Cityloppet

Igår var vi i Vetlanda och sprang cityloppet eller barnen sprang;)
Loppet var på 400m och barnen kom i mål i första fjärdedelen av klungan. Det var 109 barn som startade så det var ganska lagom. 
Tidningen tog kort på barnen och frågade lite frågor efter loppet så idag är de kändisar:)

Tur för Jerimia så bjöds det på dricka och korv efter loppet!:)



Inskolning

Denna veckan har vi haft inskolning på dagis för Julian. Han har börjat på en nyöppnad avdelning som heter Ekorren. Fröknarna är jättebra och han verkar trivas. Denna veckan har har han stannat kvar själv över lunchen två dagar och nästa vecka ska han även stanna kvar för vilan efter maten:)


Även för Jerimia och Julius blev det nästan som lite inskolning vilket är bra efter det långa sommarlovet! Det är inga problem där inte! De har längtat efter dagis och alla kompisar och lite extra kul var det att det börjat några nya barn:)
Idag passade jag på att klippa de stora pojkarna. I all renovering så har jag "råkat" slänga skyddet jag brukar ha till barnen så att de ska slippa allt hår men det löste vi fint tycker jag!
Nöjda pojkar med färg i hår redo för marknad imorgon!;) 
Nu blir det tidig kväll för hela familjen för i morgon är det ledigt från dagis och då ska det bli bus i massor!

Fotboll

Idag satte barnens fotboll igång igen:) även Julius var aktiv idag och var faktiskt med på hela träningen han också!
Ester tog som vanligt hand om Julian istället för att vara så mycket på plan och spela 
Nästa vecka så ska vi testa på att träna här i Aneby istället så att barnen kan få välja vart de vill spela.. Deras kompisar från dagis spelar i Aneby så det kanske blir bättre för dem..

Hemfärd

Igår lämnade vi stugan på Öland. Kändes lite tråkigt och jag hade gärna stannat längre! 
Innan vi lämnade ön åkte vi på en liten rundtur. Stannade i gårdsbutik och i en Borg! Riddare Mickes Borg!;)


Tycker att det är ganska kul och intressant att gå runt och titta på hur man levde för och tur för mig så har barnen samma intresse.
Innan vi åkte över bron stannade vi till för lite lunch och glass, allt för att dra ut på semestern;)
På vägen hem blev det ett flertal stopp. Barnen var trötta och trötta på att åka bil så det blev toa stop, handla gummerstövlar i Nybro och självklart fikastop!:)





Ölands djurpark

Idag vid frukosten började det regna och åska för fullt! De som har kamningen sa att de inte varit med om något liknande.. Det höll på någon timma och sen var det klart så vi packade in oss i bilen och åkte till djurparken. Vi gick runt bland djuren i ett opar timmar. Julian och Jerimia tyckte det var jättekul medan Julius tröttnade ganska snart o ville åka karuseller:) 







I inträdet ingick en hel del! Förutom djuren fanns det vattenland, minigolf, och karuseller. Barnen kunde åka alla och det var ingen kö alls så det var jätteskönt! 


Vi kom när det öppnade och åkte när det stängde utan att stå i kö en ända gång! Inte vid inträde, toa, mat, glass eller karuseller! Hur bra som helst! Vädret höll i sig och det var precis lagom varmt!

När vi kom tillbaka till stugan åt vi lite kräftor och sen var det dags för ett dopp i havet:) På promenaden ner hittade vi flera stora vattenpölarna som vi var tvugna att kolla djupet på;)

Barnen badade och letade maneter och var supernöjda! Det var faktiskt riktigt skönt i vattnet.





En toppendag för både stora och små! Tyvärr är det dags att lämna stugan i morgon och fara hem. Hade gärna stannat ett par dagar till! Och barnen är nog villiga att hålla med;) 
Vi ska försöka hinna med något kul imorgon med innan vi åker:)

Öland

Idag packade jag och mor bilen full med barn och fullt av packning. 
Bilen styrde mot Öland där vi hyrt en stuga! 
Barnen va spända och var i sitt esse:) 
Vi tog ett stopp på vägen för lite fika men det blåste ganska kallt så vi hävde i oss så fort vi kunde:) 
Efter vi åkt en bit möttes vi av det här!

Inte jätte peppande men dra på trissor! Det var sol när vi kom fram och de kalla vindarna hade blivit varma! 
Det är lite folk på campingen och vi fick lekplatsen för oss själva:)




Jag hade lovat Jerimia och Julius att när det är semester så får man spela minigolf varje dag! Tro det eller ej men vi var själva även där så barnen kunde springa lite som de ville utan att man behövde vara rädd för att störa någon


Julius kör sin egna stil men det fungerar i alla fall;)
Kvällen avslutades som den ska.. 
Yatzy, pepparkakor och julmust;)

Imorgon bär det av på lite äventyr!


Helgen

I helgen har vi haft besök från ett par vänner från Katrineholm. De har också tre små gossar dock något tätare än våra. Trots sex grabbar mellan ett-fem år så har det inte varit några större fighter;) 
Igår var vi först i jkpg där vi lekte och kollade på djur i Stadsparken. 
Till lunch så åkte vi till Gränna där vi fyllde på med lite näring och efter maten gick vi till leklandet och busade i mängder!:)

Kriget i vattnet vann iallafall jag och Julius:) gissa om det var en gosse som var nöjd när pappa kunde vrida ur sin skjorta när vi var klara;)
Lik som förra gången satte sig Julian på en bil och vägrade släppa den under hela tiden vi var där:)



Vi avslutade dagen med glass och bad. Julius och Julian somnade i bilen hem vid halv sex och sov ända till strax efter sex! Trötta men nöjda barn

RSS 2.0