Panik!!

Nu har ja börjat få panik här hemma!
Under Vanjas semester så har det inte kommit en droppe regn förens igår. Skönt med sol o värme men här hemma så betyder det att det inte hänt mycket här hemma.. Så igår städades Vanja källaren, ja städade här uppe, fixade kontakter till lampor som inte blivit av, målade klart Mias rum, la ut massor av saker på olika loppisar, städade kyl o tvättade. Idag fortsatte vi i samma spår.. En sväng till jkpg där vi köpte ny lampa till tv-rummet, hämtade även en bänk till matbordet (fick göra om den lite, bräderna på va av o vissa bitar hade ruttnat men det löste ja genom att ta några plankor från landet. De har legat ute o har blivit sådär snyggt slitna:))
Trampemaskinen är tillbaka hos Tusse o Nu är även Julius rum färdig målat!
Nu ska vi bara fixa hyllor i tv rummet, ny sänggavel till vårt o även till Julius. Sen är vi klara en stund:) eller till hösten iallafall!:)


Kalas

Idag har vi varit på kalas:) grattis Theodor! Barnen hade jättekul! Så kul att de inte hann med fikat:) Tusse hade bakat en jättefin o supergod tårta.
Nu blir det till att röra på sig lite innan det är dags för sängen. Känns som det kan behövas efter allt kalasande:)


Strul!!

Vet inte om det bara är ja som har problem med bloggen? Svårt att logga in o bilder försvinner eller kommer dubbla.. Men här kommer bilder från bröllopet iaf:)


Bröllop

I lördags va vi på bröllop:) Lagom lång sittning, god mat trevligt sällskap o självklart en jättefin brud o brudgum!
Tack för en toppenkväll o lycka till!


.

 

Borås

Idag har vi varit på djurpark!
Vägen dit blev inte som vi tänkt oss.. Strax efter jkpg så kräks Julius så nu har vi beslutat att vi måste ta tag i att köpa en bil med fungerande AC!!
Detta året valde vi Borås. Barnen va jätteduktiga o traskade på hela dagen:)
Efter djurparken gick ja o de stora barnen in o kollade på ormar o spindlar. Innan vi gick därifrån klappade fick vi klappa på en majsorm!
Nu sitter vi trötta o nöjda i bilen på vägen hem.. Två av tre barn har somnat❤

 

 


Helgen

Igår tog vi en tripp till Söderköping för att hälsa på mina föräldrar som är där med "raggarbilen" o husvagnen. Pappa fyller år idag så vi åkte dit o grattade honom.
Dit skulle ja kunna tänka mig att åka med familjen på semester! Hur mysigt som helst!
På kvällen va vi i Vetlanda o grillade. Kul att komma ut o umgås lite med folk tillsammans ja o Vanja. Barnen va hos farmor o farfar i Ekenäs. När vi kom hem på natten låg Mia o farfar o sov på soffan:) Vi tog med oss Julian upp till oss. Idag sov vi alla tre till 12! Det va skönt att sova i ett mörkt svalt rum. Här hemma är det supervarmt o svettigt:)
Idag har barnen badat i pool o vi va även en snabbis vid badplatsen men barnen ville tillbaka till det varma vattnet i poolen istället:) 

 


Gränna

Idag har vi varit en sväng i Gränna.
Bad, god mat o självklart polkagrisar.
Även att det inte är så långt bort så känns det verkligen som en mini semester. Det är så mysigt att gå runt i de små butikerna o bara mysa:)
Det dröjer nig inte länge innan vi åker dit igen o då ska det nog bli en tur med häst o vagn med:)


Onsdag

Idag har ja, barnen o mormor varit i Nässjö o gått på rea. Hittade strumpor till Julius o byxor till Jerimia. Det va väldigt utplockat men det va halva reapriset så byxorna kostade 45:-! Helt ok!:) självklart så blev det en fika med;)
På vägen hem stannade vi till i stugan så att barnen kunde springa lite fritt o leka lite i vattnet. Kändes som det va roligare än att springa på stan i det fina vädret!
Ikväll åkte Vanja iväg för att hämta sin mamma som kommer med flyget från Bosnien. Barnen o ja har varit ute o lekt, kollat på film o ätit popcorn.
Nu har ja startat projekt lägga tre barn samtidigt i samma säng.. Känns dom att det kan ta lite tid men Jerimia tar hand om sagan ikväll så småbröderna ska somna gott:)


Jkpg

Idag blev det en tur till jkpg med hela familjen. Storhandling av mat, shopping på lindex, lek på A6 o i Stadsparken, fika på stan gjorde att det blev en heldag.
Innan vi åkte hem åkte vi till Ikea så att Jerimia fick leka i bollhavet. Han har varit på väg in där några gånger men har varit för liten, kommit när de stängt eller när det varit fullt men idag blev det av! Själv tog ja med Julius o handlade lite inne på Ikea. Vanja o Julian satt utanför lekavdelningen:) De som känner mig vet att ja har lite svårt för att lämna mina barn men nu gick det fint när Vanja satt o hade vakt:)
Imorgon ska vi fixa lite hemma.. Ja ska göra i ordning Julians garderob, lampor i barnens o även vårt rum ska upp. Sen får det nog bli en promenad ner till byn för att titta på tapeter till barnens rum...


Fixa frillan, liten blir stor❤


7månader

Igår blev Julian 7månader o han kan nu säga både mamma o pappa!
Pappa lärde han sig när ja va iväg på möhippa o Vanja va själv med barnen. Han hade visst tjatat tills Julian lärt sig:)
Idag sa mamma! Själv hörde ja det inte men han hade sagt det till Vanja när han va sugen på mat:) mammas lilla börjar bli stor❤


MonkeyTown

Idag har det varit mer höst än sommar ute så efter lite fix här hemma så packade vi in hela familjen i bilen. Första stoppet blev MonkeyTown där både stora som små fick leka av sig:) Jerimia o Julius älskar att vara där o idag va det extra rolig när Julian kunde vara med!
När vi lekt färdigt blev det lite mat på Max o shopping på Ekohallen. Barnen köpte lite badleksaker så nu får vi hoppas på badväder imorgon.
Ikväll har sovrummet fått sin sista omgång färg så i morgon ska vi flytta in!


Semester

Idag har Vanja haft sin första semesterdag! Självklart firade vi det med städ av källare, gräsklippning o lite målande:) Har hunnit med lite roligare aktiviteter med som bad o glassätning.
I kväll har ja även tagit en sväng i spåret! Innan ja blev gravid med Julian hade ja kommit igång bra med träningen men man kan lugnt säga att efter det har det inte hänt mycke.. Visst promenader o lite styrka hemma men inte mer än så. Men i kväll gav ja mig ut i alla fall. Börjar ju lite lugnt så ja körde på 3km o tro det eller ej men ja stannade inte en enda gång! Det gick inte särskilt fort men ja "sprang" hela vägen!!
Efter träning så är det viktigt att äta något så det är ju en himla tur att skogen är full utav blåbär.
Nu blir det att sova så ja blir pigg för en runda till i morgon!:)

 


Stugan

Idag har hela familjen varit med mormor, morfar, Moa o Elias i stugan. Barnen badade o lekte med vatten. Promenad med smaker av blåbär o hallon o sen grillat! Kan det bli mer sommar än så?


Möhippa

Igår hade vi möhippa för Lina.
Vi fick henne till att bada (vilket hon inte ens gjorde när vi va i Turkiet:))
Vi hade picknick, körde LaserDome o körde grillning här hemma på kvällen.
Kvällen avslutades med Björholmen!
(Själv hoppade ja Björnholmen då varit så pigg sista tiden. Tråkigt men ja tror att hon klarade sig ändå:))
LacerDome är verkligen något ja kan rekommendera! Det va svettigt men skitkul o ja kommer absolut göra det igen!!
Tack alla för en trevlig dag/kväll!


Inte så lugn..

Tänkte att det skulle blivit en lugn hemmadag men det slutade att vi åkte till Flisby. När vi kom dit kom vi på att vi skulle åka till Nässjö o rasta mormor:)
Vi gick i affärer o barnen köpte leksaker, mormor kläder o mamman färg så ja kan måla klart sovrummet i helgen!
Självklart blev det ett besök på fiket med:)
När vi kom tillbaka till Flisby fick ja ett meddelande av Vanja att han skulle åka o repa direkt efter jobbet o inte kommer hem innan 22.00 ikväll så vi stannade kvar i Flisby. Vi gick till lekplatsen o ännu en gång så hamnade vi på ett fik men nu va det en varsin glass som slank ner:) innan vi åkte hem lockade vi på fåren så att barnen fick träffa sina kompisar!
Så mycket blev det med den lugna dagen:) Jaja vi gör ett nytt försök i morgon.. Nu ligger alla barnen o även ja har bäddat ner mig. Hoppas på att de sover till sju i morgon! Hade varit gött!!:)


"Egentid"

Alla tjatar om sin egentid. Antar att detta räknas som min egentid. De stora sover o ja o Julian är nere. Han springer runt i sin gåstol o ja ligger nerbäddad i soffan med en kopp tee. Problemet är att ja hellre hade sovit på min egentid! Helst en hel dag!! Inte gått upp vid 05.15:)
Jaja sova får man göra på hemmet:)
Idag får bli en lugn dag.. Kanske en sväng till Flisby o fåren.. Bääää... :)
O där kom Julius ner! Egentid slut!:)


RSS 2.0