NässjöKommun

Jag började jobba mina 85% i nässjökommun nu 1september efter att varit hemma i 5år och 9månader. 
Kan inte säga annat än att jag är sjukt besviken och förbannad på just Nässjökommun efter denna korta tid! 
När jag gick hem på min mammaledighet var man i full gång med att ha olika utbildningar för att ha brukarna i fokus och även att man skulle ha en fungerande arbetsgrupp och arbetsmiljö. Toppen tyckte jag!
Nu när jag kommit tillbaka har allt från dessa utbildningarna tagits bort!
Nu har vi fått telefoner som det ska föras in i var vi är och när vi är där.. 
Vi ska "logga in" när vi är hos brukare (och vem vi är hos) när vi har städ, hemhandling, dusch, tillsyn, tankning av bil, telefonkontakt med anhöriga, datatid, tvätt mm.. Vi ska få scheman i telefonen där exakta tidpunkter står när vi ska till och i från en brukare. Vad som ska göras och uträkning på hur lång tid de olika "momenten" får ta. Hur lång tid vi har på oss mellan olika brukare (det kan i och för sig vara bra för nu kör vi alldeles för fort för att hinna!)
Den kvarten som vi har haft på morgonen vid frukost (då vi rapporterat) försvinner så äta får man göra innan jobbet och rapportera ska vi göra genom datan.. Problemet är bara att vi inte har någon datatid inlagd vilket betyder att vi får ta tiden från brukarna, köra för fort eller ta från våra raster..
Som ni märker är jag aningen bitter!

Det som fick mig att läsa till undersköterska var mest att jag tyckte om att prata och ägna tid åt de äldre hjälpa dem i deras takt och finnas där men nu känner jag nästan att det blivit mer som en industri!
Det handlar inte om att vårda, finnas till och hjälpa utan mer att skynda och tjäna pengar sen hur både personal och brukare mår spelar ingen roll!

Inbeodringar sker flertal gånger i veckan.. På 10veckor har jag hittills jobbat 7helger! 
Vi har fått till oss att om vi druckit ett glas vin så ska vi ta taxi till jobbet! (Självklart tänker vi inte göra det då vi har hand om läkemedel och kör bil i jobbet!) 
Om vi inte svarar i telefon när vi är lediga är det arbetsvägran! Är vi på tex semester i Kalmar så har vi ett dygn på oss att ta oss hem..

Varje år brukar vi i personalen få gå på julbord men både det och "friskvårdspengen" (150:-/person/år) har de dragit in för att spara.. 

Förr tyckte jag att Nässjökommun var en bra arbetsgivare och jag var stolt över det arbetet jag hade och gjorde men tyvärr så är det inte så längre! 
Må jag aldrig behöva hjälp inom äldrevården i Nässjökommun!
Bra personal som tyvärr inte får göra sitt jobb pga. Fika sittande gubbar och kärringar som sitter och stirrar på sina kontor och inte orkar ta sig ut för att se verkligheten kanske rädda för att se vad de verkligen gjort med den svenska äldrevården som vi en gång var stolta över!

RSS 2.0