Idag har min kära mormor somnat in. Känns väldigt jobbigt men ändå skönt. Skulle aldrig vilja att hon blev sängliggande eller skulle få lida o ha ont.
Nu är hon nog tillsammans med morfar o Annika o har det bra❤
Hon kommer alltid att finnas i våra hjärtan!
Älskade mormor..


Party

Igår va det party gör hela slanten!
Ja o en kompis hade bestämt att vi skulle till parken här i Aneby. I början av veckan kom även grabbarna på att de skulle ha svensexa för min bror o de skulle också avsluta i parken.
Kan säga att ja är ganska seg idag!! Men kul hade vi!:)


Frissan

Va ju hos frissan i veckan med o gjorde mig lite midsommar fin:) nu har allt det håret som blivit sönderblondrat klippts bort! Ändrade frissan lite men inte jätte:)
Får se om det blir blont länge till eller om det byter färg till hösten..
Idag har varit en lugn dag "lekparksrunda" med pojkarna, allt för mycket godis o glass:)
Imorgon ska ja börja måla vårdat sovrum sen ska ja jobba på att få Vanja sugen på att bygga bänken till mig som ska va i matrummet:) Får se hur det slutar:)


Midsommar

Idag är självaste midsommarafton!
Vi har haft en varm o skön dag här hemma. Tanken va att vi skulle åkt till Gränna men i och med att det skulle bli dåligt väder så stannade vi hemma istället. Som tur va så hade de fel om vädret o det har varit varmt o uppehåll! Inget regn här inte:)
Igår va ja o barnen ute o plockade blommor o gjorde en midsommarstång, eller ja gjorde en midsommarstång för Mia gick in o somnade på soffan o Julius lekte med grannen:)
Idag på dagen va det lunch o dans runt stången. Vi började med små grodorna o sen tyckte ja att vi kunde ta en annan sång men det tyckte inte barnen så efter att sjungt små grodorna kanske tio gånger så gav ja upp:)
Eftermiddagen o kvällen umgicks ja o barnen med några vänner. Vanja åkte i väg en sväng till sin bror.
Grillning, onyttigheter, bus o självklart svenska jordgubbar! En toppen midsommar är va ja kallar denna dag. Bra väder, trevligt sällskap o nöjda barn!:)
Glad midsommar!!


Jerimia

Under dagen har det kommit små hälsningar från Jerimia som är hos mormor o morfar i stugan:)
Bad, bus o fiske!
Jerimia (morfar:)) fick två abborrar men den ena släppte de i så att den skulle växa till sig men den andra hamnade på grillen. Jerimia va visst lite rädd för fiskarna men när det va dags att rensa o de inte rörde sig längre blev han lite kaxig o skulle va med:) Han åt visst nästan upp hela fisken själv. Det smakar alltid bättre om man fångat maten själv:)
Nu har han fått förlängt med.. Han ska ligga två nätter till så sammanlagt ska han va borta i tre nätter! Så länge har han aldrig sovit borta! Saknar han redan som tusan❤


Sjukling?

Efter att Julius kom hem från dagis så åt han ett par mackor o drack massor av vatten. Han satt nog still i en 30 min o såg hängig ut men sen va han som vanligt igen:) fullt ös medvetslös:)
Vi gick ner till Pias där han köpte sig några klubbor o på vägen hem stannade vi på lekplatsen en stund. När Vanja kom hem blev det ännu en promenad till lekplatsen nere på byn så några större fel verkar det inte va på han. Vet inte va det va med honom.. Kan ju varit väldigt trött.. Många sena kvällar o tidiga morgnar.
Imorgon ska han i alla fall va hemma från dagis o vila


Sjukling

Julius har sett fram emot att va på dagis i två veckor själv utan storebror. När vi gick dit idag va han jätteglad o berättade allt han skulle göra på dagis för Elvis som va med. Gick dock inte så bra som vi hade hoppats.. Idag när ja hämtade honom hade han blivit dunderförkyld o såg jättehängig ut. Själv fick ja dagen träningspass genom att bära sjuklingen hela vägen hem:) Han vägrade att sitta i vagnen med Julian o sjuk o dan så fick han sin vilja igenom:)
Nu ska vi vara hemma o bara mysa! I kväll blir det till att handla lite medicin i form av godis:)


Avslutning

Igår va det avslutning på dagis. Barnen va taggade o fikat va med. Väl där skulle det sjungas lite sånger o lekas en lek. Jerimia o Julius sjöng inte så mycke utan tittade mest på de andra barnen:)
Jerimia har övat som bara den här hemma men när det va dags så blev han jätteblyg. Julius hade fullt upp med sin pinne han hade hittat.
Vi fikade o barnen hade bakat äppelmuffins, gråa, blåa o rosa på toppen:) De grillade även tunnbröd som dagis hade fixat. De brukar även göra det ibland på dagis uppe i skogen vid vindskydden. Till tunnbrödet hade barnen gjort en marmelad på rabarber.
När vi kom hem följde Jerimia med mormor hem. Han har sommarlov nu o vi hade lovat att han skulle få åka själv till mormor o morfar medans Julius går på dagis. Julius ska gå två veckor längre så att Mia får vara lite själv här hemma o Julius får vara lite själv med sina kompisar:) Båda barnen är supernöjda över detta beslut:)
Just nu ligger ja o håller tummarna på att Julian har somnat... Igår natt vaknade han vid två o sen va han vaken till strax innan Vanja åkte till jobbet. I natt vaknade han för drygt en timme sedan. Han har blivit jätteförkyld o hostar tills han kräks upp slem. Så nätterna nu går åt till att sitta o hålla honom så att luftvägarna blir fria. Gör så ont att se lillfisen ha det så kämpigt!
Nu tror ja allt att han somnat igen så bu ska ja också passa på att sova lite innan det är dags igen...


Helg

Helgen har gått sjukt fort!
Student, storhandling, fotbollsträning, måla o måla o självklart lite bus på det med! Har även satt upp "gardiner" i de fönster som saknade på nedervåningen.
Imorgon ska vi skura av inne på Julius rum o sen är det bara för han att flytta in:) ska fixa en sänggavel o några hyllor med när det hinns. Tapeter får komma upp nästa helg tror ja.
Jerimia har börjat sitt sommarlov så målande o tapetsering får nu bli på helgerna när Vanja är hemma.
Idag har ja även beställt kläder till mig själv!! 2 par jeans, 1 par leggings, 2 par tröjor o om ja har tur så bör de komma i veckan o om ja har ännu mer tur så passar de:)


Student

Nu har ja landat i sängen efter att nyss kommit hem från Ekenäs. Idag har Vanjas syster tagit studenten! Grattis!!
Ja o barnen stannade i Ekenäs när de andra åkte in till Vetlanda för att gratta Maja utanför skolan. Planen va att vi skulle åka dit allesammans men det regnade så vi tyckte att det va smidigare att barnen o ja stannade hemma.
När de kom hem igen hjälptes vi till att duka o laga mat sen va det fest hela kvällen!:)
God mat o trevligt sällskap.
Även barnen hade kul. De va jätteduktiga o lekte massor med
de andra barnen som var där❤
Även Julian blev lite firad:) han fick lite kläder o en flaska vin.
När de stora pojkarna föddes så fick ja o Vanja någon flaska alkohol o de har ja sparat o skrivit deras namn på så de ska de få när de fyller 18år. När Julian föddes fick han ingen flaska men i dag kom den! Känns kul att de har varsin alla tre. Hade inte varit samma känsla om ja hade fått gå o köpa en i brist på annat:)
Nu ska ja ta o stänga mina blå för i morgon blir det måla av!


Måndag

Idag har vi varit på lekplatsen med några kompisar. På vägen hem gick vi till Konsum där Jerimia köpte ett par nya legofilmer för sina pengar som han tjänat ihop genom hårt arbete:) Det fanns även billiga svenska jordgubbar som fick följa med hem:)Självklart blev Julian hungrig så vi passade på att stanna vid fontänen på torget så att barnen skulle hålla sig sysselsatta. Tro det eller ej men både Julius o Theodor gick i med kläderna på:)
Bär vi kom hem va barnen jättetrötta o Jerimia somnade på golvet framför sin nya film:) Han vaknade dock lagom till att Vanja kom hem. Han hade köpt med sig massa nytt lego som barnen hade fullt upp med hela kvällen så ja har passat på att måla första omgången på Julius rum.


Kompis

Vi har en ekorre som brukar springa här hemma men nu har vi även fått en ny kompis! En igelkott:) Vi har haft en som bott här innan men förra året va han borta men nu har han kommit hem eller så är set en ny!:)


Trötthet

Efter de tre timmars sömn man fick natten som var kan man lugnt säga att ja varit aningen trött idag! Julian hade över 40graders feber o Vanja kom hem först strax efter fyra inatt. Ja sover alltid dåligt när han kör runt mitt i natten..
Jerimia har haft fotbollsträning o var som vanligt jätteduktig:) jättenöjd att få spela med sina nya skor, strumpor o benskydd! Benskydden tyckte han dock skavde men vi löste det med att sätta dem över strumporna o sen va allt frid o fröjd igen:) Han tycker det är lite jobbigt att spela tvåmål för han blir lite blyg o vågar inte ta bollen men annars går det bra:) Vi brukar öva lite hemma så han ska ha lite koll på övningarna när han är på träningarna. Man märker att han tycker att det är skönt att känna igen övningarna. Han är så söt men det är nog lite jobbigt för han för han blir lite blyg o skäms när han inte kan eller när alla kollar på honom. Tror det blir bra att han har fotbollen så att vi kan jobba med att hans självkänsla.
Efter fotbollen fixade ja lite till på Mias innan vi fick besök. Först kom Jossan o Dino en snabbis o sen kom ett gäng pojkar o grillade.
En fullspäckad bröllopsdag blev det i alla fall! Ett år som fru Hadzic Kilebrand.
(Även Julian är med på bröllopsfotot. Han syns lite dåligt för han har det skönt i mammans mage:))


Student

Efter Ekenäs åkte vi vidare till min kusin i Flisby som tagit studenten idag.
Barnen hade jättekul o lekte massor med sina kusiner själv hade fullt upp att hålla koll på barnen men alla kom med hem så det gick bra:)
Vädret va toppen så vi kunde vara uppe hela dagen o kvällen vilket underlättar med de små. Nu ropar sängen så får ja se om ja ensam eller om Vanja kommit hem. Det beror på hur sent det blir ikväll annars kommer han imorgon.


Balen

Idag är Majas bal. Vanja har spelning o har varit borta hela dagen så ja o barnen kollade på henne hemma så det skulle va lite lugnare:)
Självklart så va hon superfin som vanligt!:)


Födelsedag

Idag fyller jag 25år igen:)
Imorse hade Vanja o Julius varit o köpt en jättegod frukost som Julius va jättenöjd över❤
Dagen tillbringade vi i jkpg. Alla va med inne på A6 o köpte fotbollsgrejer till Jerimia men sen delade vi på oss o Vanja o de stora barnen åkte till stranden o ja, Julian, mor o far gick till Ikea. Där shoppades det massor till Jerimias rum som nu är klart till hälften.. Tapet ska upp o mer möbler ska in när ja hunnit målat dem vilket ja hoppas är på söndag!
Nu blir det sängen för i morgon bär det av till Ekenäs


Nationaldagen

Idag har vi haft en skön o allt annat än stressig dag:)
I morse målade ja klart Mias rum så i morgon bär det av till jkpg för att bl.a. köpa lite inredning.
Efter det åkte vi ner till parken där det va motornsdag.
När vi kom hem klippte ja o Julius gräset medans Mia hjälpte grannen med att rensa ogräs. Han tyckte det va jättekul. Han fick klippa med tång o bära hinken o tömma ur den i komposten:)
I kväll har våra kompisar varit här o lekt.
Go fika med svenska jordgubbar! Så gott!!
Julius har även fått hem sin garderob så imorgon tänkte ja ta o börja med hans rum med..


Gå en sväng

Julian har fått hem gåstolen. Han tycker det är kul att sitta i den men roligast tycker nog Mia o Julius att den är:)
Julius tycker att Julian ska sitta i den så att de kan gå en sväng.. Problemet är bara att Julian inte rör sig en cm:)


Måndag

I vanliga fall kan måndagar kännas väldigt långa men inte idag! Kompisar kom hit tidigt o stannade på en lång lekstund. Efter det gick vi ner till byn o köpte glass o sen va den dagen borta!
Så skönt nu när man kan va ute. Barnen leker bättre både ensamma o med andra barn...
Nu ska det lagas lite mat som även den ska intas ute på altanen:)


Vilodag?

Den som säger att söndagen ska va en vilodag han pratar i nattmössan han:)
Visserligen tog ja en liten sovmorgon idag men sen har det varit fotbollsträning där Jerimia va jätteduktig! Efter träningen tog vi en fika med kusiner o mormor på Flisbys egna lilla fik. Jättemysigt! Det kan ja verkligen rekommendera!
Sen va det hem o måla Mias rum för andra gången.. Det blir minst en gång till..
Efter det kom barnens kompisar hit o lekte. Vi åt även lite korv o hade ett litet gympapass för att trötta ut barnen lite extra:)
Nu väntar sängen o ja kan inte säga annat än att ja längtar efter den lite extra! Nu när vi målar om Mias rum så sover han inne hos mig o Vanja inne hos Julius. Mia tyckte ikväll att vi alltid skulle sova så:)


Bus

Idag har barnens kompisar varit här på lite lek. Vi föräldrar satt mest o hade det skönt:) Värme, fika o massa struntprat!
Nu har Vanja o de stora barnen åkt till Ekenäs o Julian ligger o sover. Själv passar ja på att ta lite tee o en bit choklad innan det är dags att måla Mias väggar..


RSS 2.0