarande på grislamporna som ska komma men har ja tur så kommer de iaf. Innan jul:)


Höstpöjker:)

❤Finaste arbetarna❤


Fix ute fix inne..

Idag har ja lagt ner lite energi på att baka lite maränger o brownies.. Skönt att fylla på lite!
Sen va det dags att fixa lite ute.. Man får passa på när det inte regnar! Klippa gräs, ta bort en buske o plocka ihop äpplen till älgarna:)
Nu blir det till att vila resten av dagen! Gu så skönt!:)


Sälja av:)

Igår va en riktig skit dag från morgon till kväll! Hade onda sammandragningar o "mensvärk" som höll på hela dagen så det va bara till att åka in... Känns surt att behöva åka in när det är så men de har sagt att ja ska höra det i och med att ja hade urinvägsinfektion senast o inte märkte det.. Det blev ju lite problem den gången så nu är det bara att lyda farbror dr. o åka in:) som tur va så va det lugnt va de kunde se men ska lämna för odling på ons så att de har koll på urinen med!
Idag va det tänkt att gå till ö-f men det är inget bestämt så vi far se hur det blir med det.
Tänkte att ja skulle ta lite kort på saker som ska säljas med! Tänkte fixa lite på barnens rum:) byta lampor, hyllor o fixa lite förvaring! Alltid kul att pussla lite!
Men först blir det till att palla sig ner o dricka lite tee o vakna till liv...


RSS 2.0