Ledig dag

Idag har barnen varit lediga från dagis och vi passade på att gå till "gamla" ÖppnaFörskolan.



 Kändes mysigt att komma tillbaka dit. Innan Jerimia och Julius började på dagis så var vi där minst en gång i veckan men nu krockar tiderna med dagis. Nu hade de börjat med att servera soppa och pannkakor på måndagar vid lunch. För 20kr fick både barnen och jag soppa, knäcke, pannkakor, dricka, frukt och tee. Jag tyckte det kändes lite löjligt så ja la till en slant:) Innan har det varit fralla o frukt vilket har varit gott men också betytt att man måste hem o laga lunch vilket man slapp nu! Trevligt och skönt!

Ikväll har ja varit iväg en sväng på spinning.. Kände att benen fortfarande var ganska slut efter gårdagens pass men det var bara att trampa på:)
Imorgon är det dags för Mia att testa gymmet!:)



SkattKista

Igår kom barnens morbror med familj hem efter en vecka i Egypten. 
Idag kom tias hit med en varsin present till barnen:) Gissa om de kommer att bli glada när de kommer hem!



Mumma?

Idag fick barnen bestämma lunch
Havregrynspannkaka 
Smaken är som baken:)


Dagis

Barn brukar pyssla och rita på dagis. 
Senare tas detta hem av barnet och ges som present till föräldrarna.. 
Men inte mina barn inte!!
De brukar ta med sig pinnar hem som de hittat i skogen och självklart ska de med in när vi kommer hem...
Men idag när de hade varit i skogen hade Jerimia hittat något ännu bättre..
En gran!
Jaja han släpade med sig den hem och på vägen lyckades jag övertala honom om att det nog var bäst att ha det ute så att alla skulle se hans fina gran..
Imorgon tar han kanske med sig älg? 
Han vet vad han vill han:)
Mammas underbara❤

Ett och två, trampa på!

Ikväll har jag varit på spinning! 
Nya cyklar och jag tycker om dom;)
Nästa tisdag ska Jerimia följa med till gymmet. Det är en tjej som ska ha en grupp för barn mellan 4-8år. Tanken är att barnen kan vara där och röra på sig tillsammans i grupp medan föräldern kan träna. På tisdag är det första gången så då ska vi bara dit så han får kolla på lokalen, hälsa på de andra barnen och "fröken" som han säger. Vad jag vet nu så är det i alla fall två barn till som han känner som ska dit. Jerimia är helnöjd! Jag frågade idag vad han trodde att de skulle göra? Använda tyngder (men inte så tunga) hoppa o springa var vad han trodde:) Han tycker i alla fall att det ska bli kul att gymma:) 
Bra där "gymmet!!"

Julius är för liten för att få vara med så vi har bestämt att vi ska hitta på något annat med honom. Vi har pratat om att det kan räcka med att gå ut o cykla, åka pulka eller hitta på något annat som han vill bara med honom så att han känner att han får något eget med. Tänkte att han ska få komma på ett namn som vi ska kalla hans tid för så att han får känna att det verkligen bara är hans tid och hans aktivitet.  




Helgen

Helgen som varit var en riktig hemma helg! Vi har städat, jag har målat och självklart fixat lite i trappen:) Men vi har även hunnit med lite kul med!

Nu när äntligen snön är här så kan man ju inte annat än att utnyttja den..
Vi är lite lata så vi kör en egen stil när det gäller pulka..
Jerimia är jätteduktig på att köra fyrhjulingen själv. Han sladdar och kör som en liten tok. Julius kör också som en liten tok men mer in i buskar och staket:) 

Julius börjar bli pigg nu.. Han håller fortfarande på och hostar på nätterna men det borde snart gå över. Förra veckan fick vi åka in med honom så han fick penicillin mot sin öroninflammation. Sen blev det en sväng till på grund av att vi inte fick ner hans feber.. 41 grader och det gav sig inte! Tillslut blev han blå på sina händer och började smårycka
I kroppen så då åkte vi.. 
Men som sagt nu är det bättre!

I lördags var barnens farmor och farfar här och hälsade på. När de skulle åka hem följde de stora pojkarna med dem. Igår när de kom hem hade de fått en present 
Nu borde de klara sig ett tag:)
Jag hade inte en aning om att det fanns så stora förpackningar med kinderägg! 

Nu är det ny vecka med nya tag! Tänkte försöka komma iväg o träna minst fyra dagar denna veckan så nu håller jag tummarna för att sjukdomar håller sig borta! Förra veckan när jag var där sa en lite brud till mig att:
-Det måste vara extra jobbigt för dig som har en bebis i magen.. 
Tack för den! Känns verkligen bra!! 
Ja ja magen ska bort och så får det bli!:) Som sagt ny vecka, Nya tag!!




Gott nytt år!

Kanske lite sent men nytt år är det! 
Nyårsafton var jättetrevlig. Den firades i Sävsjö tillsammans med killarna i Vanjas band med familjer.

Har nu fått ihop vilka pass som ska köras på gymmet. Schemat blev klart idag vilka par som kommer va på gymmet så nu har ja kollat vilka som passar mig.. Det blir blandade pass mån-to. Känns som att det blir lagom för mig!

Skulle gått till frissan men det körde ihop sig och nästa tid som fanns var i mars så jag bokade den och körde på en hemma klippning emellan:) 

Igår var vi i Flisby och dansade ut julen. Vi passade på att åka lite pulka innan både i baken och efter fyrhjulingen.
Vi dansade ett varv eller två sen tyckte barnen att det var roligare att leka i snön:) innan vi åkte hem kom tomten med varsin godispåse!:) Glädjen var stor!
Idag har vi haft sjukstuga här hemma.. De stora barnen är förkylda (det har de varit sen jul) Den lilla är förkyld och har två små geggiga ögon.. Jag har fått feber och har en huvudvärk från Hel,;,et.. 
Trevlig måndag på er!!:)



RSS 2.0