Skit kommun!

Vilken jävla skit kommun vi bor i! Ringde i dag o kollade va som hände med vägen här utanför? Jo men de hade haft uppe frågan o sen tog de la kaffe för mer än så va det inte!!
Kan säga att frun här i huset inte va allt för glad i telefonen. Om man åker på Storgatan så är det fan gupp hela vägen men här kan man visst inte göra något?
Det är visst så att ena vägen ägs av kommunen o den andra av vägverket så det ställer visst till det.. Mitt förslag va att de kan fixa sin väg o skita i va vägverket gör!
De skulle ta upp frågan igen..
Ja sa även att ja drar ihop ett möte med kommun, vägverket, vi vanliga dödliga o tidningen om det inte händer något.. Frågade även om det hjälpte o ja la mig på vägen o blev påkörd men det hade han inget svar på! Jävla skit kommun!
Nu ska ja ta o ringa o stimma på vägverket med!:)


Städ o slö

Idag har ja kört städ medans barnen slöat. Julius som inte brukar sova på dagarna somnade i mitt knä klockan tio o sov i två timmar! Han hade säkert sovit längre men ja väckte honom då. Konstigt nog så somnade han vi åtta ikväll ändå.. Jerimia somnade på soffan en 30min o det räckte för att han inte skulle kunna somna innan klockan nio. Det har varit fullt ös hela helgen så de behövde nog lite extra sömn.
Själv har ja städat hela huset eller ja har toan uppe kvar men annars är det städat. Känns skönt nu när det blir en mini helg mitt i veckan:)
Pojkarna o ja hjälptes till att slå bort stubbarna ute med efter träden vi tagit ner. Ja slog med yxan o de skulle fylla i hålen som blev med jord men de tröttnade ganska snabbt o hittade gräslöken istället:) Huvudsaken va ju att de va sysselsatta så ja kunde hugga:)
Det bästa med hela dagen måste varit när ja gick upp nu o skulle lägga mig för vad hittar man i sängen då? Jo en underbar liten fis som smitit över❤
Nu ska ja nog ta o mysa stor bäbis!


Sköna söndag

Idag har det varit en skön söndag. Dagen började med sovmorgon till nio!
Efter att vaknat till liv så klädde ja på ungarna o gick ut. Vid mellis kom vi på att det bli rosa våfflor så vi skulle slippa att gå in:)
Ja fixade klart utanför staketet där ja igår påbörjade projektet att ta bort allt gräs som växt ut på trottoaren. Vi tänkte att vi skulle försöka byta staketet på den sidan av huset i sommar så ja försöker förbereda så gått det går.
Efter middagen kom vi på att vi skulle ut o gå en sväng o hamnade hemma hos min bror. Barnen lekte med kusinerna o testade även barnens "gräsklippare" som Tias byggt om till dem. Den va jättebra! Gick inte så fort o de klarade av att köra den själva.
När vi kom hem kom Åsa med barnen för ännu mer lek:)
Barnen somnade gott i kväll kan man lugnt säga:) hoppas på samma väder i morgon med! Underbara vår!!


Senast nytt!

Senaste nytt från jönköpingsvägen..
O därför ska man inte pilla med mobil när man kör bil!!! Se o lär!!!


Barnensdag

Idag har det varit en barnensdag här hemma! Pannkakor till frukost efter önskemål o efter det bar det iväg till marknaden med barnens kompisar. De köpte godis, munkar o strumpor. Jerimia valde även en monster truck o Julius en ballong. Problemet är bara att Julius är rädd för sin ballong ändå så va det han som valde:)
Efter marknaden följde kompisarna med hem på lite lek o fika.
Ikväll har vi varit på disco på Wärdshuset här i Aneby. Lite dans blev det men mest lek o spring:)


Frissan

Idag fortsatte ja o Julian runt Anebyhus efter vi lämnat de stora pojkarna på dagis. Efter ett stop hos Sara så va man klippt o färgad igen! Skönt o bli av med kalufsen:)
När vi hämtade de stora så fick vi med oss en blomma som Julius hade sått❤ Den har fått platsen i köksfönstret så nu hoppas vi på att den växer o blir stor!


Träning

Själv orkar ja inte palla mig i väg till gymmet på kvällarna. Barnen är vakna på nätterna o på dagarna är det fullt ös så när de har lagt sig så är ja helt slut på energi. I stället tränar ja ca 30 min här hemma istället lite olika övningar ja gör varje dag o sen vissa ja skiftar mellan. En ja gör varje dag är för rumpan.. Har ett schema som ja går efter men ja tror inte att det slutar som det ser ut som på bilden:)
Nu har ja även tagit tag i va ja får i mig o hoppas på att tappa ett kilo eller två! Nu är det bara att kämpa o se:)
Lär ju få ligga i om man ska bli som nedan! Haha!!:)


Helg

I helgen har vi plockat fram studsmattan till barnens förtjusning:)
Hela helgen har spenderats ute, hemma o på byns alla lekparker:) Barnen har även ätit årets första glass ute!
Igår va ja hemma hos en kompis med några goa töser. Drack o åt lite gott fick dock gå hem o hjälpa Vanja att ge Julian mat men sen va det bara på ett igen:)


Det är dags för fredagsmys...:)🎶


Vardagsmys!


Vår på trappen

Själv funderade ja på att strunta i vårblommorna på trappen o köra på somnar direkt men mor min köpte lite fint till mig igår:)
Nu står de på trappen o man blir riktigt glad när man ser dem o inser att vi är på väg mot sommar:)


Mums

Idag när barnen va på dagis följde ja o Julian med mor ner på byn. På onsdagar är det torgdag här i Aneby så mor köpte lite blommor o vissa hamnade visst här:)
Vi hamnade även på thimons vilket inte va så dumt!
I eftermiddag har vi fortsatt i trädgården. Imorgon ska vi ta o köra i väg en stor hög med gräs som vi samlat ihop genom åren efter gräsklippning..
Nu tar ja o Julian kväll i soffan:)


Om ja varit lång o smal..

Om ja varit lång o smal så hade ja hittat klänningen o skorna till första bröllopet.
Problemet är bara att ja mäter endast 160cm o har x-antal gravidkilon kvar:) Det går bli att leta vidare!


Kläder

Nu skriker det i garderoben här hemma! Sitter o tittar lite på nätet o har hittat lite på HM..
Skorna o klänningen till bröllopet verkar dock inte finnas på denna planet! Klack på14cm! Jo men visst.. Det hade ju varit en syn för sig:)


Helg

I helgen har Vanja repat o haft spelning så ja tog barnen o började helgen i Ekenäs. Där hade vi fredagsmys med massa godis o annat gott:)
Lördagen spenderade vi i Flisby o även natten. Jerimia va hemma själv hos en kompis o lekte för första gången! Hade lite problem att få hem honom men vi mutade med godis o pizza o då gick det bra:) han va jätte stolt över att varit i väg själv!
Idag gick vi på promenad ner till sjön innan vi åkte hem. På vägen dit hittade vi en myrstack som de blev intresserade o morfar hjälpte Julius så han fick hålla i en liten myra:)
När vi kom hem gick vi ut i trädgården o tog ner en stor buske o två äppelträd. Ja började även röja lite mellan oss o en granne. Vi har massa träd mellan oss men det började bli lite väl många så nu är röjning påbörjad iaf:)


BusFika

Idag har vi varit o hälsat på kompisar i deras nya lägenhet. Vi passade på o gå till Thimons o köpte med oss lite fika innan. Bra mycke smidigare att fika hemma hos någon än va det är att fika där! Vi hade dock missat att Wille fyller två idag men Grattis Wille! Säger vi:)
Efter vi kommit hem o fått av oss kläderna ringde Tusse så det va bara att ta på alla kläder o gå ut igen! Lekstund med Theodor tyckte barnen va bra mycke roligare än att städa..
Ikväll tog vi två äppelträd till. Imorgon hoppas vi på att orka såga ner de två som är kvar o även två stora buskar vi har på framsidan. Vi vill bli klara med allt ute för om vi har tur så lyckas vi köpa ett hus vi är väldigt sugna på o då ska detta säljas!
Nu blir det till att stänga de blå för imorgon är det bara till att ut o riva i det igen:)
(Skrev detta igår men det hade inte kommit iväg så ja gör ett nytt försök:))


Ett klart fyra kvar..

Idag har vi klippt ett äppelträd så nu kar vi "bara" fyra kvar:) Sen ska vi även ta bort fem buskar på framsidan.. Tycker att det är så skönt att vara ute o fixa! Barnen hjälpte till att plocka ihop grenar så de hade riktigt roligt. Det är skönt när barnen vill hjälpa till så man vet vart man har dem någonstans!


Anebys små brandmän

Idag va vi nere en sväng på brandstationen. De hade öppethus o barnen fick släcka eldar, åka brandbil o sen fick de varsin brandhatt. Barnen va supernöjda så det lär vi göra om igen!
Efter det somnade Julius o pappan här hemma så ja tog med de andra barnen ut till Flisby. När vi varit där en stund kom morfar på att Mia kunde ligga kvar o det va inget Mia blev ledsen över:)
Nu har vi precis kommit in efter en promenad. Julius o Vanja har åkt till Vettlanda o ja o Julian har mys i soffan (som väldigt snart flyttas till sängen för en tidig kväll:))


Underbart!

Så underbart att se att det går åt rätt håll!!


Potatis/majs

Nu ger ja upp! Julian fick testa lite potatis/majs idag men ingen "fulmin" då heller.. Han va nöjd o glad o ville ha mer.. Ja ger upp!:)


Kvällsmat

Idag fick Julian gröt till kvällsmat:)
Ja är lite dålig på smakportioner vilket ja varit med de andra två med. De får äta tills de inte vill ha mer. Julian ville ha allt ja hade gjort! Han tyckte att det va jättegott. Ja hade tagit fram telefonen så ja skulle kunna ta kort på lite roliga miner.. Inte en enda bjöd han på.. Han va nöjd, glad o åt som han inte gjort annat:)


Magsjuka va det här ja!

Hur kul är det med magsjuka då!? Som tur va så är det bara jag (än så länge) som åkt på det.. Vanja tog med de stora barnen till Ekenäs imorse i hopp om att de ska klara sig! Mia som är så tanig redan innan behöver inte detta! Julian är kvar hemma hos mig o han har en sovardag så det är bara att passa på att vila. Själv så kan man ju se det som hårdbantning:) det värsta är ju bara att ja brukar vräka i mig massa skit när ja börjar piggna till men just nu är ja inte sugen iaf:)
Det är ju så surt! Visst ja kräks inte längre men man orkar ju inget o då skiner ju självklart solen som bäst... Jaja.. Snart blir det nya tag!


Gammal önskan

Idag tog ja o Julian en promenad till Flisby där Vanja skulle hämta upp oss med bil. De stora barnen hade sovit där i natt hos mormor o morfar.
När vi hade kommit mer än hälften så går vi förbi ett gammalt underbart hus. Detta huset va vi o tittade på för två år sedan. Vi pratade även med ägaren men de ville inte sälja. Nu blir ja bara ledsen när ja ser det.. det är så pass förfallet att det bara är till att riva det.. Förstår inte att man inte kan sälja av det man inte klarar av att ta hand om! Man borde ju känna att man vill bevara det i respekt för de som byggt o bott där innan o i detta fallet så är det hans föräldrahem! Jaja vi fungerar ju alla annorlunda..
När Vanja plockat upp oss fortsatte vi iaf. till Ekenäs där det blev påskmiddag hos Vanjas morbror. (Kan meddela att Julian kissade i knäet på Luce som håller honom på bilden:))
Vi hälsade även på hemma hos Omid, Jenny o lilla Eden en sväng!
Nu ligger barnen i sängen o sover gott. De va supertrötta när vi kom hem!


RSS 2.0