Sjukstuga

I fredags lämnade vi Mia hos mormor o morfar o Julius hos farmor o farfar. Tanken va att vi skulle få sova lite men det blev inte som planerat! Julians förkylning blev värre o han va vaken fyra timmar den natten o grädden på moset va att han missade att ta sovmorgon på det:)
Lördagen va det kalas hos kusinen Ester. Av tre barn fick ja med ett till kalaset. Julius fick feber o Julian förkyld. 
Idag har det varit riktig sjukstuga här hemma.. Alla barn o pappan är förkylda.. Ja tog med mig barnen till stan en sväng så att Vanja kunde vila lite så nu är största delen av alla julklappar inhandlade!:) 
Ikväll har vi myst o tittat på film hela familjen. Nu hoppas vi på att alla vaknar pigga imorgon!!



❤Bästisar❤




Svart va det här!

Idag när vi vaknade så va det mörkt både inne o ute.. Nu en timma senare så är strömmen fortfarande inte tillbaka. 
Lite tända ljus o en film på datan så blev  detta en riktig mysmorgon💕 Det enda som saknas är en varm kopp tee!
 







Trapp

För ett tag sedan började vi med att dra ner tapeter o ta fram en trävägg i trappen upp. Vanja tog bort plastmattan i trappen. Nu verkar det dock som att Vanja sagt upp sig från detta arbete:) 
Nu har ja i alla fall kvistlackat, spacklat o börjat slipa. Kan säga att det varit lite smidigare om man varit lite längre för det är ganska högt på sina ställen. Än så länge har det fungerat med att ha en stege i trappen som ja står på tå på.. Träväggen ska målas vit o resten ska tapetseras vitt. Trappen blir nog vit o svart eller grå men det är inte riktigt bestämt än o med tanke på att den andre sagt upp sig så borde ja ju ha ensamrätt på det beslutet;) 



Ja hoppas på att ha slipat klart o målat träväggen innan nästa vecka. Då tänkte ja ta paus från trappen tills ja är själv hemma så inte barnen ska springa upp o ner i trappen när tapeter ska upp o trappsteg ska målas:) 
Ja har även börjat projekt måla hall o Julians rum uppe.. Sen är alla rum uppe klara! Dörrarna får vänta tills i sommar så man kan va ute.. Toan får vänta tills vi vunnit på lotto:) 
Har man inget annat att göra så!:)



MiniJul❤

Idag har vi haft en liten juldag! 
Glögg, pepparkakor, julmust o julpyssel:) 
Gud va ja längtar till jul!!


HoHo..

❤❤❤


❤❤❤
❤❤❤

Morgonstund har guld i mun:)




Nya tag!

Nu är det dags för nya tag för frun i huset!:) Idag va ja på mitt först pass på gymmet efter Julians ankomst:) StepStyrka fick det bli. Sjukt kul o jobbigt! Svetten rann o pulsen va hög.. 
Tyvärr så va detta bara en favorit i repris o passet ska inte finnas kvar men ja få hitta något annat.. Ja har ställt in mig på att köra tre pass/vecka. Spinning ett av dem o de andra två får ja testa mig fram på. Det är ca 1år 4mån sedan ja va aktiv på gymmet så det har ändrats lite sen sist:) Ett papper att fylla i om gymkort fick i alla fall följa med hem! 
O ja ja vet att ja tog fel men ja försökte i alla fall:)

Jag kan även stolt berätta att ja inte ätit godis/kakor/sött på fem dagar! Det är stort för mig som brukar äta godis varje dag! 
Även barnen som äter alldeles för mycket har fått klara sig! De får fre o lör mys av valfritt slag istället. 

Sist men inte minst har ja tagit tag i sömnen. Julian vaknar fortfarande o är lite sur på nätterna för att han får ligga i egen säng o inte ammas men det går framåt. Igår la han sig vid nio o vaknade efter det två gånger o gnydde men somnade snart om o sen vaknade han vid tre o åt (välling) Så länge har han aldrig sovit! Problemet va bara att han inte ville sova mer efter det men efter drygt en timma så somnade han igen. 
Ja har ju nu förstått efter drygt fyra år att man får vara vaken några gånger per natt:) Men nu har ja kommit på en bra lösning! Ja går helt enkelt o lägger mig tidigt:) Numera lägger ja mig mellan åtta o nio! När barnen lagt sig sitter ja uppe en liten stund o dricker lite tee o umgås med min man o sen lägger ja mig.. Kan verka tråkigt men en pigg mamma är en bättre mamma! (enligt mig) Annars sitter ja bara uppe o tittar på skit på tv o ja blir inte lyckligare av att se folk som tävlar i olika saker eller olika serier som egentligen är skit:) Allt är roligare när man är pigg! Sen skiter det sig självklart ibland o man känner sig som en hösäck ändå men då har ja i alla fall försökt!:) 
Nä nu va det dags att stänga de blå!!


Snö?

Nu längtar ja till snö o jul!:) 
Mörkt o kallt ute, tända ljus o varmt inne! 
Men när ja gick för att hämta barnen från dagis idag så såg ja blommor vid vägkanten! Känns som att det dröjer ett tag tills min älskade vinter kommer..



Mammas lilla krull:)




Vägen del2!

Igår fick ja äntligen tag på kommunen! De äger ju en väg nu igen:) De bekräftade att de har uppe i diskussion att byta väg med vägverket. När ja frågade va det skulle hjälpa så hade han inget svar på det.. Varför byta vägar om det inte finns någon plan att följa efter det? 
Han sa att de diskuterar korsningen vid varje möte men när ja frågade vad det fanns för argument för att man inte skulle göra något så ville han inte svara! Då bad ja honom att skicka protokoll på alla möten där de diskuterat korsningen. 
Ja frågade även om han va intresserad av att medverka vid ett möte med oss samhällsbor som är drabbade o vägverket o det va han! (Sen får man ju se när det väl gäller:)) 
Han sa att det är en kostnadsfråga o det kan ja förstå men när ja frågade om de inte kunde sätta "blomlådor" på vägen för att folk ska sakta ner så länge så tyckte han inte att man skulle kolla på en tillfällig lösning.. Nä det är klart kommunen har ju varit väldigt snabba innan när det gäller denna korsningen så det kommer nog hända något väldigt snart!:) Om de har haft uppe frågan varje möte i över fem år ( det är så länge ja varit på dem så säkert längre än så!) 
så är det ju inte direkt någon raketfart! 
Han sa att de håller på att planera vilka vägar som ska fixas innan 2025 o där hoppades han att korsningen skulle komma med.. Man ska ju inte stressa!:) 
Nu ska ja vänta på alla papper o sen fortsätta utifrån det!

Ledigt

Igår va barnen lediga från dagis. Julian firade det med att vakna 03.20.. Han kan han! När han väl somnade om så vaknade nästa o det va dags att gå upp! Lagom pigg:) det blev en lugn dag med lek här hemma o en promenad till bibblan. Barnen tycker att det roligt att få gå runt o titta o välja vilka böcker o filmer som ska få följa med hem.
Inatt har det blivit aningen mer sömn men väldigt uppdelad.. Julian har fortfarande inte vant sig vid att inte amma på nätterna men ja hoppas att han gör det snart! 
Även de andra barnen påverkas o väcks på nätterna av julian.. 

Idag kommer barnens kompisar hit för lite lek. Känns som det kan behövas då ja själv inte orkar vara jätteaktiv:) 
Mamman tycker också att det är roligt med lite vuxet sällskap:)

Ja har även börjat mitt nya liv igen:) nu ska ja dricka allevo i två veckor o på fredag ska ja till gymmet o köra StepStyrka! Superkul! Då ska ja även skaffa mig ett gymkort så ja kan bli lite aktiv igen:) hoppas på att kunna få in minst tre pass i veckan iaf. men ibland är det svårt att få ihop allt! Men försöka går ju iaf. Man måste ju ha ett mål!
Nu är det dags för lite frukost:) 
O jo de är goda o de mättar! Enligt mig iaf:)






Vägen

Vägen är fortfarande avstängd här utanför o det är så skönt! Det betyder att den kommer att vara det hela helgen:) kan inte säga annat än att det är ett gäng Goa Gubbar som jobbar här ute:) När man ska gå förbi dem eller när barnen vill titta på så stannar de alltid till o pratar lite med de små:) 




Igår ringde ja vägverket o fick prata med en spydig snorunge vid namn Jan! 
Ska man sammanfatta så ..
Är korsningen inte hög prioriterad, (inte prioriterad alls!) 
Man får räkna med att det krockas i en korsning, (o att bilar hamnar i trädgården) 
Kommunen äger en av vägarna (det är olika varje gång man ringer. Ibland äger vägverket båda o ibland bara en:)) Nu diskuterar de om de ska byta vägar med varandra! Jo men det hjälper ju säkert!!
De märkte upp tydligare att det är 40 sträcka 2011 o de kan inte göra mer.. 
Jan tycker inte att man ska lösa alla sina problem man har på jobbet för då har man ju ingen jobb kvar? Bra sagt Jan! Det är ju en väldigt bra inställning!
Så tack Jan o vägverket för att ni suger på ert jobb!! Sluta diskutera o gör något i stället! Jä@&a tomtar!!
Nä ja är inte bitter!!:)


Kanelbullensdag

Hur kan man inte baka bullar på kanelbullensdag?
Vi råkade slänga i lite mandelmassa med:) Mumma!:

25 blev 7

Idag har vi bakat lite bullar o chokladbollar. Blir lika förvånad varje gång.. Det stod att det skulle bli 25 st chokladbollar i receptet men vi fick bara ihop 7? 


Inte onormalt stora.. Känns konstigt att man ska rulla en smula i kokos?:)

RSS 2.0