Födelsedagsmiddag!

Julius har valt falukorv till middag:) det kallar jag festmåltid!
När pappan kom hem va det dags för tårta o lite mer paket.


Bvc

När de stora barnen var på dagis passade Julian o ja på att gå på ö-f. På tisdagar är det för barn mellan 0-12 månader. Kändes mysigt att komma iväg lite med lillfisen:)
Vi hade även tid på Bvc idag o det ligger i samma hus som ö-f så det passade bra..
Julian är så nöjd så efter sin lilla utflykt:)


Grattis Julius!

Idag fyller våran underbara Julius två år!
Några små paket från bröderna på morgonen innan dagis. Sen blir det mer paket o tårta när pappa kommer hem:)


Sittbadkar?

Skulle vilja göra om toan uppe någon gång. Känns som att det är långt borta men det är alltid kul o kolla vad som finns!
Barnen älskar att bada men vårt badrum är för litet för ett badkar så varför inte ett sittbadkar! Kollade lite o det finns faktiskt några som ser helt ok ut:) (själv vill ja inte ha bubblor men har en känsla av att Vanja vill det:))


Utekväll

Efter kalaset här hemma blev det lite vila o sen pizza:) För att komma igång igen klädde vi på hela familjen o gick på en lång skön promenad. Vanja drog Jerimia o Julius på pulka o Julian fick åka i vagnen med mig.
Lite småstopp i backen o lekplatsen så blev barnen nöjda!
Barnen hittade dock lite olika sätt att åka:) hängande efter, liggande o på varandra:)


Kalas nr.1

Idag har vi haft kalas nr.1 för vår underbara lilla Julius som fyller 2år den 26:e! Mormor, morfar o farmor, farfar va har o fikade. Han fick massa paket med kläder, jacka, bil, godis o pengar till skor. Även Jerimia fick godis, en skiva med sagor o en overall.
Nu har Mia o ja gått igenom barnens garderober. Julius hade lite kläder som va smått men Julian va värst:) han hade en stor kasse! Han är redan på större.68! Mammas lilla växer för fort!


Lördag

Idag har det helt enkelt varit en skön lördag!
Idag på förmiddagen hade vi besök av en gammal vän o hennes tös❤ Julius fick ett litet paket med jättefina kläder:)
Vanja har snickrat lite på ett bord.. Har lagt ut matbordet på försäljning! Hoppsan:) det va ett par o tittade på det idag men de skulle höra av sig imorgon så vi får se..
Funderar starkt på att lägga mig.. Sitter o tittar på melodifestivalen o hur tragiskt är inte det? Ja har iaf. Julius som underhåller mig❤


Ö-F

Idag har vi varit på "nya" Ö-F. Roligt att va med o se barnen leka med alla kompisar:) fingerfärg o fika va mer kan man begära?
När vi kom hem blev det dags för städning o matlagning.. Sen när Vanja kom hem fortsatte vi projektet bord:) Nu är det bara målning av bordsskivan kvar.
Nu tar vi kväll! Hela huset är städat o alla i familjen är duschade. Barnen sover o ja intar soffan:)


Projekt bord

Ja råkade sälja vårt soffbord så nu har ja börjat på projektet att fixa ett nytt:)
I kväll har ja målat o i helgen ska plankor på som bordsskiva o sen hjul istället för ben..


Månadshandla

Vi har kommit på att vi ska storhandla en gång i månaden istället för att veckohandla.. Så ja o Julian åkte iväg när de stora va på dagis:) tre gånger fick vi gå in! All mat, alla blöjor 20pkt tvättlappar! O en bal hushållspapper o en toapapper... Nu ska vi nog klara oss ett tag! Hoppas ja:)


Frissan

Idag när vi lämnat de stora barnen på dagis fortsatte ja o Julian till frisören. Efter tre timmar är ja nu både klippt o blond men ska på återbesök i morgon igen:) då ska det bli lite mer vitt/grått/lila:)


Kärt återseende:)

Idag har barnen varit på dagis. Första dagen på över två veckor. Det var fruktansvärt tungt att putta vagnen fram o tillbaka då de inte hade plogat. Självklart kom plogbilen efter att ja o Julian hunnit hem igen vid halv tio! Hur tänker de då? Folk har redan gått till jobbet, skolan o dagis. Känns som att man borde ploga trottoarerna så att barnen inte går på vägen!
När ja hämtade barnen skulle Julius fick Julius med sig MammaMu hem. Hon fick följa med o leka o ligga över natt för att sedan följa med tillbaka till dagis imorgon. De hade picknick med pannkakor i tvrummet o kollade på bondgården:) De lekte med lego, lera o målade. MammaMu lekte även lite i sitt hus som Mia o Julius fixade när MammaMu va hemma o hälsade på Mia för ett tag sedan. Kvällen avslutades med att de satt o tittade på Farmen o Julius åt lite kräm o frukt o MammaMu åt lite gräs Julius plockat åt henne på vägen hem från dagis. Nu ligger de båda i Julius säng o sover så gott:)
Själv skulle man tränat klockan nio i kväll men efter att inte haft ork till något på hela dagen så sket ja idet! O tur va det för vid halv tio parkerade ja i sängen. Nu vaknade Julian o ville äta så då passar ja på att blogga lite:)


Trasigt, trasigt o lite trasigt!

Allt bara går sönder nu.. Dammsugaren, mikrovågsugnen o senast nu tvättmaskinen... Sen läcker kranen i köket på det med.. Det går bra nu!!
Alltid roligt att lägga pengar på måsten saker..
Ikväll har ja iaf. varit nere en sväng på gymmet. En kompis gick igenom maskinerna o visade hur man skulle göra.. Skönt att någon som kan visar lite så man inte gör mer skada än nytta när man ska träna.
Ska försöka gå ner o träna varje kväll denna veckan men då senare när det inte är så mycke folk! Man känner sig ganska felplacerad när man är samma tid som det vältränade folket:)
Nu blir det till att stänga de blå för imorgon ska barnen iväg på dagis! Första gången på två veckor o det behövs!


Stor önskan!!

Just nu har ja en stor önskan efter ett större badrum med ett badkar!
Just nu har vi ett alldeles för litet med en mini dusch:)


Kräksjukan?

Då ligger man vaken o väntar på att någon ska kräkas.. Julian kan man inte veta om han åkt på något för han kräks så ofta ändå men Mia kräktes nyss så han har fått någon skit.. Han kom in till oss la sig i sängen o sa att han hade ont i magen. Han gick på toa utan resultat o när han kom tillbaka o la sig i sängen så kräktes han. Stackars liten!! Nu är sängen bäddad o vi försöker oss på lite sömn... Fick dock slänga våran madrass.. Men det finns nya mest syna är det om lilla ponken!


Idag kom mormor förbi med lite fika:) alltid mumsigt! Barnen hade målat teckningar till henne o morfar. Jerimia hade även klippt ut liter bilder från en reklamtidningen han tog med hem igår från Biltema igår. Sedan limmade vi fast dem på ett papper o de vart jättenöjda:) (Det passade bra då det är morfars favorit affär:))
Vanja är uppe o lägger de stora barnen medan ja o Julian ligger i soffan:)
Barnen fick varsin påse efter maten med lite godis o några "smällare" i. (De som ser ut som små flaskor som har ett snöre man ska dra i) De blev superglada över sina julklappar som Jerimia kallade påsarna:)
De hade målat varsin jättefin täckning till pappan o nu ska han få sig lite godis när barnen lagt sig:)


Alla❤dag

Igår valde Jerimia ett paket till pappa. Undra va det kan va:)!
Vi fick det "inslaget" fast utan snöre eller något annat som livade upp den svarta påsen de la det i.. Fixade till det med julsnöre (för att det skulle va rött) o barnens glitterpennor. Ett plus får affären dock:) det är ingen reklam på paketet om vart det är köpt!


Ikea

Ikväll åkte ja o Jerimia själva med mormor o morfar. Vi pratade i bilen om att Jerimia skulle få leka i bollarna utanför Ikea o han va jätte peppad! När vi kom fram till Ikea beslutade vi oss för att börja med fikan. Jerimia hade pratat hela dagen om att han skulle äta en dammsugare. När vi skulle beställa såg han lite besviken ut när han insåg att det inte fanns några men han gick snällt med på att köpa något annat. När vi hade gottat i oss o han hade fått i sig sin chokladboll så gick vi ner. Han va jätteglad att han för första gången skulle få va i bollhavet o ja hade sagt att ja o mormor skulle vara inne på Ikea jätte länge så att han skulle hinna leka massor! (Morfar skulle sitta "vakt" hos Mia:)) MEN när han skulle gå in o leka så hade de stängt! Ännu en gång ser man att han blir besviken (vilket gör fruktansvärt ont i mammas hjärta) men han följer snällt med in på Ikea.
När vi kommer ut kommer vi på att vi ska in på A6 o leka istället!! Gissa om det va någon som blev glad!:)
Innan vi åkte hem passade vi på att handla alla❤dagpresent till pappan. Jerimia köpte även till Julius o sig själv:)


Semla, Ja tack!!

Alla lägger ut bilder på semlor idag o ja blir aningen sugen!! Problemet är bara att ja inte kommer någon stans... Barnen är sjuka så det går knappt dra med sig dem till Thimons o fika:) Skickade iväg en video till Vanja där Mia gör en beställning på Semla till mig o dammsugare till sig o Julius:) få se om det blir något...


Vill va som pappa:)

Julius vill va som pappa:)


-Gädda+Tatuering:)

På kvällarna så ägnas det lite tid åt att hitta snygga tatueringar o i dag hittade jag en som ja gillar skarpt men hade nog velat byta ut blommorna till liljor då det är min favorit blomma. Den hade i alla fall varit en bra början... Hittade även en dödskalle (töntigt ja vet men ja gillar det.) hade velat göra om den en heldel bla. färgen så den skulle passa in med den andra men själva vinkel på den är bra:)... Jaja hela tatueringen skulle göras om en heldel men en grund iaf:)
Men innan det kan tatueras måste gäddan bort!:)
Hittade även en rolig tatuering (dock inget ja vill ha men ändå:))


Bus

Idag har min bror från Flisby o hans familj varit här o lekt lite. Både våra o deras barn är förkylda o har fått vara hemma från dagis så det va behövligt för dem att få leka av sig!
Resten av dagen får bli lugn så hoppas vi på att Julius blir pigg till dagis på tis. Mia har lov nästa vecka så vi ska leka med deras bilbana o sen ska vi även gå o fika:)


Nicke Nyfiken:)

Alla våra barn har varit starka i nacken från start:) Men nu har Julian ork att ligga o kolla en "längre" tid. Han tycker det är jättekul o ha lite koll på avd som händer:)


Bestämt!

Nu är det bestämt! Ja har sålt lampan som varit i fönstret i tv-rummet o letar nu ny.. Va inne på att köpa en ja hittat på Ikea. 100:- kändes mer än bra! Problemet är bara att House Doctor har en lampa ja tittat på länge o ofta men varit för snål för att köra.. Den kostar nämligen istället 925+frakt! Jaja nu har ja bestämt mig för det får bli en sådan! Nu ska det bara blir av.. Ska kolla runt lite.. Priserna skiljer ju från sida till sida så nu vet ja va ja gör på kvällarna när barnen sover:)


Lite fix..

Har kommit på att vi ska byta soffbord. Nu har vi två lastpallar på hjul med det ska bytas ut till lastkragar o även de på hjul:)
Har även kommit på att vi ska byta sänggavel:) Fick tidningen Vi i villa idag o såg en jättefin så något liknande får det bli!
Vanja är sådär glad då vi inte haft det gamla mer än ett drygt halvår tror ja:) Jaja det är ju kul med lite nytt:)


❤Varm i hjärtat❤

Mamma va snäll o körde hem barnen idag. Först släppte hon av Julius sen åkte hon o Mia för att köpa lite fika. När de va klara på fiket o går förbi blomsteraffären säger Jerimia till mormor att han vill köpa en blomma till mamma:) Han går in med sina åtta kronor som Julius tidigare hittat i sin ficka o gett till Mia. Han börjar med att plocka ut tre nålar sen hittar han en jättesöt lyckta o sist men inte minst väljer han ut en blomma:)
Tjejen har snappat upp att det är Mia som handlar o "spelar med" när han lägger fram alla sina mynt:) Som tur va så va mormor med o kunde diskret lämna fram lite extra pengar.
När de kom hem va Mia så stolt att han hade handlat o själv blev ja blev alldeles varm om hjärtat!:)
Han har fått välja vart sakerna ska stå, nålarna hamnade i blomman som hamnade i fönstret i tv-rummet o lyktan hamnade också först i tv-rummet men sen ångrade han sig o ville att den skulle hänga i köket:)
Finns det något som kan göra en så glad o lycklig som ens egna barn? Så otroligt tacksam o stolt över mina tre små gossar!
❤Underbara ungar❤


Ensamma

Idag är ja o Julian ensamma hemma. De stora barnen är hos mormor o morfar. Ja eller hos mormor för morfar är ju på jobbet.
Vet inte va vi ska hitta på idag.. Just nu ligger vi kvar i sängen o pratar o myser❤ Vi ska bara ta det lugnt o mysa hela dagen:) Inte massa städ o tråkigheter!! Vila o mys!!


Blå

Tog bort plåstret som suttit på armen där de satte in staven. Visst kunde tänka mig lite blått men inte så här! Det ser ut som ja slagit halvt ihjäl mig:)


Badpojken


Sjukstuga

Här hemma är det sjukstuga. Vanja o Mia är nu pigga men ja har åkt på skiten o Julius är fortfarande sjuk..
Igår bytte vi säng inne hos Julius o ställde in gästsängen som är 120 bred.
Tidigare hade han en 80 säng, växasäng som är superfin! Jag älskar den sängen men problemet är att när barnen är sjuka o har feber vill vi ligga hos dem så vi kan ha koll så de inte får frossa o i den gamla sängen får man inte plats.. Ja har kollat lite på nätet o hittat en säng som skulle passa bra till honom men har ingen aning om vart man kan få tag på en!.. Jaja.. sökandet fortsätter:)
Julian har sovit hela dagen, har kanske varit vaken tre timmar. Han är förkyld men har sluppit feber, peppar peppar!!


Lite små:)

Julius hittade Julians byxor när han va uppe o lekte.. När han kom ner hade Vanja hjälpt honom att ta på dem o Julius va jätteglad o tyckte att han skulle ha dem till dagis:)


Tatueringar?

Har velat tatuera mig ett tag nu men det blir aldrig av. En av anledningarna kan ju va att man inte ska tatuera sig när man är gravid:) skulle vilja ha lite på armarna.. Har kollat lite på nätet.. Tycker det är snyggt med både färg eller svart/vitt.. Det blir ju inte bättre när Vanjas bror tatuerar sig hela tiden för då blir man ju ännu mer sugen!! Jäkla Dino!


Promenad

Vanja o Julius ute o rastar hundarna:)


"Skohylla"

Idag har vi varit o hämtat nya "skohyllan" i jkpg. Det blev som ja hade tänkt mig! Inte alltid det blir det men alltid lika skönt när man blir nöjd:)
Tog även en sväng på A6 för att köpa lite dagiskläder till barnen. Det va hur mycket folk som helst så det va bara in o ut så fort det gick! Planen va Ikea med men när vi såg allt folk så struntade vi i det ganska fort!


RSS 2.0